Ο Agostini πιστεύει ότι ο Márquez πρέπει να αγωνιστεί στο Κατάρ, αρκεί να τερματίσει τελευταίος

Ο Giacomo Agostini, ο 15 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, συμμετείχε σε μια διαδικτυακή συνομιλία που διοργάνωσε το GPone.com για να μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP και να προσφέρει πολύ συγκεκριμένες συμβουλές στον Marc Márquez, έναν αναβάτη με τον οποίο ο «Ago» έχει  μια εξαιρετική σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν η επιθυμητή και πιθανή επιστροφή του Marc Márquez στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, αφού δοκίμασε το Honda RC213V-S στη Βαρκελώνη την περασμένη Τρίτη. 

Ο Agostini είπε: «Ο Márquez πρέπει να αγωνιστεί, αλλά πρέπει ναυποσχεθεί” ότι θα τερματίσει τελευταίος.  Θα ήταν μια σημαντική προπόνηση για αυτόν μετά από μια χρονιά χωρίς οδήγηση μοτοσικλέτας με ταχύτητα στα 300 χλμ . Θα πρέπει να το κάνει ως προπόνηση και να είναι ευτυχής που θα τερματίσει τελευταίος. Είναι η καλύτερη προετοιμασία πλέον σε αυτές τις ταχύτητες, οπότε πρέπει να αγωνιστεί αλλά να παραμείνει ήρεμος και να διασκεδάσει.» 

Αν και ο Agostini δεν υπέστη ποτέ τόσο σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του όπως ο Marc, ο Ιταλός προσπαθεί να μπει στην θέση του Ισπανού αναβάτη «Δεν είχα ποτέ μείνει εκτός αγώνων για τόσο καιρό, αλλά θυμάμαι ότι όταν αγωνιζόμουν στην Emilia Romagna, και πήγαινα στο δρόμο που δεν είχε ραντάρ με 180 ανά ώρα, ένιωθα σαν να πετούσα. Μετά από τρεις μέρες αγώνων με μια μοτοσικλέτα που έφτανα στα 280 ανά ώρα, στο γυρισμό όταν το κοντέρ έγραφε 240 km / h, ένιωθα ότι πήγαινα 160 χλμ / ώρα.»

Ο Ιταλός ήθελε να δώσει σημασία στην προπόνηση που πρέπει να κάνει ένα οδηγός όταν αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο:

«Εμείς οι οδηγοί πρέπει να τον προπονούμαστε, είναι πολύ σημαντικό, το μάτι αποφασίζει τα πάντα. Ο Μαρκ δεν το έχει κάνει για μια ολόκληρη χρονιά: Είναι αλήθεια ότι το να κάνεις μοτοκρός και να πηγαίνεις στο γυμναστήριο είναι σημαντικό, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό να χρησιμοποιήσεις  τη μοτοσικλέτα με την οποία τρέχεις.»

«Πρέπει να μπει καλά στο μυαλό του αυτό χωρίς να θέλει να κερδίσει, αλλά να κάνει χαλαρά μια βόλτα.»

Ο Agostini θεωρεί ότι ο Márquez μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα φέτος επιστρέφοντας από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό;

«Εάν το βάλει στο μυαλό του και καταλάβει ότι είναι εντάξει να το κάνει, όταν είναι ξανά 100% καλά, θα κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα. Είναι άχρηστο να διακινδυνεύσει να τερματίσει τέταρτος ή πέμπτος, στον πρώτο αγώνα, είναι καλύτερα να τερματίσει τελευταίος και έπειτα θα πάει πάλι στην κορυφή στον επόμενο αγώνα.» 

Related Posts