Ο Alex Marquez παίρνει την pole στο Austin

Ο οδηγός της Estrella Galicia πήρε τη δεύτερη pole του για την σεζόν στο Grand Prix της Αμερικής μπροστά από τους Lowes και Pasini.


Από την αρχή των χρονομετρημένων ο Márquez έδειξε ότι είχε αυτό το παραπάνω και πήρε αμέσως το προβάδισμα. Ο Καταλανός ήταν για το μεγαλύτερο μέρος των χρονομετρημένων μπροστά και μόνο ο Sam Lowes κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο. Η Ισπανός όμως δεν ήταν ικανοποιημένος με αυτό το αποτέλεσμα και στην τελευταία του προσπάθεια έκανα ένα δέκατο καλύτερο χρόνο από τον Βρετανό, κατακτώντας την pole.

“Χθες ο Oliveira ήταν μπροστά και σήμερα από ότι φαίνεται είμαι εγώ, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι θα συμβεί επειδή η άσφαλτος καθημερινά αλλάζει. Αισθάνομαι άνετα με την μοτοσυκλέτα και έχω ένα καλό ρυθμό. Δεν ήξερα αν θα βρέξει, αλλά το σημαντικό τώρα είναι ο αγώνας », εξήγησε ο Marquez.

Η απειλή της βροχής έκανε τους αναβάτες να βγουν στο δρόμο για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους από την αρχή. Ο Alex Marquez πήρε το προβάδισμα και θα το κρατούσε μέχρι τα τελευταία λεπτά. Ο αναβάτης Estrella Galicia ήταν ο πρώτος που έσπασε το 2:11 (2: 10.745).

Ο ομόσταυλος του, Joan Mir, άρχισε να δείχνει σημάδια των δυνατοτήτων στα αρχικά λεπτά, αλλα ο Pasini και ο Bagnaia κατάφεραν εν τέλη να τον περάσουν.

Στα τελευταία 12 λεπτά ο Sam Lowes, έκανε καλύτερο χρόνο απο τον Marquez. Ο Bagnaia βελτίωσε και αυτός τον χρόνο και πέρασε στην τρίτη θέση μπροστά από τον συμπατριώτη Pasini.

Ο Marquez όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στην τελευταία του προσπάθεια με νέα ελαστικά, κατάφερε να ανακτήσει την πρώτη θέση, ενώ ο Pasini κατάφερε να ξανά ανέβει στην τρίτη θέση.


Ο Bagnaia έκανε λάθος στην τελευταία του προσπάθεια και έπρεπε να αρκεστεί στην τέταρτη θέση. Ο Mir, ο οποίος συνέχισε να βελτιώνεται μέχρι το τέλος, τερμάτισε πέμπτος, με τον Marini να κλείνει τη δεύτερη σειρά. Οι Vierge, Schrotter, Quartararo και Viñales ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Related Posts