“North Talent Cup” Ένα νέο μονοπάτι στο δρόμο για το MotoGP με KTM RC4R

Ένα νέο μονοπάτι στο δρόμο για το MotoGP ξεκινά το 2020, από την Dorna, με τον νέο θεσμό “North Talent Cup” και είναι στα πλαίσια του προγράμματος της Dorna “Road to MotoGP”

Αυτός είναι ένας νέος θεσμός που κυρίως απευθύνεται σε νέους αναβάτες, ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών, από τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, με αποκλειστική μοτοσικλέτα ένα KTM RC4R . Μην το ψάχνετε σε κανένα κατάλογο, επειδή είναι ένα πρωτότυπο που δημιουργήθηκε από το motocross KTM 250 SX-F.

Αυτή θα είναι μια παρόμοια μοτοσυκλέτα με το KTM RC250R που χρησιμοποιείται στο Red Bull Rookies Cup , αλλά ένα επίπεδο κάτω. Αν και ο κινητήρας είναι από το μοντέλο μοτοκρός με τις σωστές ρυθμίσεις του, έχει αναπτυχθεί μια νέα μοτοσικλέτα σε πολλά από τα μέρη του, όπως το σασί χρώμιο-μολυβδαίνιο με υποπλαίσιο αλουμινίου. Το ψαλίδι βασίζεται επίσης σε αυτό που χρησιμοποιείται από το SX-F, αλλά έχει εφαρμοστεί μια νέα συγκόλληση για να αυξήσει την ακαμψία του. Οι αναρτήσεις είναι WP με το πιρούνι RCMA3548 διαμέτρου 35 mm και διαδρομή 104 mm και με πίσω διαδρομή 45 mm. Στα φρένα έχουμε ένα μπροστινό δίσκο 290 mm και έναν οπίσθιο δίσκο 220 mm και τα ελαστικά 95 / 75-17 και 115 / 75-17, εμπρός και πίσω, αντίστοιχα.

Η Dorna δίνει μια νέα ευκαιρία σε νέους οδηγούς να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους και να ακολουθήσουν το όνειρό τους, προσφέροντας το τέλειο σκαλοπάτι μεταξύ των εθνικών πρωταθλημάτων χαμηλότερου επιπέδου και του FIM CEV Repsol και / ή του Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Ο θεσμός ADAC θα στηρίξει τη νέα πρωτοβουλία και θα παράσχει τρεις βασικές πτυχές για τον τεχνικό έλεγχο, έναν από τους δύο προπονητές και ένα μέλος της Διεύθυνσης Αγώνα. Επιπλέον, το Junior Cup της ADAC θα διακοπεί και το NTC θα γίνει το μοναδικό κύπελλο για τους αναβάτες από αυτήν την περιοχή.

Το προσωπικό της Dorna θα είναι παρόν σε όλους τους γύρους.

ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ

Το Κύπελλο Northern Talent θα είναι για ομάδες και αναβάτες, χρησιμοποιώντας το απίστευτα επιτυχημένο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ταλέντων ως σχέδιο. Το όριο συμμετοχής για το πρώτο έτος θα είναι 24 αναβάτες ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών. Οι αναβάτες όλων των εθνικοτήτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση, αλλά το Κύπελλο έχει σχεδιαστεί για αναβάτες από τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη – με το ημερολόγιο να αποσκοπεί επίσης στη μείωση του κόστους ταξιδιού, για εκείνους που διαφορετικά θα έπρεπε να ταξιδεύουν σε όλη την ήπειρο για να αγωνιστούν σε παρόμοιο επίπεδο.

Τουλάχιστον ένας από τους κορυφαίους αναβάτες του NTC θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Red Bull MotoGP Rookies Cup το επόμενο έτος και τουλάχιστον δύο από αυτούς θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση επιλογής κυπέλλου Rookies.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ

Οι αναβάτες του Northern Talent Cup θα αγωνίζονται με ένα πρότυπο KTM 250, με τις ακριβείς προδιαγραφές που θα συμφωνηθούν με την KTM και θα παραμείνουν αμετάβλητες για αρκετά χρόνια. Οι αναβάτες που θα έχουν εγγραφεί σε αυτό το πρώτο έτος του NTC θα απολαύσουν έκπτωση στο πρώτο πακέτο που θα αγοράσουν (συμπεριλαμβανομένου της μοτοσυκλέτας και ορισμένων ανταλλακτικών). Θα επιτρέπονται μόνο τυποποιημένα εξαρτήματα και η ρύθμιση της μοτοσικλέτας θα είναι επίσης απλή, προκειμένου να περιοριστούν τα λειτουργικά κόστη. Επιπλέον, η νέα αυτή μοτοσικλέτα βρίσκεται εντός των ορίων ήχου που έχουν οριστεί σε πολλές κεντροευρωπαϊκές πίστες, έτσι ώστε οι αναβάτες να μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν σε δοκιμές και σε άλλες πίστες.

Θα υπάρχουν αποκλειστικοί προμηθευτές ελαστικών, καυσίμων και λιπαντικών, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες (δωρεάν σε προκαθορισμένες ποσότητες).

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Το NTC θα έχει δύο αγώνες ανά Σαββατοκύριακο, καθώς και τουλάχιστον δύο συνεδρίες Ελεύθερων δοκιμών και μία συνεδρία καθαρτηρίων. Ο χρόνος δοκιμών θα εξαρτάται από τον κάθε γύρο, αλλά η μεγιστοποίηση του είναι βασική προτεραιότητα προκειμένου να δοθεί στους αναβάτες όσο χρόνο να μάθουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους όσο το δυνατόν.

Το προσωρινό ημερολόγιο περιλαμβάνει μια σεζόν επτά γύρων που και από μια δοκιμή preseason, πιθανότατα στο Oschersleben. Οι πίστες που προβλέπονται για το NTC είναι:

– TT Circuit Assen (WorldSBK)
– EuroSpeedway Lausitz (IDM)
– Oschersleben (Speedweek)
– Sachsenring (MotoGP ™)
– Brno (MotoGP ™)
– Red Bull Ring (TBC Event)
– Hockenheimring (IDM)

LOGISTICS & ΔΑΠΑΝΕΣ

Παρόλο που το NTC θα είναι ένα Κύπελλο για ομάδες, η Dorna θα τους προσφέρει χώρο στη πίστα. Η Dorna θα τους δανείσει επίσης ένα καροτσάκι για την σχάρα, κιβώτιο εργαλείων και πίνακες pit για χρήση σε κάθε γύρο.

Η KTM θα παρέχει επί τόπου υποστήριξη και πώληση ανταλλακτικών σε κάθε γύρο.

Οι ομάδες θα είναι υπεύθυνες μόνο για τα εξής:
• Τέλη συμμετοχής + αγωνιστική άδεια
• Αγορά μοτοσυκλέτας + ανταλλακτικά
• Μεταφορά μοτοσυκλέτας σε κάθε διοργάνωση
• Κόστος ταξιδιού για τον αναβάτη + ομάδα
• Τεχνικός εξοπλισμός αναβάτη

Περισσότερες πληροφορίες για το “North Talent Cup” :  https://www.northerntalentcup.com/

Ο Herman Tomczyk, Πρόεδρος του ADAC Sports, με τον CEO της Dorna Carmelo Ezpeleta και τον Pit Beirer, διευθυντή του KTM Motorsports δίπλα στην μοτοσυκλέτα.

Σχετικά Άρθρα