Νίκη της Suzuki στον 24ώρο του Le Mans 2021 – Kawasaki και BMW στο βάθρο – Αποτελέσματα

Σε αυτόν τον δημοφιλή αγώνα Endurance World Championship που πραγματοποιήθηκε στο Le Mans, το εργοστάσιο που κέρδισε ήταν η Suzuki όταν ο Gregg Black πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού μετα από 855 γύρους!Η νέα Γάλλο-ιαπωνική συμμαχία Yoshimura SERT Motul κέρδισε με μια Suzuki, μπροστά από το Webike SRC Kawasaki France Trickstar και την BMW Motorrad World Endurance Team στο Le Mans, τον πρώτο γύρο του 2021 FIM EWC.

Μετά από 819 γύρους στο προβάδισμα από το σύνολο των 855, η ομάδα Yoshimura SERT Motul κέρδισε μια υπέροχη νίκη στην 44η έκδοση του 24ωρου στο Le Mans.

Για το εργοστάσιο της Suzuki, οδήγησαν οι Gregg Black, Xavier Simeon και Sylvain Guintoli, όπου τερμάτισαν 8 γύρους μπροστά από την ομάδα Webike SRC Kawasaki France Trickstar’s, με οδηγούς τους Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon και David Checa, οι οποίοι επέστρεψαν μετά από κάποια προβλήματα με τα φρένα τους στις αρχές του αγώνα.

Η BMW Motorrad World Endurance Team τερμάτισε στην 3η θέση με 13 γύρους πίσω από τον πρώτο. Μετά από ένα ατύχημα στην αρχή του αγώνα, ο Markus Reiterberger, ο Ilya Mikhalchik και ο Javier Forés έπρεπε να οδηγήσουν πολύ καλά για να καταφέρουν να ανεβούν στο βάθρο.

Για την Bolliger Team Switzerland, η τέταρτη θέση τους είναι τόσο καλή όσο η νίκη. Η ιδιωτική ομάδα με ένα Kawasaki μόλις αναλήφθηκε από τον Kevin Bolliger, γιο του ιδρυτή. Ξεκίνησαν από την 19η θέση στο πλέγμα με μια ολοκαίνουργια σειρά αναβατών. Οι Jan Bühn, Jesper Pellijeff και Ondřej Ježek έκαναν έναν άψογο αγώνα 24 ωρών για να τερματίσουν στην τέταρτη θέση, πολύ κοντά στο βάθρο.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια των 24 ωρών στο Le Mans, ο αγώνας μεταξύ της Yoshimura SERT Suzuki και της Yamaha YART ήταν πολύ έντονος. Η ομάδα της Yamaha, με οδηγούς τους Karel Hanika, Niccolò Canepa και Marvin Fritz, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τον αγώνα υπήρξε τεχνικό πρόβλημα που δεν μπορούσαν να επισκευάσουν, και έπρεπε να εγκαταλείψουν.

Ο επόμενο αγώνας FIM EWC είναι ο 12ωρος του Estoril, ο 2ος αγώνας της σεζόν που θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Γ.Φ.

Related Posts