Ο Andrea Dovizioso περιμένει τι θα κάνει ο Valentino Rossi: “Τα νέα σενάρια ανοίγουν”

Ο Andrea Dovizioso συνεχίζει την αναζήτηση για μια θέση στο MotoGP για το 2022. Αυτό εξαρτάται επίσης από τις επιλογές του Valentino Rossi, όπως λέει και ο ίδιος.

Ο Andrea Dovizioso αναζητά μια σέλα που θα του επιτρέψει να επιστρέψει στο MotoGP την επόμενη σεζόν, και γνωρίζει καλά ότι το μέλλον του εξαρτάται επίσης από τις επιλογές των συναδέλφων του στην αγορά οδηγών, όπως το διαζύγιο μεταξύ του Maverick Vinales και της Yamaha αλλά, ακόμη περισσότερο, η τελική αποχώρηση του Valentino Rossi. «Σίγουρα η αποχώρηση του Vinales από την Yamaha, μπορεί να ανοίξει νέα σενάρια, επειδή ελευθερώνονται μοτοσυκλέτες», εξηγεί ο Dovi στο Rai Sport «Αλλά  πρέπει επίσης να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει ο Valentino. Αυτό όμως ισχύει για όλους μας. Θα δούμε.»

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ο Dovizioso δεν θεωρείται ακόμη πρώην οδηγός. «Όχι, όχι», το καθιστά σαφές. «Νιώθω ανταγωνιστικός. Αλλά μόνο η πίστα μπορεί να σας δώσει την απάντηση, έτσι νιώθω. Την τελευταία μου χρονιά, το 2020, ήταν άσχημα από την άποψη του συναισθήματος και των καταστάσεων: παρόλα αυτά, τερμάτισα τέταρτος Έτσι κι αλλιώς νιώθω δυνατός ».

Παρά την επιθυμία να επιστρέψει στο πρωτάθλημα,  αυτή η περίοδος ανάπαυλας του επέτρεψε να ζήσει με ηρεμία και κάνοντας πράγματα που του αρέσουν χωρίς άγχος και πίεση: «Είμαι καλά. Αυτή είναι μια περίεργη, παράξενη χρονιά, ειδικά μετά από δεκαεννέα χρόνια MotoGP , με ένα καλά καθορισμένο πρόγραμμα. Φέτος έφτιαξα ένα πρόγραμμα μόνο για τον εαυτό μου, οπότε είναι διαφορετικά ».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει να αγωνίζεται με μοτοκρός, την άλλη μεγάλη του αγάπη στους δύο τροχούς και να ακολουθεί το MotoGP από τον καναπέ του σπιτιού του: «Είμαι οπαδός όλων των σπορ, έτσι συνηθίζω να παρακολουθώ αγώνες στην τηλεόραση. Είναι ωραίο, μου αρέσει να παρακολουθώ δοκιμές, να καταλαβαίνω τα ίδια πράγματα που μελετούσα το σαββατοκύριακο. Δεν έχω απομακρυνθεί, γιατί έτσι κι αλλιώς αυτό είναι το πάθος μου ».

 

Related Posts