Νίκος Κοσιάβελος και KTM στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Χαλκίδα

Εκπροσωπώντας πανάξια την KTM Motorex Michelin Acerbis Team, ο Νίκος πέτυχε την καλύτερη φετινή του επίδοση στον τρίτο γύρο του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην Χαλκίδα κατακτώντας την πρώτη θέση στο βάθρο της ΜΧ85.

Έχοντας πτώση στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2, ο Φραγκίσκος Ζούνης επιστρέφει δυνατότερος για να πάρει μια τέταρτη θέση στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας.

#93 Νίκος Κοσιάβελος – 85 SX
1ος ΜΧ85 [2ος Α΄Σκέλος / 1ος Β’ Σκέλος]


Οδηγώντας την άψογα προετοιμασμένη KTM 85 SX του ο Νίκος είχε την συνολικά καλύτερή του επίδοση για φέτος στον γύρο της Χαλκίδας. Ξεκινώντας το Σαββατοκύριακο με μία πολύ καλή δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος της ΜΧ85, το νεαρότερο μέλος της KTM Motorex Michelin Acerbis Team μπήκε αποφασισμένος για όλα στο επόμενο σκέλος της κατηγορίας. Πιέζοντας έως το τέλος, ο Νίκος κατάφερε να πάρει καρό σημαία στο τελευταίο σκέλος κι έτσι να πάρει τη νίκη στη γενικά κατάταξη της κατηγορίας. Μετά τον αγώνα της Χαλκίδας, o Νίκος βρίσκεται στην δεύτερη θέση της προσωρινής κατάταξης της ΜΧ85.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη αυτή. Έχουμε δουλέψει σκληρά με την ομάδα μας το τελευταίο διάστημα και αυτό μας βγήκε. Η πίστα της Χαλκίδας επιτρέπει προσπεράσεις και ταιριάζει στο στιλ μου. Από την αρχή της σεζόν ελπίζαμε σε μία καλή εμφάνιση στην πίστα αυτή και όλα πήγαν σύμφωνα με τα πλάνα μας. Στην κατηγορία μας υπάρχει πολύ έντονος συναγωνισμός και τα γυρολόγια είναι πολύ ανταγωνιστικά. Σε κάθε σκέλος δίνουμε μάχες μέχρι το τέλος. Η νίκη στην Χαλκίδα μου δίνει ακόμη περισσότερη όρεξη να συνεχίσω τις προπονήσεις μου. Αυτή την στιγμή είμαι δεύτερος στην βαθμολογία της κατηγορίας, με μόλις 10 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τον μεγάλο φετινό στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.”

#37 Φραγκίσκος Ζούνης – KTM 250 SX-F
11ος ΜΧ2 [DNF Α΄Σκέλος / 4ος Β’ Σκέλος]


Το Σαββατοκύριακο για τον Φραγκίσκο Ζούνη ξεκίνησε με μια πολύ καλή δεύτερη θέση στο κατατακτήριο σκέλος του Σάββατου. Ελπίζοντας σε μία ανάλογα καλή συνέχεια, ο Φραγκίσκος είχε δύο πτώσεις στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2, με την δεύτερη μάλιστα να μην του επιτρέπει να ολοκληρώσει το σκέλος. Μένοντας συγκεντρωμένος στον στόχο της συλλογής βαθμών για το πρωτάθλημα, ο Φραγκίσκος ολοκλήρωσε το Σαββατοκύριακο με μια καλή τέταρτη θέση στο τελευταίο σκέλος της ΜΧ2.

Φεύγω από την Χαλκίδα με ανάμεικτα συναισθήματα. Οι χρόνοι μου ήταν καλοί όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά μερικές ατυχίες δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητές μου. Στο πρώτο σκέλος είχα μία πτώση μετά την εκκίνηση. Σηκώθηκα γρήγορα και βρήκα έναν καλό ρυθμό μέχρι που ένα σκάσιμο στο μπροστινό μου λάστιχο έφερε μία ακόμη μεγαλύτερη πτώση. Ευτυχώς δεν είχα κάποιο τραυματισμό και μπήκα πιο αποφασισμένος στο επόμενο σκέλος. Παλεύοντας μετά από μια μέτρια εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος, κατάφερα να φτάσω στην τέταρτη θέση. Το σημαντικότερο είναι πως φεύγω υγιής από την Χαλκίδα και πλέον μπορώ να κοιτάζω μπροστά. Μαθαίνω από τα λάθη και τις ατυχίες και ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια στους επόμενους αγώνες.”

Η KTM Motorex Michelin Acerbis Team θα επιστρέψει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον τέταρτο γύρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocrossστα Τρίκαλα στις 20/21 Απριλίου.

Δείτε την ανακοίνωση της διακοπής συμβολαίου του αναβάτη Λυρίου Νικολάου.

Φωτογραφίες: CP Productions

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου αγώνα του Πανελληνίου Μotocross στην Χαλκίδα με νικητές Κοντολέτα και Γεωργαντά

Διακοπή συνεργασίας της ΚΤΜ SEE με τον Νίκο Λυρίου

 

Related Posts