Ο Alberto Puig απαντά στον Stefan Pierer: “Αν κάποιος υποστήριζε τον Pedrosa, αυτή ήταν η Honda”

Με την ευκαιρία του τέλους του MotoGP preseason, ο Team Manager της Repsol Honda ανασκοπεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια των χειμερινών προετοιμασιών σε μια συνέντευξη του.

Μεταξύ άλλων, ο Puig δεν έχασε την ευκαιρία για να απαντήσει στα σχόλια που έκανε ο Stefan Pierer σχετικά με την Honda, την οποία κατηγόρησε ότι δεν υποστήριξε τον Dani Pedrosa.

Ο Stefan Pierer, CEO της KTM, Honda χτύπησε πριν από λίγες εβδομάδες, όταν επέκρινε τη Honda για την συμπεριφορά της στον Dani Pedrosa. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά >>)

Ο Puig, ο οποίος όπως τονίζει έχει μεγάλο σεβασμό για το έργο που επιτέλεσε ο Pierer να μετατρέψει την KTM σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στην βιομηχανία μοτοσυκλέτας, απαντά: «Αν υπήρξε κάποιος που έχει υποστηρίξει τον Pedrosa καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, είναι η Honda». Συνεχίζοντας ο Puig, επιβεβαίωσε: «Ο Dani ήταν πάντα μια ισχυρή δέσμευση για την Honda, ακόμη και το 2007, όταν πρόσθεσε τρίτη μηχανή στην ομάδα για να “χωρέσει” ο Dani.»

Σε αυτή την λογική ο Puig τονίζει τα 13 χρόνια με τα οποία ο Pedrosa ήταν στην επίσημη ομάδα της Honda και αμφιβάλλει ότι η KTM είναι σε θέση να κρατήσει έναν πιλότο για τόσο πολύ καιρό. «Για να φτάσει το επίπεδο υποστήριξης που έδωσε η Honda στον Dani, η KTM θα πρέπει να κρατήσει το Zarco και το Pol Espargaró μέχρι το 2031 και θα ήθελα να το δω αυτό»

Ο Puig, κλείνοντας είπε «Θα μου άρεσε να είναι ο0Dani σαν οδηγός δοκιμών στην Honda και πρέσβης της εταιρίας, αλλά ο Pedrosa επέλεξε έναν άλλο δρόμο που το σέβομαι 100%» .

Σχετικά Άρθρα