Πάνω από 1.000 ντελιβεράδες έκαναν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11/4/2019, οι ντελιβεράδες, οι κούριερ και οι εξωτερικοί υπάλληλοι επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα.

Ανάμεσα σε άλλα, διεκδικούν εταιρικά μηχανάκια, μέσα ατομικής προστασίας, ένταξη στα ΒΑΕ, ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αναλυτικά, τα αιτήματα των ντελιβεράδων είναι τα εξής:

– Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους.

– Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

– Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

– Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι ντελιβεράδες εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

– Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας».

– Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στη μοτοπορεία συμμετέχουν περισσότερα από 400 άτομα από επιχειρήσεις περιοχών της Αττικής. Όπως λένε, η σημερινή κινητοποίηση είναι αφιερωμένη στους νεκρούς συναδέλφους τους.

Επίσης, συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και μοτοπορεία πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης. Η μοτοπορεία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων των διανομέων.

WordPress Gallery Extra

πηγή: iefimerida.gr

Νεκρός 24χρονος ντελιβεράς στην Αγία Παρασκευή

 

Σχετικά Άρθρα