Ο Franco Morbidelli δεν θα έχει εργοστασιακή Yamaha M1 και το 2021

Η Franco Morbidelli δεν θα έχει εργοστασιακή Yamaha M1 και την επόμενη σεζόν, αφού την εργοστασιακή Μ1 θα την έχει ο Valentino Rossi.

O Franco Morbidelli μέχρι τώρα είναι στην 5η θέση στην κατάταξη, έχοντας μια νίκη στο Misano 1, και κέρδισε την pole position και την τέταρτη θέση στον τελευταίο αγώνα στην Catalunya.

Ο Ιταλός-Βραζιλιάνος αναβάτης που έχει εντυπωσιάσει φέτος με την απόδοση του δεν έχει μοτοσικλέτα με επίσημες προδιαγραφές ισοδύναμες με τους Quartararo, Vinales και Rossi, όπως και την επόμενη σεζόν δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους οδηγούς της Yamaha: Quartararo, Viñales και Rossi.

Ο Franco Morbidelli από την επόμενη χρονιά θα μοιραστεί το γκαράζ με τον Valentino Rossi, αλλά παρά τον αυξανόμενο ρυθμό του και την απόδοση του, δεν θα έχει εργοστασιακή Yamaha M1 ακόμη και στο επόμενο πρωτάθλημα, όπως εξήγησε ο Lin Jarvis, διευθύνων σύμβουλος της Yamaha Motor Racing.

Ο Morbidelli οδηγεί μια μοτοσικλέτα του 2019 που έχει αναβαθμίσεις για τον κινητήρα, το πλαίσιο και τα ηλεκτρονικά. Επίσης, έλαβε πρόσφατα τη συσκευή holeshot για να βελτιώσει τις εκκινήσεις, παρά τα πάντα, ωστόσο, καταφέρνει να ανταγωνιστεί το ίδιο με τις εργοστασιακές.

Η Yamaha έχει ήδη κάνει μια εξαίρεση δίνοντας στον Fabio Quartararo μια εργοστασιακή M1 για το 2020, για να πείσει τον Γάλλο να μείνει.

Μια άλλη εξαίρεση θα γίνει για τον Valentino Rossi, αλλά όχι για τον Morbidelli. Μόνο η Ducati και η KTM έχουν τέσσερις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες στη σεζόν.

Επιπλέον, η ανάπτυξη του κινητήρα θα παγώσει το 2021. Επομένως, για τον Franco δεν θα υπάρξουν σημαντικές τεχνικές καινοτομίες για το επόμενο έτος.

Related Posts