Ο Coma πρωταγωνιστής του βάθρου στο ABU DHABI DESERT CHALLENGE

Ο Coma είναι ο πρωταγωνιστής του βάθρου από τους τέσσερις νικητές της KTM στο ABU DHABI DESERT CHALLENGE

107221_coma_P6J5243_rid_3000

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM, Marc Coma, από την Ισπανία, σφράγισε από νωρίς την νίκη του στο Abu Dhabi Desert Challenge, την Πέμπτη, μετά την ακύρωση της τελευταίας προγραμματισμένης ειδικής διαδρομής, από τους διοργανωτές. Μία αμμοθύελλα έκανε την υποστήριξη των αναβατών, αδύνατη. Η νίκη του Coma θέτει επίσης τα θεμέλια για την προσπάθεια του να εξασφαλίσει τον έβδομο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

107200_coma_P6J1395_2876

Ο Marc Coma στο δρόμο για την νίκη στο Abu Dhabi (VAE)

 

Ο Marc Coma έφτασε στην νίκη, χάρη στο γεγονός ότι προπορευόταν από τους υπόλοιπους αναβάτες κατά 11:55 λεπτά, προς το τέλος της τέταρτης ειδικής, την Τετάρτη. Αυτή ήταν η όγδοη νίκη του σε αυτή την διοργάνωση, κάτι που τον ξεχωρίζει ως τον αναβάτη της KTM με τις περισσότερες νίκες στο Desert Challenge. Οι αναβάτες της KTM παίρνουν νίκη σε αυτό το event, κάθε χρονιά, εκτός από τρεις, από το 1995.

 

Coma: “Σήμερα έπρεπε να αναβάλλουν την ειδική λόγω του καιρού. Αυτό σημαίνει ότι επιστρέψαμε στο Abu Dhabi, από τον δρόμο. Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για αυτή την όγδοη νίκη μου στο Abu Dhabi Desert Challenge. Ήταν πολύ σημαντικό να συνεχίσω έτσι την πορεία μου, ειδικά μετά τη νίκη στο Dakar. Συλλέξαμε αρκετούς βαθμούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τώρα είναι η ώρα να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε στον επόμενο γύρο που είναι στο Qatar.”

image005

O αναβάτης support της KTM Pablo Quintanilla (#11) τρίτος στην συνολική βαθμολογία, ο νέος εργοστασιακός αναβάτης Matthias Walkner (#9) παίρνει την νίκη στην τέταρτη ειδική

 

Ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Cross Country Rallies για το 2015, έδειξε ότι στις τέσσερις πρώτες θέσεις βρίσκονταν αναβάτες της KTM. Ο teammate του Coma, Sam Sunderland, ο Βρετανός αναβάτης που κατοικεί στα ΗΑΕ, ήταν δεύτερος, ο αναβάτης support της KTM, Pablo Quintanilla, από τη Χιλή, ολοκλήρωσε το βάθρο και ο εργοστασιακός αναβάτης KTM, Ruben Faria, από την Πορτογαλία, ήταν τέταρτος. Οι οχτώ αναβάτες από τους πρώτους δέκα, οδηγούσαν μοτοσυκλέτα KTM, με τον Mohammed Al Balooshi (KTM ΗΑΕ) έκτο, τον Juan Salvatierra (BOL) έβδομο, τον Αυστραλό Matt Hart, όγδοο και τον Βρετανό αναβάτη David McBride, δέκατο. Οι εργοστασιακοί αναβάτες KTM αγωνίζονται στο KTM 450 RALLY.

image003

Ο Sam Sunderland δεύτερος στην συνολική βαθμολογία του Desert Challenge

 

Ο Αυστριακός Matthias Walkner, η πιο πρόσφατη μεταγραφή στην εργοστασιακή ομάδα της KTM,  ο οποίος είχε μια εντυπωσιακή επίδοση στο Dakar Rally του Ιανουαρίου, δείχνοντας τις δυνατότητές του, πήρε την νίκη στην τέταρτη ειδική. Τερμάτισε στην τρίτη θέση στην ειδική της Δευτέρας και βρέθηκε στην τέταρτη θέση της συνολικής βαθμολογίας, αλλά την Τρίτη, αντιμετώπισε μια τεχνική δυσκολία, που τον έβγαλε εκτός αγώνα. Η νίκη του στην ειδική της Πέμπτης, έδειξε ότι είναι ένας μελλοντικός διεκδικητής του βάθρου.

107200_coma_P6J1395_2876

Ruben Faria και Marc Coma με KTM 450 RALLY

 

Επόμενος Γύρος: 19-24 Απριλίου 2015 – Sealine Rally Qatar (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross Country Rallies 2015, 2ος Γύρος)

Τελική Βαθμολογία για το Abu Dhabi Desert Challenge 2015 μετά τις 4 από τις 5 ειδικές (η πέμπτη ειδική ακυρώθηκε λόγω αμμοθύελλας)
1. Marc Coma (ESP), KTM, 14:49:05 h
2. Sam Sunderland (GBR), KTM, +11:55 min
3. Pablo Quintanilla (CHI), KTM, +20:16

4. Ruben Faria (POR), KTM, +28:01
5. Ricky Brabec (USA), Honda, +34:17

Σχετικά Άρθρα