Ο Andrea Iannone περιμένει το αποτέλεσμα του Β-τεστ ντόπινγκ στις 7 Ιανουαρίου

Ο δικηγόρος του Andrea Iannone ζήτησε να ανοίξει το δείγμα Β. Ο οδηγός της Aprilia θέλει να απορρίψει τους ισχυρισμούς για το ντόπινγκ – και ο χρόνος που θα γίνει αυτό θα είναι σύντομος.

Την Τρίτη, η FIM ανακοίνωσε ότι ο Andrea Iannone έχει αποκλειστεί προσωρινά επειδή μια απαγορευμένη ουσία από την ομάδα των συνθετικών αναβολικών ανδρογόνων στεροειδών ανιχνεύθηκε σε δείγμα ούρων από τις 3 Νοεμβρίου. (Δείτε περισσότερα εδώ >>)

Ο οδηγός της Aprilia αρχικά έδειξε έκπληκτος, αλλά αντέδρασε αμέσως: ο δικηγόρος του Antonio De Rensis επιβεβαίωσε στο «La Gazzetta dello Sport» ότι το δείγμα Β είχε ήδη ανοιχτεί: «Η 7η Ιανουαρίου είναι ίσως η ημερομηνία κατά την οποία το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό. » Μέχρι τότε, ο δικηγόρος ζήτησε προσοχή και σύνεση.

Ο Iannone και ο δικηγόρος του πήραν συμβουλές από τον καθηγητή Alberto Salomone από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο. Ο Salomone εργάζεται επίσης ως επόπτης του περιφερειακού κέντρου για το ντόπινγκ και την τοξικολογία.

Εάν το τεστ Β είναι επίσης θετικό, το Διεθνές Πειθαρχικό Δικαστήριο (IDC) της FIM θα συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ημέρες που μπορεί να φτάσουν και τις 45 ημέρες για να αποφασίσει. Η τελευταία λύση θα είναι το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) στη Λοζάνη.

Υπενθύμιση: Μετά την χειμερινές διακοπές, η Aprilia ξεκινά τη δοκιμή shakedown στις 2 Φεβρουαρίου 2020 και η πρώτη επίσημη δοκιμή του MotoGP ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δηλώνουν σταθερά ότι η ουσία που βρέθηκε στο δείγμα ούρων του Iannone είναι η drostanolone: ​​το στεροειδές χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και τώρα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μυών, ιδιαίτερα στη σκηνή του bodybuilding, λόγω των ισχυρών ανδρογόνων ιδιοτήτων του.