Ο Andrea Dovizioso μιλά για το ατύχημα του στο Motocross

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Andrea συμμετείχε σε αγώνα στην Faenza “Monte Coralli” του Περιφερειακού Πρωταθλήματος  Motocross, για τον οποίο αγώνα, η Ducati του έχει δώσει την έγκριση.

Αλλά αυτό δεν πήγε καλά αφού ο 34χρονος είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αριστερό του ώμο και μετά τις ακτινογραφίες και αξονικές τομογραφίες που πραγματοποιήθηκαν,  επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι φοβόταν εξαρχής: κάταγμα της αριστερής κλείδας.

Μετά από διαβούλευση με τον καθηγητή Porcellini, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και όπως δήλωσε ο μάνατζερ του, συνήθως ένας τέτοιος τραυματισμός θεραπεύετε από μόνος του με ξεκούραση, αλλά η Ducati και ο Dovizioso πήραν την απόφαση να κάνουν τη εγχείρηση προκειμένου να είναι έτοιμος για τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν 2020 στην Jerez στις 19 Ιουλίου.

Ο Andrea Dovizioso μίλησε για τον τραυματισμό του λέγοντας ότι ήταν 6ος πριν πέσει σε μια αριστερή στροφή μετά από ένα άλμα.
«Ο ρυθμός των κορυφαίων αναβατών ήταν σημαντικά ταχύτερος από τον δικό μου».

«Προσγειώθηκα από το άλμα και το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας βγήκε στη επιφάνεια του εδάφους που γλιστρούσε, και στην συνέχεια κόλλησε το μπροστινό. Έφυγα ψηλά και προσγειώθηκα με τον ώμο.» 

«Η πρώτη σκέψη ήταν ότι η έσπασε ωμοπλάτη μου και μετά άρχισα να νιώθω πολύ πόνο.» 

Κατά την πτώση του χτύπησε επίσης το κεφάλι του, «για τα πρώτα δευτερόλεπτα έβλεπα τα πάντα θολά».

Το αποτέλεσμα των εξετάσεων έδειξαν το κάταγμα της κλείδα και κανέναν τραυματισμό στο κεφάλι.

Η επέμβαση που υποβλήθηκε όπως είπαμε δεν ήταν απαραίτητη από την άποψη της θεραπείας, αλλά πραγματοποιήθηκε για να επιταχύνει την επιστροφή του. Ευτυχώς είναι ένα σύνθετο και ευθυγραμμισμένο κάταγμα και η τοποθέτηση μιας πλάκας θα επιτρέψει στον Andrea Dovizioso να ξεκινήσει την προπόνηση ήδη σε μερικές ημέρες.

Στην Jerez θα βρίσκεται κανονικά στην πίστα και σε καλή φυσική κατάσταση.

Αλλά άξιζε πραγματικά τον κίνδυνο λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη μιας τόσο περίεργης και εξαντλητικής σεζόν ;

Σίγουρα ο Ducati δεν θα είναι ευχαριστημένη με αυτά τα νέα …

Related Posts