Ο Fabio Quartararo ταχύτερος στο FP3 στην Catalunya

Οι αναβάτες της κατηγορίας στην τρίτη ελεύθερη δοκιμή FP3 του Grand Prix στην πίστα της Βαρκελώνης είχαν με 14 ° c στον αέρα και 21 ° c στην άσφαλτο.

Για να κατανοήσουμε τη διαφορά με το 2019 όπου ο αγώνας έγινε  τον Ιούνιο στο FP3 υπήρχε 24 ° c στον αέρα και 34 ° c στην άσφαλτο.

Ο γρηγορότερος χρόνος στο FP3 αλλά και στα 3 συνδυασμένα δοκιμαστικά ήταν αυτός του Fabio Quartararo με την Yamaha Petronas, που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:39.418.

Στην δεύτερη θέση τέλειωσε ο Maverick Vinales μόλις 44 χιλιοστά, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισε το KTM τηςTeam Tech 3 του Miguel Oliveira κατά 89 χιλιοστά.

Εξαιρετική στιγμή για τον Danilo Petrucci, ο οποίος μετά τις δυσκολίες της 1ης ημέρας, ήταν τέταρτος και μπροστά από τον Johann Zarco, ο οποίος με τη σειρά του προηγείται του KTM με τον Pol Espargarò και την Yamaha Petronas του Franco Morbidelli.

Όγδοη θέση για τον Valentino Rossi, ο οποίος είναι λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο, ακριβώς με 0,418s πίσω από την κορυφή. Στην 9η θέση είναι το KTM του Brad Binder, μπροστά από το Suzuki του Joan Mir που έκλεισε την δεκάδα που περνούν απευθείας στο Q2.

Οι Ducati του Andrea Dovizioso, Francesco Bagnaia και Jack Miller, θα πρέπει περάσουν μαζί με τη Honda της ομάδας LCR του Takaaki Nakagami και τον Cal Crutchlow, μεταξύ άλλων, από το Q1.

Related Posts