Ο Fabio Quartararo κέρδισε τον αγώνα – η Suzuki το 2-3 στην Catalunya

Ο Fabio Quartararo κέρδισε τον αγώνα στην Catalunya και πέρασε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, μετα και την πτώση του Dovizioso στην 2η στροφή στον πρώτο γύρο του αγώνα, όταν τον παρέσυρε ο Zarco!

Ο Quartararo που έστριψε τρίτος , πίσω από τον Morbidelli και τον Rossi  και γρήγορα έχοντας τον ταχύτερο ρυθμό από όλους σχεδόν σε όλο τον αγώνα, πέρασε τον Rossi και μετά από λίγους γύρους αργότερα πέρασε και τον Morbidelli.

Για την δεύτερη θέση δόθηκε μεγάλη μάχη με μεγάλο άτυχο τον Valentino Rossi που είχε πτώση ενώ ήταν στην 2η θέση, αφού είχε προσπεράσει τον Morbidelli, στον 350ο αγώνα της καριέρας του.

Ο εκπληκτικός John Mir κατάφερε ερχόμενος από πίσω να προσπεράσει όσους ήταν μπροστά του και να φτάσει στην 2η θέση και να τερματίσει 0.9s πίσω από τον πρώτο, ανεβαίνοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά στο βάθρο και κερδίζοντας το 4ο βάθρο του φέτος!

Το βάθρο έκλεισε ο άλλος οδηγός της Suzuki, Alex Rins κερδίζοντας το πρώτο του βάθρο φέτος, και κάνοντας το 2-3 για την Suzuki πρώτη φορά από τo 2007 στο Misano με τους Χοπκινς και Βερμιουλεν!

Στην 4η θέση τελικά τερμάτισε ο Franko Morbidelli αφού δεν κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία του στην αρχή, και τελικά υποχώρησε εκτός βάθρου!

Στην 5η θέση τερμάτισε το πρώτο Ducati με τον Jack Miller που δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο παρόλο που έφτασε κοντά!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε άλλο ένα Ducati με τον Pecco Bagnaia.

Στην 7η θέση τερμάτισε το πρώτο Honda με τον Taka Nakagami Που κρατά ψηλά της σημαία της Honda, αφού ο πρωταγωνιστής της λείπει.

Στην 8η θέση τερμάτισε ο Danilo Petrucci με το εργοστασιακό Ducati, μπροστά από το 2ο Honda με τον Cal Crutchlow που έκλεισε την 10αδα, φέρνοντας πρώτη φορά φέτος, μια δεύτερη Honda στην δεκάδα!

Related Posts