Νίκη και τίτλος για τον Σιαφαρίκα στο Λουτράκι

Με νίκη στον 7ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro, ο Βασίλης Σιαφαρίκας κατακτάει την πρώτη θέση στη Γενική κατάταξη.

Πραγματοποιώντας έναν αλάνθαστο αγώνα, ο Σιαφαρίκας (Honda) παίρνει τη νίκη στον τελευταίο φετινό γύρο και ταυτόχρονα σφραγίζει την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η δωδέκατη φορά που ο 37χρονος αναβάτης από τα Γρεβενά ανεβαίνει στην κορυφή του ελληνικού Enduro με την πρώτη να έχει σημειωθεί πριν από δεκαπέντε χρόνια, το 2002. Στο δρόμο για την κορυφή, ο Σιαφαρίκας συνάντησε και πάλι τη σθεναρή αντίσταση του Γιάννη Παυλίδη (TM). Οι δυο τους τα έδωσαν όλα για όλα στον αγώνα του Λουτρακίου μονοπωλώντας το ενδιαφέρον. Κερδίζοντας τις τέσσερις από τις επτά ειδικές ο Σιαφαρίκας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μετά τα μισά του αγώνα αφήνοντας τελικά πίσω του, στη δεύτερη θέση τον Παυλίδη για μόλις 4”.

Βασίλης Σιαφαρίκας: “Μετά από δώδεκα τίτλους στη Γενική δεν έχω άλλες απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Θα συνεχίσω να τρέχω αλλά πλέον το βάρος μου θα είναι στην οργάνωση και το support της αγωνιστικής μου ομάδας”.

Τίτλος για τον Παυλίδη στην Ε1

Στην προσπάθεια του να κερδίσει τη Γενική, ο Γιάννης Παυλίδης σημείωσε εντυπωσιακούς χρόνους που του έδωσαν τη νίκη στην κατηγορία των τετράχρονων 250cc. Αυτό ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα για τον Γρεβενιώτη αναβάτη και το τρίτο συνολικά στην καριέρα του. Αν και ξεκίνησε δυνατά κερδίζοντας την πρώτη ειδική, ο Αλέξης Ζώρας (ΚΤΜ) δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί των νικών που ξεκίνησε από τη Ζήρια μένοντας τελικά στη δεύτερη θέση. Για έβδομο αγώνα ο θεαματικός Παναγιώτης Κακολύρης (Yamaha) έδωσε το παρών στο βάθρο της κατηγορίας χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει τους δύο πρώτους.

Γιάννης Παυλίδης: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου και από την κατάκτηση του τίτλου στην Ε1. Ελπίζω τη νέα χρονιά να βελτιωθούν ορισμένες οργανωτικές λεπτομέρειες που φέτος επηρέασαν την απόδοση όλων μας”

Πρώτη φετινή νίκη για τον Τρίγκα στην Ε2

Ξεκινώντας δυνατά τον αγώνα και εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Δημήτρη Βαγγελάκου (Yamaha), ο Γιάννης Τρίγκας (Beta) κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη. Ωστόσο έχοντας έξι νίκες στους πρώτους έξι αγώνες, ο Βαγγελάκος είχε κατακτήσει και μαθηματικά τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο αφήνοντας τον Τρίγκα στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης.

Νίκη για τους πρωταθλητές σε Ε3 και Νέων

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στις δύο κατηγορίες με τους ήδη πρωταθλητές Σιαφαρίκα και Δημήτρη Μπάκα (Husqvarna) να επεκτείνουν τα σερί τους και να κάνουν το επτά στα επτά. Αντίθετα στην κατηγορία των Βετεράνων, η απουσία του ήδη πρωταθλητή Θανάση Γκαγκανάτσιου άφησε χώρο στον Μιχάλη Μιμίκο (KTM) και τον Πόλ Νικολάου (Husqvarna) για εντυπωσιακές μάχες μέχρι την τελευταία ειδική με τον Μιμίκο να παίρνει τελικά την πρώτη του φετινή νίκη.

Πηγη: redbull – φωτογραφίες © Thodoris Ermilios

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου Αγώνα Παν. Πρωτ. ENDURO & 3ου Αγώνα Νότιου Ελλάδος

Σχετικά Άρθρα