Ο Jarvis, νικητής στην 1η μέρα του Minas Riders – Video

Ο κερδίζει την 1η μέρα του , ενώ ο Gómez αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο Webb εντυπωσίασε με το προσπέρασμα στον Jarvis © Marcelo Maragni/Red Bull

Η συνεχόμενη βροχή δημιούργησε μια πολύ δύσκολη πρώτη μέρα για τους αναβάτες στο , τον πρώτο αγώνα του World Series. Με τη θερμοκρασία να κατεβαίνει και τα σύννεφα να μαζεύονται πάνω από τα βουνά του Μπέλο Οριζόντε, η εκκίνηση έγινε στις 7 το πρωί μέσα στο κρύο και το μουσκεμένο τερέν.

Λόγω της τρίτης θέσης που πήρε στον πρόλογο, ο rookie του enduro rally, Cody Webb, ήταν ο πρώτος αναβάτης που εκκίνησε. Τρία λεπτά αργότερα τον ακολούθησε ο Graham Jarvis και μετά από άλλα τρία λεπτά ήταν η σειρά του νικητή του προλόγου, Alfredo Gómez.

Αμέσως ήταν σαφές πως ο Jarvis θα τα έδινε όλα. Μειώνοντας τη διαφορά από τον Webb, κατάφερε και πέρασε πρώτος το δεύτερο checkpoint. Ο Webb ακολούθησε από κοντά τον Jarvis και οι δυο τους έφτασαν μαζί στο υποχρεωτικό service.

Ο Jarvis συνέχισε στην πρώτη θέση μετά το stop και κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά από τον Webb στα πέντε λεπτά κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών checkpoints. Όμως ο Webb δεν τα παράτησε, κυνήγησε τον Jarvis και τον πέρασε λίγο πριν τον τερματισμό.

Μετά όμως από τους διορθωμένους χρόνους, η νίκη της ημέρας πέρασε στον Jarvis. “Ήταν μια πολύ καλή μέρα σήμερα”, μας είπε ο Jarvis. “Είχα μια δύσκολη αρχή στην εβδομάδα, αλλά νομίζω πως κέρδισα και είμαι πρώτος στη γενική κατάταξη – όπως ακριβώς ήθελα να πάνε τα πράγματα δηλαδή.”

Ο Paul Bolton παλεύει με την KTM του © Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

“Η βροχή δεν βοήθησε γενικά και τα δύσκολα κομμάτια δεν σταμάτησαν να έρχονται στον αγώνα. Στο τελευταίο section ήμουν μπροστά από τον Cody, αλλά με πέρασε λίγο πριν τον τερματισμό. Μετά όμως από τους διορθωμένους χρόνους πρέπει να έχω την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και όλοι οι riders οδηγούν πολύ καλά – θα έχουμε μεγάλη μάχη στο τέλος.”

Με την προσπάθεια και την προσπέραση που έκανε στο τέλος, ο Webb έδειξε σε όλους πως παρόλο που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην πλοήγηση, τα μάτια του είναι σίγουρα στραμμένα στη νίκη.

“Ξεκινώντας από την πρώτη θέση, ήξερα ότι ο Graham και ο Alfredo θα πίεζαν πολύ για να με φτάσουν, έτσι έπρεπε να οδηγήσω πολύ καλά για να μην αφήσω να γίνει κάτι τέτοιο”, μας είπε ο Webb. “Ο Graham με έφτασε και οδηγήσαμε ο ένας δίπλα στον άλλο για πολύ ώρα πριν σταματήσουμε για το service.”

“Προς το τέλος, κατάφερα να τον περάσω. Ήταν μια καλή μέρα. Έπρεπε να φτάσω το ρυθμό τους για να έχω μια ευκαιρία για το βάθρο και πραγματικά τα κατάφερα σήμερα.”

Ο Alfredo Gómez τραυμάτισε τον ώμο του © Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

Για τον πρωταθλητή Gómez, η πρώτη μέρα ήταν μια δοκιμασία. Τραυμάτισε τον ώμο του και δυσκολεύτηκε να κρατήσει το ρυθμό με τους δύο πρωτοπόρους. Έπρεπε να βάλει όλη του τη δύναμη για να βγάλει τη μέρα.

“Δεν ήταν από τις καλές μου μέρες”, παραδέχτηκε ο Gómez. “Έκανα τόσα πολλά λάθη και είχα πολλές πτώσεις. Λίγες εβδομάδες πριν τραυμάτισα τον ώμο μου στην προπόνηση και σήμερα το ξαναέκανα, οπότε όλη τη μέρα προσπαθούσα να τα βγάλω πέρα. Όταν έφτασα σε ένα δύσκολο section, δεν μπορούσα να πιέσω όπως έπρεπε και άρχισα να κάνω λάθη. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να το ξεχάσω και να συγκεντρωθώ στην επόμενη μέρα.

Η Sandra Gómez ακολουθεί τα βήματα του αδερφού της © Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

Ο Alfredo όμως, δεν είναι ο μόνος Gómez που τρέχει στο Minas Riders. Φέτος τον έχει ακολουθήσει στον αγώνα και η αδερφή του, η Sandra, η οποία θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα τερματίσει την Gold Class ενός αγώνα hard enduro.

“Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στην Gold Class και ξέρω πόσο σκληρή είναι. Ο μόνος μου στόχος είναι να τερματίσω. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για μένα.

“Ο Alfredo είναι περισσότερο team-mate παρά αντίπαλος για μένα. Είμαι τυχερή που τον έχω δίπλα μου. Με βοηθάει πολύ, μου δίνει συμβουλές και παίζει το ρόλο του μεγάλου αδερφού. Είναι πολύ λίγες οι γυναίκες σε αυτό το sport και ελπίζω πως η παρουσία μου εδώ θα βοηθήσει να έρθουν περισσότερες γυναίκες στο hard enduro.”

Πηγή:

Related Posts