Ο Franco Morbidelli παραμένει στην Petronas Yamaha SRT μέχρι το 2022

Η Petronas Yamaha Sepang Racing Team ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Franco Morbidelli θα μείνει στην ομάδα για τις σεζόν MotoGP 2021 και 2022.

Ο Ιταλός αναβάτης, που ήταν στο MotoGP, Rookie of the Year το 2018, εντάχθηκε στην Petronas Yamaha SRT το 2019 στην πρώτη σεζόν MotoGP της ομάδας.

Η χρονιά του 2019 είδε τον Morbidelli να κάνει τέσσερις εκκινήσεις στην πρώτη σειρά και να κερδίσει επτά τερματισμούς μέσα στην εξάδα με το Yamaha YZR-M1 του. Εκτός από αυτό, ο Φράνκο ήταν επίσης ζωτικής σημασίας παράγοντας, για να εξασφαλίσει η ομάδα τον τίτλο της κορυφαίας ανεξάρτητης ομάδας του 2019, τερματίζοντας 10ος στο πρωτάθλημα των αναβατών με 115 βαθμούς.

Franco Morbidelli: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανεώνομαι με την PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team, καθώς είχαμε μια υπέροχη σεζόν πέρυσι, δουλεύοντας με μια μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για μένα να συνεχίσω με την ίδια ομάδα , μοτοσυκλέτα και περιβάλλον, και να πάμε προς τα εμπρός καθώς αισθάνομαι υπέροχα να δουλεύω μαζί τους. Όλοι δουλεύουμε καλά μαζί και είναι πολύ διασκεδαστικό να συνεργαζόμαστε με όλο το πλήρωμα της PETRONAS SRT.»

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτήν την ευκαιρία που μου δίνουν, καθώς είναι μεγάλη τιμή να οδηγήσω για αυτούς. Θα δουλέψω σκληρά για να τους δώσω ακόμη περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που καταφέραμε στο πρώτο μας έτος μαζί. Τώρα ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά για να δείξω τις δυνατότητές μας και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει με μια ομάδα που αγαπώ.»

Razlan Razali, Διευθυντής SRT της Petronas Yamaha : «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο Franky θα συνεχίσει μαζί μας τον επόμενο χρόνο. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος αναβάτης και ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για την ομάδα καθώς κοιτάζουμε να χτίσουμε την εποχή των πρωταθλητών μας. Ο Franky ήταν πάντα στα σχέδιά μας για το μέλλον, οπότε είναι ευεργετικό για εμάς και για αυτόν να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι θα οδηγήσει μαζί μας το 2021 και το 2022.»

«Ο Franky έχει τη δυνατότητα να φτάσει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου και για αυτό είναι που όλοι θα δουλέψουμε σκληρά για να το πετύχουμε. Έχουμε απόλυτη πίστη στον Franky ακόμη και πριν ξεκινήσει αυτή η σεζόν. Είμαστε σίγουροι ότι ο Franky έχει ό, τι χρειάζεται για να είναι ανταγωνιστικός από την Jerez και να γνωρίζει ότι θα εξελιχθεί και θα ωριμάσει σε όλους τους τομείς μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο Franky θα προσφέρει στην ομάδα σταθερότητα και ανταγωνιστικότητα και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην δράση!»

Αφού επιβεβαιώθηκε στις αρχές του 2020 ότι ο Fabio Quartararo θα ενταχθεί στην επίσημη εργοστασιακή ομάδα της Yamaha , τώρα παραμένει το ερώτημα ποιος θα συνεργαστεί με τον Morbidelli στα χρώματα της Petronas Yamaha το 2021; (Όπως όλοι ξέρουμε, περιμένουμε να είναι ο Valentino Rossi)

Σχετικά Άρθρα