Ο Dovizioso υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στον ώμο

Ο Andrea υποβλήθηκε σε μια επιτυχημένη στο αριστερό του ώμο το βράδυ της Κυριακής, λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό του.

Δεδομένου ότι η επέμβαση είχε θετικό αποτέλεσμα, θα μπορέσει να ξεκινήσει τη φυσιοθεραπεία αμέσως για να είναι έτοιμος εγκαίρως για τον πρώτο αγώνα , που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουλίου στην πίστα Circuito de Jerez – Angel Nieto.

Ο Ιταλός οδηγός της Ducati, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Policlinico di Modena χθες το απόγευμα μετά από τραυματισμό στο αριστερό ώμο χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μοτοκρός στην πίστα αγώνων Monte Coralli, στην επαρχία Faenza. Μετά από συνεννόηση με τον καθηγητή Giuseppe Porcellini, αποφάσισε να υποβληθεί σε άμεση χειρουργική επέμβαση για να στερεώσει μια πλάκα στο τραυματισμένο ώμο του για να επιταχύνει την ανάρρωσή του εγκαίρως για τον πρώτο αγώνα 2020 στην Jerez.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με θετικό αποτέλεσμα και ο Dovi έχει βγει από το νοσοκομείο από το πρωί της Δευτέρας και θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την αποκατάσταση φυσικοθεραπείας ήδη σήμερα το απόγευμα.

Andrea Dovizioso (Ducati Team, # 04): 

«Η χειρουργική επέμβαση πήγε καλά και θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική ομάδα που έκανε την επέμβαση τόσο γρήγορα. Δεν αισθάνομαι πολύ πόνο και αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξο. Ήρθα σπίτι σήμερα το πρωί και το απόγευμα, θα προγραμματίσω την αποκατάστασή μου. Είμαι βέβαιος ότι αυτές τις εβδομάδες θα μπορέσω να ανακάμψω και ότι θα είμαι σε πλήρη φόρμα εγκαίρως για το πρώτο GP 2020 στην Jerez.»

Καθηγητής Giuseppe Porcellini (Policlinico di Modena):  «Ο Andrea Dovizioso υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει ένα  μετατοπισμένο κάταγμα του σπονδυλικού περιθωρίου της κλείδας. Προχωρήσαμε με την εσωτερική στερέωση μιας πλάκας με έξι βίδες με ανατομική μείωση και, μηχανικό σημείο επαφής, είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της επέμβασης. Εκτός από εμένα, η ιατρική ομάδα απαρτίζεται από τον καθηγητή Fabio Catani, ο οποίος επιβλέπει προσωπικά την επέμβαση, τον καθηγητή Luigi Tarallo και τον γιατρό Andrea Giorgini. Θέλω να ευχαριστήσω την διεύθυνση του Policlinico di Modena που έκανε το χειρουργείο διαθέσιμο σε τρεις ώρες, και όλο το προσωπικό που κατέστησε δυνατή την γρήγορη επέμβαση.»

Paolo Ciabatti (Ducati Corse Sports Director):  «Παρόλο που γνωρίζουμε ότι το Motocross είναι μια δραστηριότητα που παρουσιάζει αρκετούς κινδύνους, είχαμε επιτρέψει στον Andrea να συμμετάσχει σε αυτόν τον περιφερειακό αγώνα, γιατί μας είχε εξηγήσει ότι έπρεπε να ανακαλύψει ξανά αυτά τα ερεθίσματα και τις αισθήσεις, που μόνο ένας πραγματικός αγώνας μπορεί να δώσει. Από την άλλη πλευρά, το μοτοκρός είναι επίσης η πειθαρχία με την οποία εκπαιδεύονται τακτικά πολλοί από τους αναβάτες του MotoGP. Επομένως, στο τέλος, είμαστε ανακουφισμένοι που ο τραυματισμός του δεν είχε σοβαρές συνέπειες και ότι ο Αντρέα θα να είναι σε θέση να είναι κανονικά στην αρχή του πρωταθλήματος 2020 στη Jerez.»

Related Posts