Ο Cal Crutchlow χαρακτηρίζει πολλούς οδηγούς του MotoGP ως “εταιρικά ρομπότ”

Ο Crutchlow είναι ένα από τους οδηγούς που ήταν μακράν ο πιο άμεσος και ειλικρινής όταν έδινε απαντήσεις σε ερωτήσεις από τον Τύπο, την τελευταία δεκαετία, μια ειλικρίνεια που ο Cal δεν μετανιώνει και σχετίζεται με τη προσωπικότητα του και την άποψη του για τη ζωή: πάντα άμεσος και πρόσωπο με πρόσωπο, και χωρίς μισόλογα.

Ο Βρετανός μίλησε σε μια συνέντευξη του στο Crash.net , στην οποία ο Cal εξηγεί γιατί δεν κρατά ποτέ το στόμα του κλειστό:

«Λέω αυτό που λέω γιατί είναι αυτό που πιστεύω. Αν είναι σωστό ή όχι, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε. Αλλά δεν πρόκειται να κρύψω κάτι, θα πω την αλήθεια και το πώς νιώθω γι ‘αυτό

Ο Cal είναι πεισμένος ότι οι δημοσιογράφοι τον έβλεπαν πάντα ως ένα έντιμο οδηγό που απέφευγε τις γραπτές ομιλίες που συχνά έκαναν οι συνάδελφοί του: «Είχα πάντα καλή σχέση με τον τύπο, μερικές φορές οι δημοσιογράφοι με πέταξαν στα σκατά, αλλά γενικά πιστεύω ότι οι άνθρωποι με σέβονται γιατί είμαι διαφορετικός από εκείνα τα ρομπότ που δίνουν μια εταιρική εικόνα και προσφέρουν τις εταιρικές απαντήσεις που θέλουν τα εργοστάσια.» 

Ο 35χρονος λέει ότι οι χορηγοί του δεν τον πίεσαν ποτέ λόγω του τρόπου που έλεγε τα πράγματα: «Νομίζω ότι λειτούργησε καλά για μένα όλα τα χρόνια, και  πήγε επίσης καλά για τους χορηγούς μου. Στην πραγματικότητα είχα τους ίδιους χορηγούς για πολλά χρόνια, για παράδειγμα ήμουν με την Monster σχεδόν κάθε χρόνο όσο ήμουν επαγγελματίας οδηγός.»

Ο Cal είναι ξεκάθαρος ότι ούτε αυτός ούτε οι υπόλοιποι αναβάτες του είναι ήρωες, και ίσως αυτός είναι ο λόγος που έχει πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο: «Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην προσωπικότητά μου . Είμαι πιο κοντά, σε αυτούς τους ανθρώπους που μας βλέπουν σαν ήρωες ή κάτι τέτοιο, αλλά  πραγματικά δεν είμαστε. Είμαστε καλοί στη δουλειά μας. Όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι στις δουλειές τους.»

Ο Crutchlow δεν βλέπει τον εαυτό του ως κάποιον πολύ διαφορετικό από τους υπόλοιπους αναβάτες που αγωνίζονται στο MotoGP, με εξαίρεση εκείνους που βλέπουν τους άλλους αφ’ υψηλού: «Νομίζω ότι γι ‘αυτό είχα επίσης καλή σχέση με όλους τους ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί. Όλοι δουλεύουν στους αγώνες, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν διαφέρουν από εμένα. Ενώ, όπως γνωρίζουμε, πολλοί οδηγοί πιστεύουν ότι είναι πάνω από τους υπόλοιπους, επειδή βρίσκονται σε μια προνομιακή θέση

«Στο τέλος θα λέω πάντα αυτό που νιώθω και το κάνω με το χέρι στην καρδιά. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το θεωρούν αυτό αλαζονεία ή οτιδήποτε άλλο, για μένα είναι εντάξει .Μπορώ ακόμα να κοιμηθώ τη νύχτα. Αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι παίρνουν αυτό που θέλουν

Ενώ εξακολουθεί να απολαμβάνει τις διακοπές του στην Καλιφόρνια, ο Cal δεν έχει σταματήσει να προπονείτε καθημερινά για να αντιμετωπίσει τη νέα του πρόκληση ως επίσημος οδηγός δοκιμών για τη Yamaha , μια δουλειά που ταιριάζει απόλυτα στο νέο σχέδιο του για την νέα του ζωή, στην οποία η κόρη του Willow είναι τώρα το κέντρο ολόκληρου του σύμπαντος.

Με την ακύρωση των δοκιμών στο Sepang, σημαίνει ότι ο Crutchlow θα χρειαστεί τώρα να περιμένει μέχρι το Κατάρ τον Μάρτιο για το ντεμπούτο του ως οδηγός δοκιμών της Yamaha. Οι συμμέτοχες του σε αγώνες σαν  μπαλαντέρ είναι επίσης μια πιθανότητα, αλλά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Related Posts