Ο Franco Morbidelli κέρδισε την pole position στην Catalunya με την Yamaha να κυριαρχεί

Ο Franco Morbidelli κέρδισε την πρώτη του pole position στην μεγάλη κατηγορία MotoGP στον αγώνα της Catalunya με την Yamaha να κυριαρχεί στην πρώτη σειρά!

Ο Morbidelli, με χρόνο κοντά στο ρεκόρ πίστας, 1.38.798 που έκανε στον τελευταίο γύρο, κέρδισε τη πρώτη του pole δείχνοντας την καλή του κατάσταση.
Ο Morbidelli ήταν ο μόνος οδηγός που κατέβηκε στο 1.38 έως τώρα σε αυτόν το γύρο!

Στην δεύτερη θέση θα είναι ο ομόσταυλος του Morbidelli, Fabio Quartararo, που έγραψε χρόνο 1.39.008, μόλις 0.210s πίσω από τον πρώτο

Την πρώτη σειρά κλείνει  εκπληκτικός Valentino Rossi που μόλις λίγη ώρα πριν είχε ανακοινωθεί επίσημα η υπογραφή του με την Petronas για τον 2021. Ο Rossi έκανε 1.39.129, μόλις 0.331s από τον μελλοντικό του ομόσταυλο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο γιατρός θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά φέτος!

Από την 4η θέση και στην δεύτερη σειρά θα ξεκινήσει αύριο το πρώτο Ducati με τον Jack Miller, μπροστά από τον Maverick Vinales , το 4ο Yamaha στις πρώτες 5 θέσεις!. Την 2η σειρά και την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Johan Zarco με άλλο ένα δορυφορικό Ducati.

Από την 7η θέση στην τρίτη σειρά θα ξεκινήσει ο Pol Espargaro με το KTM του, μπροστά από το πρώτο Suzuki του John Mir, ενώ την σειρά κλείνει στην 9η θέση το πρώτο εργοστασιακό Ducati με τον Danilo Petrucci.

Από την τέταρτη σειρά στην 10η θέση θα εκκινήσει ο Brand Binder με το δεύτερο KTM, μπροστά από το μοναδικό Honda στην 12αδα του Q2,αυτό του Taka Nakagami ενώ την κορυφαία δωδεκάδα κλείνει ένα τρίτο KTM με τον Miguel Oliveira!

Προκριματικά για να ξεχάσουν ήταν για τους Francesco Bagnaia (Ducati Pramac) και Andrea Dovizioso (Ομάδα Ducati), οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν το Q1 και θα ξεκινήσουν από τη δέκατη τέταρτη και τη δέκατη έβδομη θέση.

Από την 13η θέση θα ξεκινήσει το δεύτερο Suzuki με τον Alex Rins.

Ο Cal Crutchlow θα ξεκινήσει από την 16η θέση με το LCR Honda, ενώ τα δυο Honda της Repsol θα ξεκινήσουν από την 18η θέση ο Alex Marquez και από την 21η θέση  ο Stefan Bradl

Related Posts