Ο Fabio Quartararo, ταχύτερος των επίσημων δοκιμών MotoGP στο Κατάρ – Αποτελέσματα – χρόνοι – Φωτογραφίες

Η δεύτερη μέρα των επίσημων δοκιμαστών έκλεισαν σήμερα Κυριακή στο Losail του Κατάρ , την πρώτη έξοδο της χρονιάς στην πίστα για όλα τα μεγάλα ονόματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σήμερα όλοι οι χρόνοι ήταν σημαντικά βελτιωμένοι, με τον Fabio Quartararo να κάνει τον ταχύτερο γύρο του διήμερου των δοκίμων που πέτυχε στον 52ο των 59 γύρων, ενώ ο Γάλλος  δοκίμασε το νέο πλαίσιο που κατάφεραν να δοκιμάσουν ο ομόσταυλός του Maverick Vinales και ο Valentino Rossi..

Ο Fabio Quartararo με το εργοστασιακό του Yamaha σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:53,940 και ήταν ο  μόνος αναβάτης που κατέβηκε στο 1.53 και αρκετά κοντά στο χρόνο από την pole position του 2019 με 1:53,546 του Maverick Vinales, αλλά και το απόλυτο ρεκόρ της πίστας που είναι 1’53.380, του Marc Marquez από το 2019 .

Δεύτερη θέση για τον Jack Miller, με το εργοστασιακό Ducati, μόλις 0.077s πίσω από τον πρώτο, ενώ την κορυφαία τριάδα έκλεισε ο πρώτος της χθεσινής ημέρας , με την  , ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:54,152, βελτιώνοντας τον χθεσινό του χρόνο κατά μισό + δευτερόλεπτο και μόλις 0.135s πίσω από τον πρώτο!

Στην 4η θέση, ο αναβάτης της δορυφορικής Petronas του Franco Morbidelli, με διαφορά 0.123s και μόλις 0.001s από τον τρίτο και ήταν επίσης ο καλύτερος από τους Ιταλούς οδηγούς!

Ο Stefan Bradl, με +0.270s πίσω από την , ο οδηγός δοκίμων, και αντικαταστάτης του Marc Marquez, ήταν ο πρώτος από τους οδηγούς της Honda.

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο οδηγός της Pramac Ducati, Johann , όπως και χθες!

Στην 7η θέση το δεύτερο εργοστασιακό Yamaha, με τον Maverick Vinales, μπροστά από το του παγκόσμιου πρωταθλητή Joan Mir που ήταν περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω από την κορυφή!

Στην 9η θέση τέλειωσε τις δοκιμές ο δεύτερος οδηγός της εργοστασιακής Ducati, Pecco Bagnaia, μπροστά από το δεύτερο Suzuki του Alex Rins που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα!

Στην 11η θέση τέλειωσε ο πρώτο KTM , του Miguel Oliveira , μπροστά από τα υπόλοιπα τρία Honda με πρώτο αυτό του νέου οδηγού της , Pol Espargaro, με διαφορά 0.733s από την κορυφή!

Στην 13η θέση ήταν ο , μπροστά από τον ομόσταυλο του Alex Marquez, κλείνοντας την 14αδα των οδηγών που έκαναν χρόνο κάτω από 1.55s και βάζοντας όλους αυτούς του οδηγούς μέσα σε ένα δευτερόλεπτο διαφορά ο 14ος από τον πρώτο!

15η θέση για τον Cal Crutchlow, μπροστά από τους Bastianini, Salvadori, Marini, και Valentino Rossi που κλείνει την πρώτη 20αδα.

Ο «Γιατρός», ο οποίος έκανε 50 γύρους, με τον καλύτερο χρόνο στον 35ο γύρο, είναι μπροστά από το KTM του Danilo Petrucci, και να μειώνει τον χρόνο σε σύγκριση με χθες. Ο “Petrux” είναι ο δεύτερος οδηγός της KTM στην κατάταξη, ο Iker Lecuona και ο Brad Binder, ήταν στη 23η και 24η θέση, μπροστά από τον .

Related Posts