Ο Andrew Short υπέγραψε με την Husqvarna για το 2018-19

Η Husqvarna με χαρά ανακοινώνει την υπογραφή του Andrew Short, με την αμερικανική ομάδα Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Rally, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην περίφημη καριέρα του, ο πρώην αναβάτης του Αμερικανικού SX και MX είναι έτοιμος να αγωνιστεί με τη μοτοσυκλέτα Rally Husqvarna FR 450 το 2018 και 2019.

Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους αναβάτες στην πρόσφατη ιστορία του αμερικανικού διαγωνισμού, ο Short κέρδισε στην 16χρονη καριέρα του ως επαγγελματίας αναβάτης motocross και supercross με συνολικά 9 νίκες και 49 βάθρα. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο έφηβος από το Κολοράντο έχει τερματίσει ανάμεσα στους τρεις πρώτους στο πρωτάθλημα AMA Pro Motocross τουλάχιστον πέντε φορές.

Η Andrew, που ασχολείται έντονα με τις off-road μοτοσικλέτες με πολλούς τρόπους, διαθέτει πλούσια εμπειρία ως επίσημος δοκιμαστής και αναβάτης ανάπτυξης, δραστηριότητα στην οποία ο Αμερικανός επικεντρώθηκε μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τον επαγγελματικούς αγώνες στο τέλος της σεζόν του 2016. Από τότε ο Short ήταν επίσης εκπρόσωπος και σύμβουλος για τη νεότερη γενιά αναβατών motocross.

Ποτέ δεν σταμάτησε την off-road οδήγηση ο Andrew και πήρε την απόφαση να μεταβεί σε αγώνες Rally, παίρνοντας  μέρος στο φετινό Sonora Rally, σε ένα αγώνα του Dakar Challenge2017. Απολαμβάνοντας μια εντυπωσιακή πρώτη συμμετοχή, ο πολύ έμπειρος αναβάτης ολοκλήρωσε τον αγώνα τεσσάρων σταδίων, διεκδικώντας την τρίτη θέση στο Μεξικό.

Ο Short θέλει να κάνει το ντεμπούτο του στον αγωνιστικό χώρο με τη μοτοσυκλέτα Rally Husqvarna FR 450 στο ράλι του Μαρόκου 2017 OiLibya από τις 4 έως 10 Οκτωβρίου. Με στόχο να αποκτήσει περισσότερη πείρα στην πλοήγηση και στα απαιτητικά στάδια, και αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό πλεονέκτημα για τη Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing team για το επερχόμενο Ράλι Ντακάρ τον Ιανουάριο του 2018.

Diego Clement, επικεφαλής του Motorsport της Husqvarna: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που ο Andrew συμμετέχει στην ομάδα Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Rally. Ένας καταξιωμένος οδηγός αγώνων με μια πολύ μεγάλη και διακεκριμένη καριέρα σε αγώνες motocross και supercross, ο Andrew είναι πλέον ιδιαίτερα ικανός για να επιτύχει σε αγώνες αντοχής. Αξιοποιώντας τον πλούτο της πείρας και της γνώσης του, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα. Με την ταχύτητά του, στόχος μας είναι να του παράσχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να μπορέσει να μάθει και να βελτιώσει περαιτέρω τις δεξιότητες πλοήγησης του. Ο Andrew θα κάνει το ντεμπούτο του στο Rally OiLibya στο Μαρόκο. Θα είναι μια τέλεια ευκαιρία να οδηγήσει μερικά αγωνιστικά μίλια στη μοτοσυκλέτα Rally FR 450 πριν από το Ράλι Ντακάρ.»

Andrew Short, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing:  «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συμμετέχω στη Rockstar Energy Husqvarna. Είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να κάνω ένα νέο βήμα προς τα εμπρός στην καριέρα μου ως αναβάτης. Ο αγώνας αντοχής είναι κάτι το οποίο πάντα με ενδιέφερε. Μου αρέσει η οδήγηση και για μένα φαίνεται πως το ράλι είναι η απόλυτη περιπέτεια που μπορείς να έχεις σε μία μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου. Μετά τη συνταξιοδότησή μου ως επαγγελματίας motocroser στο τέλος του 2016 άρχισα να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα μου στα βουνά του Κολοράντο και ερωτεύτηκα. Πήρα μερικά μαθήματα πλοήγησης και στη συνέχεια έκανα μια συμμετοχή στο Rally Sonora. Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα τώρα είναι να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία και να βελτιώσω τις δεξιότητές μου στην πλοήγηση, και σε αυτό ακριβώς θα επικεντρωθώ αυτή την εβδομάδα στο Μαρόκο.»

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2018 ! >>>

Related Posts