Ο Fabio Quartararo κέρδισε τον τίτλο Rookie of the Year 2019

Στον αγώνα της Ιαπωνίας ο Rookie Fabio Quartararo τερμάτισε  στην δεύτερη θέση, όπου με αυτό το βάθρο του, το 6ο της σεζόν, κέρδισε τον τίτλο του νεοφερμένου της χρονιάς – Rookie of the Year -, 3 αγώνες πριν το τέλος!

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Σαββατοκύριακο γιατί ο στόχος που θέσαμε στην αρχή της σεζόν ήταν να είμαι ο καλύτεροι νεοεισερχόμενος – Rookie of the Year – και το έχουμε ήδη κατορθώσει. Έχουμε 163 βαθμούς, κάτι που είναι ένα καταπληκτικό επίτευγμα, δεδομένου ότι στοχεύαμε μεταξύ 50 και 90.»

«Ήμασταν μια μεγάλη έκπληξη για όλους, και είναι ωραίο να μπορώ να πω επίσημα ότι είμαι πρωταθλητής της χρονιάς – Rookie of the Year -. Όταν κοιτάω πίσω,  πέρυσι, όταν αγωνιζόμουν να μπω στην 15αδα στην Moto2, σκέφτομαι μόνο πόσο οφείλω σε όλους τους ανθρώπους της PETRONAS Yamaha SRT και της Yamaha για την εμπιστοσύνη τους σε μένα.»

«Έκανα τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να τους βοηθήσω να πιστέψουν σε μένα, και μαζί έχουμε κάνει μια εκπληκτική δουλειά. Αγωνιζόμαστε ακόμα για καλές θέσεις στο πρωτάθλημα αλλά προσπαθούμε να μην το σκεφτούμε πάρα πολύ, οπότε θα πάμε στους υπόλοιπους αγώνες καθώς έρχονται και θα δούμε τι θα συμβεί.»

Σχετικά Άρθρα