Ο Abraham ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στο MotoGP και ανοίγει την πόρτα στο Zarco – Σκληρές δηλώσεις του Abraham

Για όποιον αρέσκεται για τις παρασκηνιακές κινήσεις στο MotoGP, η περίπτωση του Abraham – Zarco και της ομάδας Avintia Racing αλλά και όσων έχουν εμπλακεί σε αυτή την περίπτωση, έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

Ο αναβάτης της ομάδας Avintia Racing ανακοίνωσε αυτό το Σάββατο σε συνάντηση με τους οπαδούς του στο Μπρνο, ότι την επόμενη σεζόν δεν θα συνεχίσει στο MotoGP, κάτι που ανοίγει τις πόρτες στον Johann Zarco για να υπογράψει στη Ducati και στην ισπανική ομάδα.

Ο Τσέχος αναβάτης της ομάδας Avintia , ο οποίος είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν του 2020, ανακοίνωσε σε συνάντηση με τους οπαδούς του αυτό το Σάββατο το απόγευμα ότι δεν θα συνεχίσει την επόμενη χρονιά στο MotoGP.

Τα πάντα έγιναν για να μείνει ο Zarco στην μεγάλη κατηγορία με τον CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta που υποστήριξε σθεναρά την παραμονή του Γάλλου στο MotoGP.

Ο διευθυντής της Reale Avintia Racing έπρεπε να καθησυχάσει τον Karel Abraham κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και να αγνοήσει τις εικασίες για τον Johann Zarco. Αργότερα, σταμάτησε να ανταποκρίνεται σε μηνύματα SMS από τον μοναδικό Τσέχο οδηγό εκπρόσωπο του MotoGP.

Ο Karel Abraham τελικά έμαθε σχετικά με την καταγγελία της σύμβασής του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η απόλυση του Abraham ήταν το πρώτο και αναγκαίο βήμα της επιχείρησης που θα φέρει τον Johann Zarco στην ομάδα της Avintia με σύμβαση με τη Ducati .

Αρχικά, ο Zarco δεν ήθελε να τρέξει με την Avintia επειδή δεν την θεωρούσε κορυφαία ομάδα , αλλά φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη, αφού οι επιλογές του τέλειωσαν για την μεγάλη κατηγορία

Οι δηλώσεις του Τσέχου αναβάτη ήταν αρκετά σκληρές και αιχμηρές: «Έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Ισπανό δικηγόρο της Avintia την Παρασκευή που μου ανακοίνωνε το τέλος της σύμβασής μου. Δεν θα συνεχίσω το επόμενο έτος. Λυπάμαι πραγματικά επειδή μου αρέσει να αγωνίζομαι στο MotoGP.  Δεν ψάχνω για κάτι άλλο, έτσι για μένα είναι το τέλος της καριέρας μου.»

«Δεν καταλαβαίνω ακόμα γιατί είχα υπογράψει συμβόλαιο για το 2020. Δεν μου έχουν δώσει ακόμα έναν λόγο και υποτίθεται πως θα συνεχίζαμε να συζητάμε μαζί τους. Ακόμα κι αν αλλάξουν την  γνώμη τους, δεν θα γυρίσω σε μια ομάδα που κάνει τέτοια πράγματα. Ποιος θα ήθελε να συνεχίσει με κάποιον που σου το κάνει αυτό; ».

«Ήξερα ότι δεν μπορούσα να εμπιστευθώ τους ανθρώπους του MotoGP , απλά αποφάσισαν. Για μένα ο διευθυντής της Avintia έχει πάψει να υπάρχει για πάντα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα. Αυτά τα πράγματα επιλύονται μέσα στη σεζόν ή τουλάχιστον αντιμετωπίζονται πρόσωπο με πρόσωπο, έτσι είναι το δίκαιο».

Οι υπεύθυνοι για την Avintia αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις αυτό το Σάββατο, λέγοντας ότι θα δώσουν μια ανακοίνωση “την επόμενη εβδομάδα”, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κοινοποιηθεί με την υπογραφή του Zarco από την Ducati και την Avintia.

Σχετικά Άρθρα