Ο Alex Lowes συνεχίζει με την Kawasaki στο WorldSBK και το 2022

Ο Alex Lowes θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα πράσινα χρώματα, καθώς ο Βρετανός αναβάτης παραμένει αναπόσπαστο σχήμα στη δομή της Kawasaki Racing Team WorldSBK για το μέλλον.

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) υπέγραψε μια νέα συμφωνία για να παραμείνει μέλος της Kawasaki Racing Team για τις επόμενες σεζόν. Έχοντας υπογράψει μια νέα πολυετή συμφωνία που θα τον οδηγήσει στην τρίτη χρονιά του ως επίσημου αναβάτη της Kawasaki WorldSBK, ο Lowes θα προσπαθήσει να δώσει ισχυρά αποτελέσματα καθ ‘όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου 2021, προκειμένου να ξεκινήσει το 2022 σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο Lowes έκανε το ντεμπούτο του για μια ολόκληρη σεζόν στο WorldSBK το 2014 με τη Suzuki και βρέθηκε στο βάθρο δύο φορές στη πρώτη του σεζόν σαν rookie. Παραμένοντας στην ίδια ομάδα (Voltcom Crescent) το 2015, βρέθηκε στο βάθρο πριν η ομάδα μεταβεί στη Yamaha και συνεργάστηκε με την Pata το 2016. Οι εμπρός σειρές και τα αποτελέσματα στην κορυφαία πεντάδα ήρθαν καθώς βελτιώθηκε η συνέπεια του Lowes. Το 2017 και το 2018  ήταν καλές χρονιές γι ‘αυτόν, αφού ήταν τακτικός διεκδικητής του βάθρου και, στο Μπρνο το 2018, πήρε την πρώτη του νίκη στον 2ο Αγώνα. Ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ένα χρόνο αργότερα το 2019, πριν ενταχθεί στην Kawasaki, έχοντας περάσει τέσσερα χρόνια στη Yamaha, κερδίζοντας 17 βάθρα.

Το 2020 τον είδε να ξεκινά το νέο του κεφάλαιο στην πράσινη ομάδα με ένα βάθρο καθώς τερμάτισε δεύτερος στον Αγώνα 1 στο Phillip Island πριν πάρει τη νίκη στον Αγώνα 2, αντιστεκόμενος στην πίεση του ομόσταυλου του, Jonathan Rea στον τελευταίο γύρο για να φύγει από τον Γύρο 1 με το προβάδισμα του Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην καριέρα του στο WorldSBK. Από τότε, επτά βάθρα ήταν η επιτυχία του Lowes, με τρία βάθρα φέτος μέχρι στιγμής.

Μιλώντας για τη συμφωνία, ο 30χρονος Lowes μοιράστηκε τη χαρά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα για άλλη μια φορά με την Kawasaki Racing Team, την πιο επιτυχημένη ομάδα στην τρέχουσα σεζόν του WorldSBK. Μετά από μια παράξενη πρώτη χρονιά στην ομάδα πέρυσι λόγω της παγκόσμιας κατάστασης και με μια τόσο μικρή σεζόν, ήταν καλό να ξεκινήσω φέτος σε διάφορες πίστες και καταλαβαίνω τη μοτοσυκλέτα πολύ περισσότερο. Ήταν επίσης λίγο απογοητευτικό φέτος, επειδή αισθάνομαι ότι ξεκινήσαμε έντονα, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε να είναι τώρα. Έχουμε πολλές δυνατότητες και είμαι ακόμα στην πρώτη τετράδα του Πρωταθλήματος. κοντά στις τρεις πρώτους, που είναι ο στόχος για φέτος.»

«Θα δουλέψω σκληρά για τις επόμενες εβδομάδες για να κάνω το επόμενο βήμα να είμαι πιο τακτικά στο βάθρο. Ειλικρινά, νιώθω ότι είμαι κοντά, έτσι με αυτήν την ομάδα και όλους αυτούς τους τύπους γύρω μου – με τις σχέσεις που χτίζουμε – όλα είναι τώρα έτοιμα για να προωθήσουν τα πράγματα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που έμεινα στην ομάδα τον επόμενο χρόνο και είμαι περήφανος για την πίστη που μου έδειξε η Kawasaki. Στη δουλειά μας υπάρχουν πολλά περισσότερα που βρίσκονται πίσω από τα παρασκήνια από τα αποτελέσματα που βλέπετε στην πίστα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν τη νέα συμφωνία με την KRT. Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά πίσω από το έργο, στους Guim και Biel Roda, Steve Guttridge και σε όλους τους ανθρώπους στο KHI στην Ιαπωνία που με πίστεψαν ξανά ».

Ο διευθυντής της ομάδας Kawasaki Racing Team WorldSBK, Guim Roda, δήλωσε την άποψή του και είναι ενθουσιασμένος που ο Lowes εντάσσεται ως βασικό πρόσωπο σε ολόκληρο το σετ του KRT: «Έπρεπε να μάθει γρήγορα και να επικεντρωθεί στο να παίρνει βαθμούς στο Πρωτάθλημα τους πρώτους τρεις μήνες. δεν είναι εύκολο. Για το 2021, ξεκίνησε έντονα τη σεζόν και όλοι εργαζόμαστε για να κάνουμε αυτά τα σημαντικά βήματα για να βελτιώσουμε την απόδοση του συνολικού πακέτου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Αλεξ και έχει μεγάλο κίνητρο να συνεχίσει με το έργο KRT. Με αυτήν τη διετή συμφωνία είμαστε πεπεισμένοι ότι τώρα θα στηριχθούμε σε αυτά τα σταθερά θεμέλια για να δημιουργήσουμε το ισχυρότερο πακέτο μαζί του, τον αρχηγό του πληρώματος Marcel Duinker, το Ninja ZX-10RR και ολόκληρο τον οργανισμό KRT.»

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις ότι οι Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με BRIXX WorldSBK) και Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) που θα παραμείνουν και οι δύο όπως είναι τώρα, ο Lowes είναι η τρίτη σημαντική υπογραφή σε τέσσερις εβδομάδες καθώς οι θέσεις του WorldSBK αρχίζουν να γεμίζουν για το 2022 και μετά .

Related Posts