Ο Dovizioso παίρνει μια εκπληκτική pole στο Motegi

O Andrea Dovizioso κέρδισε την pole στην Ιαπωνία, την δεύτερη του pole position για φέτος με χρόνο 1’44.590 και αυτή την Κυριακή θα προσπαθήσει να αποτρέψει τη στέψη του Marc Marquez ως πρωταθλητή, ο οποίος θα ξεκινήσει από την έκτη θέση.


Ο Marquez θα ανακηρυχτεί πρωταθλητής στο Motegi σε περίπτωση που τερματίσει μπροστά από τον Ιταλό poleman, ένα σενάριο αρκετά περίπλοκο, αν λάβουμε υπόψη τις επιδόσεις του Dovizioso κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Ιαπωνία.


Ο Dovizioso θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης μαζί με τον τον Johann Zarco, ο οποίος προσπάθησε να πάρει την pole μέχρι και την τελευταία στροφή και τον Jack Miller, ο οποίος είχε πτώση μετά τον καλύτερο γύρο του. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του Αυστραλού σε χρονομετρημένες δοκιμές σε στεγνές συνθήκες στην μεγάλη κατηγορία.


Από την δεύτερη σειρά θα ξεκινήσουν οι Cal Crutchlow, ο Andrea Iannone και ο Marc Marquez, ο οποίος είχε πτώση στην Κ7 στα ελευθέρα δοκιμαστικά πριν την έναρξη των χρονομετρημένων δοκιμών.

Ο Maverick Viñales τερμάτισε έβδομος και έτσι θα ανοίξει την τρίτη σειρά στο grid0, μπροστά από τον Alex Rins και τον Valentino Rossi,  με τον Alvaro Bautista να κλείσει την κορυφαία δεκάδα.

Δείτε Σχετικά άρθρα