Ο Βασίλης Ορφανός σχολιάζει το Dakar 2019 – Το Dakar έχει αλλάξει!

Χθες υπήρξε μεγάλη ανατροπή με την εγκατάλειψη του Αμερικανού της Honda Ricky Brabe,c με την μηχανική βλάβη που έπαθε και άλλαξε τις ισορροπίες.

Οι τρεις οδηγοί της KTM είναι μπροστά και όλα δείχνουν πως τα πράγματα θα γείρουν και πάλι προς την πλευρά της KTM.

Καταστροφική η πορεία της Honda αφού από την αρχή εγκατέλειψε ο “καλός”  της οδηγός Joan Barreda, όταν εγκλωβίστηκε σε ένα κομμάτι και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Μετά ήρθε ο τραυματισμός του πορτογάλου Paulo Gonçalves και τέλος η μηχανική βλάβη και εγκατάλειψη του Αμερικανού , Ricky Brabe.

Φέτος ο αγώνας έχει αλλάξει πολύ , αφού μίκρυνε κατά 5.000 χλμ περίπου και σε χρόνο περίπου μια εβδομάδα! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι ειδικές στα 350 χλμ περίπου, δηλαδή αρκετά ποιο κάτω από προηγούμενες χρονιές.

Αυτό δείχνει πως το Dakar συρρικνώθηκε και έχει γίνει ένα γρήγορο και ποιο μεγάλο Motocross. Αν δείτε τις διαφορές χρόνου μεταξύ των οδηγών είναι πολύ μικρές, πράγμα που δείχνει πως θα κερδίσει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και κυρίως στην πλοήγηση πάντα . Ένα σημαντικό που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι πως για πρώτη χρονιά φέτος πού οι μοτοσυκλέτες είναι ποιο γρήγορες από όλα τα οχήματα του αγώνα! Στους χρόνους των ειδικών είναι ποιο γρήγορες και από τα αυτοκίνητα!

Ο αγώνα στο Ντακάρ φέτος έχει αλλάξει μορφή. Δεν έχει γίνει εσκεμμένα αλλά βόλεψε τους διοργανωτές αφού γίνεται σε μια χώρα. Είναι εξίσου δύσκολος αλλά με την συρρίκνωση του αγώνα άλλαξε η μορφή του.

Νομίζω πως και πάλι θα κερδίσει  η KTM,  με μια μικρή ελπίδα για την Yamaha. Βέβαια υπάρχει και ο Χιλιανός με την Husqvarna που είναι στην δεύτερη θέση τώρα, αλλά στην ουσία μιλάμε για ίδια μοτοσυκλέτα!

Ο Βασίλης Ορφανός είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει στο Rally Dakar.
Κατάφερε αυτή την νίκη στη παρθενική του εμφάνιση στο DAKAR του 2003, στην κατηγορία των 400 cc, όπου για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία κυμάτισε στο βάθρο του δυσκολότερου αγώνα rally raid του κόσμου.
Ακολουθούν οι συμμετοχές στα DAKAR 2004, 2005, 2008, 2009, 2011.
Λεπτομέρειες για την Δράση και το Βιογραφικό του Μοναδικού Βασίλη Ορφανού μπορείτε να
δείτε στην ιστοσελίδα του εδώ >>>

Διαδρομές Συμμετοχές ΑνασκοπήσειςΚατάταξηVideoΦωτογραφίες Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2019 !

Related Posts