Ο Γιώργος Πισιμάνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP

Μια μοναδική εμπειρία πρόκειται να ζήσει ο Γιώργος Πισιμάνης, αθλητής του Δικυκλιστικού Αθλητικού Σωματείου Ηλείας (ΔΙΑΘΛΗΣΗ) , συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP, στον τέταρτο γύρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Ιουνίου στις Σέρρες.

Συγκριμένα, θα αγωνιστεί στην κατηγορία Open με μια δίχρονη Yamaha WR 250 κυβικών επιχειρώντας να δώσει τον καλύτερο εαυτό  για να πραγματοποιήσει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ο αγώνας ξεκινά με την ειδική super test την Παρασκευή, κ αι συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο με απλές διαδρομές και χρονομετρημένες ειδικές συνολικά άνω των 200 χλμ .

Ο Γιώργος είναι 31 ετών, μεγάλωσε στον Πύργο και κατοικεί στην Αθήνα. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό κάνοντας motocross αλλά γρήγορα μεταπήδησε στους αγώνες Enduro. Το 2015 κατέκτησε το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος ενώ την αμέσως από επόμενη χρονιά συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Από το 2016 έως  σήμερα αγωνίζεται με την ομάδα Yamaha Racing Worksbike Team στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro διαγράφοντας μια σταθερά ανοδική πορεία με βάθρα στην κατηγορία του, και τερματισμούς μέσα στην 1η δεκάδα της γενικής κατηγορίας. Στον αγώνα των Σερρών ο στόχος του Γιώργου είναι κυρίως ο τερματισμός αλλά και η αποκόμιση εμπειριών από μια τέτοια διοργάνωση και η αξιοπρεπή παρουσία του ανάμεσα σε οδηγούς  Παγκόσμιου επιπέδου.

Ο ερχομός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος EnduroGP στην Ελλάδα δίνει την δυνατότητα να  εκπληρωθεί ένας από τους στόχους του Γιώργου , δηλαδή να λάβει μέρος σε έναν  θεσμό τέτοιου βεληνεκούς. Φυσικά αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αμέριστη βοήθεια των ανθρώπων που τον στηρίζουν . Συνεπώς από καρδιάς θα ήθελε να ευχαριστήσει την ομάδα του Yamaha Racing Worksbike Team, και πιο συγκεκριμένα τον Χελιώτη Δημήτρη και όσοι τον πλαισιώνουν, το Ηλειακό κέντρο ανακύκλωσης ΤΣΙΠΟΛΙΤΗΣ ΕΕ, την ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ, την εταιρεία Τζωρτζόπουλος με την Fly racing, Shoei, 100%, τα λιπαντικά Eni, την Polisport και τον Ερρίκο Καρρέρ, DXL Graphics, την Inatechmx και την Gaerne.  Τέλος περισσότερο από όλους θα ήθελε να ευχαριστήσει την οικογένεια του που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα του !

Σχετικά Άρθρα