Ο Dani Pedrosa θα δοκιμάσει με την KTM πριν από το τέλος του 2018

Η KTM δεν πέτυχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα που περίμενε στις δοκιμές Jerez, δεδομένης αυτής της κατάστασης, η αυστριακή μάρκα ζήτησε από την Honda να απελευθερώσει τον Dani Pedrosa και έτσι να μπορέσει να δοκιμάσει νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου του  στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Έτσι ο Dani Pedrosa θα δοκιμάσει για πρώτη φορά το KTM MotoGP στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2018, στη Jerez σε ιδιωτική δοκιμή.

Προφανώς, η Honda αποδέσμευσε τον Pedrosa και ετσι ο Stefan Pierer CEO της ΚΤΜ, επιβεβαιώνει για την πρώτη δοκιμή: «Ο Dani θα δοκιμάσει πριν από τα Χριστούγεννα και όχι μόνο στο επίσημο test στη Μαλαισία τον Φεβρουάριο. Είχαμε συμφωνήσει ότι δεν θα δοκιμάσει τον Νοέμβριο, αλλά τώρα έχουμε βρει μια δίκαιη λύση με την Honda. Είναι ελεύθερος. Είμαι περίεργος να δω τι θα συμβεί σε αυτή τη δοκιμή.»

Ο Stefan Pierer καταλήγει στο συμπέρασμα : «Έχουμε δοκιμάσει πολλά νέα στοιχεία στις εργοστασιακές δοκιμές το Νοέμβριο, αλλά επειδή ο Mika είναι τραυματισμένος  σοβαρά από τον Ιούλιο δεν μπόρεσε να δοκιμάσει, οπότε χρειαζόμαστε τον Dani Pedrosa στο Box, καθώς δεν έχουμε άλλο διαθέσιμο οδηγό δοκιμών.»

Related Posts