Ο Fabio Quartararo ήταν ο ταχύτερος της πρώτης ημέρας δοκιμών στην Βαλένθια, με την Yamaha να κυριαρχεί και πάλι

Ο Fabio Quartararo ήταν ο ταχύτερος της πρώτης ημέρας δοκιμών στην Βαλένθια, με την Yamaha να κυριαρχεί και πάλι κάνοντας το 1-2 .

Ο rookie οδηγός της δορυφορικής ομάδας της Yamaha στον τελευταίο γρήγορο γύρο του,  σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:30.735, τελειώνοντας το FP1 και το GFP2 στην κορυφή!

Με διαφορά μόλις 0.128s ο νικητής του Sepang , Maverick Vinales έκανε τον 2ο χρόνο της ημέρας, φέρνοντας το δεύτερο Yamaha στην κορυφή.

Την πρώτη τριάδα της ημέρας έκλεισε ο  Marc Marquez , ο οποίος έφερε το Repsol Honda RC213V με χρόνο 1’30.532, στην τρίτη θέση, χρόνο που έκανε στον 4ο γύρο του από τους 21 που έκανε συνολικά, κλείνοντας και την τριάδα που κατέβηκε στο 1.30.

Το ταχύτερο Ducati της πρώτης ημέρας ήταν αυτό του Jack Miller της Pramac, μπροστά από ένα ακόμα Yamaha, αυτό του Franco Morbidelli, όπου κάνει 3 τα Yamaha στις 5 πρώτες θέσεις!

Την πρώτη εξάδα έκλεισε το ταχύτερο Suzuki της ημέρας με τον Alex Rins, ενώ ο ομόσταυλος του, Joan Mir ήταν ακριβώς πίσω του στην 7η θέση.

Όγδοη θέση για το Aprilia του Aleix Espargarò, μπροστά από τ Ducati, του Andrea Dovizioso.

Την κορυφαία δεκάδα που περνά προσωρινά αυτόματα στο Q2 έκλεισε ο Johann Zarco, στην τρίτη του συμμετοχή με την ομάδα LCR Honda.

Ο Cal Crutchlow έκανε τον ενδέκατο ταχύτερο χρόνο μπροστά από τη Ducati του Danilo Petrucci, ο οποίος με τη σειρά του προηγήθηκε του δοκιμαστή, Michele Pirro .

Ο Valentino Rossi είχε και πάλι μια πτώση με μεγάλη ταχύτητα στη στροφή 10, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, ενώ η μηχανή του έδειξε να έχει μεγάλη ζημιά!

Related Posts