Ο Fabio Quartararo κέρδισε την Pole position στο Le Mans – Αποτελέσματα – Χρόνοι

Ο Fabio Quartararo κέρδισε την Pole position του Γαλλικού Grand Prix, για τον πέμπτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021.

Όλοι οι οδηγοί, εκτός του Rossi και Morbidelli, μπήκαν στην αρχή με βρόχινα ελαστικά, αλλά μπήκαν αμέσως και άλλαξαν σε slick αφού η πίστα ήταν αρκετά στεγνή στην αγωνιστική γραμμή.

Όλοι έμειναν έξω χωρίς να μπουν δεύτερη φορά μέσα για αλλαγή ελαστικών και πάλεψαν μέχρι το τέλος, ανεβάζοντας την αγωνία και το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Η Yamaha έκανε το 1-2 στον τελευταίο γυρο, σε ένα φοβερό Q2 γεμάτο ένταση και αγωνιά με τον Γάλλο να παίρνει την δεύτερη συνεχομένη pole, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.32.600!

Ο Quartararo θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση, μπροστά από τον ομόσταυλο του Maverick Vinales που είχε μόλις 0.081s διαφορά από τον πρώτο, και τον Jack Miller, που έκλεισε την πρώτη σειρά της εκκίνησης του αυριανού αγώνα με διαφορά μόλις 0.104s από την κορυφή!

Από την δεύτερη σειρά και την 4η θέση θα ξεκινήσει ο Franco Morbidelli με την Yamaha Petronas, μπροστά από τον Johan Zarco.
Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Marc Marquez, οπού πριν τον τελευταίο γυρο ήταν πρώτος.

Από την τρίτη σειρά και την 7η θέση θα ξεκινήσει το Honda του Takaaki Nakagami, μπροστά από το Honda του Pol Espargaro, οπού είχε μια πτώση στον τελευταίο γυρο, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό!
Την τρίτη σειρά στην 9η θέση έκλεισε ένα ακόμα Yamaha αυτό του Valentino Rossi!

Από την 10η θέση θα εκκινήσει ο Miguel Oliveira που είχε πτώση στο τέλος, ενώ από την 11η θέση θα ξεκινήσει ο Lorenzo Salvadori που πέρασε από το Q1 και συμμετείχε για πρώτη του φορά στο Q2, ενώ την τέταρτη σειρά έκλεισε ο Luca Marini οπού και αυτός πέρασε από το Q1

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pecco Bagnaia θα ξεκινήσει από την 16η θέση!

Related Posts