Νέο Yamaha YZF-R125 του 2019 – Video – Photo – Μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο κομψό στυλ

Η Yamaha παρουσίασε την ολοκαίνουργια YZF-R125 του 2019 – Μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο κομψό στυλ!

Με μία από τις μεγαλύτερες γκάμες μοντέλων υψηλών προδιαγραφών που καλύπτουν την αγορά από τα 1.000 κ.εκ. μέχρι και τα 125 κ.εκ., η σειρά R της Yamaha περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες που συνεχίζουν να ορίζουν τις τάσεις. Όλες οι μοτοσυκλέτες supersport της σειράς R απευθύνονται σε αναβάτες που αναζητούν την περιπέτεια αλλά και κορυφαίες στην κατηγορία αποδόσεις στο δρόμο και στις πίστες, καθώς προσφέρουν διαδρομές που ανεβάζουν την αδρεναλίνη κάθε φορά και έχουν κατασκευαστεί για να δώσουν νέα διάσταση στον κόσμο σας.

Κατασκευασμένη με το πιο δυναμικό και συναρπαστικό στυλ που έχει δημιουργηθεί ποτέ σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της σειράς R, η ολοκαίνουργια YZF-R125 είναι η πλέον προηγμένη μοτοσυκλέτα supersport 125 κ.εκ. που αναπτύχθηκε από τη Yamaha μέχρι σήμερα. Ο καινούργιος κινητήρας υψηλής τεχνολογίας προσφέρει μεγαλύτερη επιτάχυνση και πολύ περισσότερη ισχύ από τις χαμηλές στροφές ανά λεπτό μέχρι τις μεγάλες ταχύτητες, ενώ το νέο πλαίσιο και η εργονομική διάταξη εξασφαλίζουν εξαιρετική ευελιξία και μεγάλη ευστάθεια, ενισχύοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά της καθημερινής άνεσης και της πρακτικότητας της μοτοσυκλέτας.

Στη δυναμική εμφάνιση με έμπνευση από την YZF-R1 περιλαμβάνεται το αεροδυναμικό μπροστινό φέρινγκ με αγωνιστικό στυλ και η σχεδίαση του πίνακα οργάνων με επιρροές από το MotoGP, προσφέροντας σε αυτό το μοντέλο των 125 κ.εκ. σοβαρή και κορυφαία εμφάνιση που υπογραμμίζει τις δυνατότητές του στην πίστα. Επιπλέον, χάρη στο κορυφαίας ποιότητας φινίρισμα και τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα κινητήρα και πλαισίου, η νέα YZF-R125 είναι το απόλυτο supersport μοντέλο 125 κ.εκ. της Yamaha.

Ολοκαίνουργιος κινητήρας 125 κ.εκ. με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων


Η YZF-R125 της Yamaha είναι ήδη ευρέως γνωστή ως ένα από τα μοντέλα με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην κατηγορία των supersport μοτοσυκλετών 125 κ.εκ. Στο μοντέλο του 2019, ο υγρόψυκτος 4βάλβιδος κινητήρας έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη ροπή, περισσότερη και ομαλότερη ισχύ, αλλά και βελτίωση της οικονομίας καυσίμου.

Ένα από σημαντικότερα νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά είναι το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVA) που βελτιστοποιεί τη θέση των βαλβίδων σε σχέση με τις στροφές ανά λεπτό του κινητήρα. Με την παροχή ιδανικών χαρακτηριστικών λειτουργίας στις βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής, το σύστημα VVA επιτρέπει στον αναβάτη της YZF-R125 να απολαμβάνει ισχυρότερη ροπή για καλύτερη επιτάχυνση από το χαμηλό στο μεσαίο εύρος στροφών ανά λεπτό, σε συνδυασμό με την ισχυρότερη απόδοση στις υψηλότερες στροφές κινητήρα.

Ο νέος κινητήρας επωφελείται επίσης από το ανασχεδιασμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου που διαθέτει μεγαλύτερο σώμα πεταλούδας γκαζιού, το οποίο εξασφαλίζει ομαλότερη αίσθηση για μεγαλύτερη ευκολία χειρισμού. Το μοντέλο περιλαμβάνει επίσης ένα βελτιστοποιημένο σύστημα ψύξης που μειώνει το χρόνο προθέρμανσης του κινητήρα και βελτιώνει την αποδοτικότητα της ψύξης στις υψηλότερες θερμοκρασίες του κινητήρα, γεγονός που καθιστά δυνατή την τοποθέτηση ενός ψυγείου με μικρότερο βάρος και μέγεθος.

Υψηλότερη απόδοση καύσης


Εκτός από την εγκατάσταση του συστήματος VVA που απογειώνει την απόδοση, ο νέος κινητήρας διαθέτει μια εντελώς νέα, τετραβάλβιδη κυλινδροκεφαλή που επωφελείται από τις πιο κοντές βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής. Οι μηχανικοί της Yamaha μείωσαν επίσης το μέγεθος του θαλάμου καύσης, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ υψηλότερο επίπεδο απόδοσης της καύσης, προσφέροντας έτσι στην YZF-R125 μεγαλύτερη αξιοποιήσιμη ισχύ, αλλά και αύξηση της οικονομίας καυσίμου. Αυτές οι εξελίξεις συνεισφέρουν επίσης στην παραγωγή του συναρπαστικού ήχου της εξάτμισης.

Νέο πλαίσιο Deltabox με βελτιστοποιημένη γεωμετρία


Όλα τα μοντέλα της σειράς R είναι διάσημα για την ανάλαφρη ευελιξία τους στο δρόμο και στην πίστα. Το πλαίσιο της YZF-R125 του 2019 έχει υποβληθεί σε μια σειρά μεγάλων αλλαγών που έχουν σχεδιαστεί για να υπογραμμίσουν τον ορισμό αυτού του μοντέλου ως απόλυτη supersport μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ.

Η γεωμετρία του μπροστινού και του πίσω πλαισίου έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει ομαλότερο και ελαφρύτερο χειρισμό που εξασφαλίζει πιο συναρπαστική οδήγηση. Σε συνδυασμό με τα υψηλών προδιαγραφών μπροστινά πιρούνια 41mm, αυτό το νέο πλαίσιο προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες.

Ελαφρύ ψαλίδι αλουμινίου νέας σχεδίασης


Το ανασχεδιασμένο πλαίσιο είναι πλέον εξοπλισμένο με ένα ελαφρύ ψαλίδι αλουμινίου νέας σχεδίασης, το οποίο συμπληρώνει ιδανικά τις αναθεωρημένες διαστάσεις του νέου πλαισίου. Κατασκευασμένο με την προηγμένη τεχνολογία χύτευσης της Yamaha, αυτό το κοντύτερο ψαλίδι διασφαλίζει βελτιστοποιημένη ακαμψία με χαμηλό αναρτώμενο βάρος για σπορ, ευέλικτη και άνετη οδήγηση.

Βελτιστοποιημένος μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση


Για να προσφέρει σε κάθε αναβάτη της YZF-R125 την εμπειρία των υψηλότερων δυνατών επιπέδων ελέγχου κατά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση, το νέο μοντέλο διαθέτει βελτιστοποιημένο μονόδρομο συμπλέκτη (slipper) με υποβοήθηση. Τα ελατήρια του νέου συμπλέκτη προσφέρουν πιο ελαφριά αίσθηση για πιο άνετο και ακριβή χειρισμό, ενώ η σχεδίαση εξασφαλίζει ευκολία στην οδήγηση κατά την επιτάχυνση, ενώ αποτρέπει επίσης το κλείδωμα του πίσω τροχού κατά την επιβράδυνση.

Κομψή και δυναμική σχεδίαση πλαισίου με έμπνευση από την YZF-R1


Η εμφάνιση και ο χαρακτήρας της YZF-R125 έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα το ίδιο δυναμικό DNA της σειράς R που καθιστά την YZF-R1 μία από τις μοτοσυκλέτες με τη μεγαλύτερη εκτίμηση στο δρόμο και στην πίστα.

Οι νέοι διπλοί προβολείς LED και το μπροστινό φέρινγκ τύπου YZR-M1 υπογραμμίζουν το γεγονός ότι αυτή η μοτοσυκλέτα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εμβληματικής οικογένειας της σειράς R. Το κορυφαίο φινίρισμα είναι επίσης εμφανές σε όλη τη γκάμα των εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας, όπως η στεφάνη του τιμονιού και το βαμμένο μπροστινό φτερό. Ακόμα και το πίσω μέρος παραπέμπει επίσης στο στυλ της YZF-R1, ενώ το πίσω άκρο διαθέτει αεραγωγούς με αγωνιστικό στυλ και πίσω φως με 12 λυχνίες LED.

Νέο ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 11 λίτρων


Η κομψή, σπορ σχεδίαση του εμπνευσμένου πλαισίου της νέας YZF-R125 συμπληρώνεται ιδανικά από ένα νέο ρεζερβουάρ καυσίμου 11 λίτρων, το οποίο έχει σχεδιαστεί, ώστε να αφαιρείται εύκολα, όταν απαιτείται πρόσβαση στη διάρκεια των καθιερωμένων εργασιών συντήρησης. Με εξωτερικά καλύμματα που εφαρμόζουν καλύτερα και διαθέτουν όμορφο φινίρισμα, το σχήμα αυτού του κομψού νέου ρεζερβουάρ προσφέρει εξαιρετική στήριξη των γονάτων και επιτρέπει στον αναβάτη να κάθεται σε διάφορες θέσεις που ταιριάζουν στην οδήγηση, τόσο σε χαμηλές όσο και σε υψηλές ταχύτητες.

Ανασχεδιασμένα χαρακτηριστικά πίνακα οργάνων με έμπνευση από το MotoGP

Όλα τα μοντέλα της σειράς R διαθέτουν χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην ιστορική κληρονομιά, καθώς και στο καθαρό DNA της YZF-R1. Η νέα YZF-R125 διαθέτει επίσης στεφάνη τιμονιού με νέα, ελαφριά σχεδίαση εμπνευσμένη από την αγωνιστική μοτοσυκλέτα YZR-M1 MotoGP της Yamaha. Επιπλέον, διαθέτει προστατευτικό μανέτας φρένου τύπου MotoGP, ενώ η εντελώς νέα εμφάνιση και αίσθηση του νέου πίνακα οργάνων αντικατοπτρίζει με αποτελεσματικό τρόπο την αγωνιστική φύση αυτού του μοντέλου 125 κ.εκ.

Νέα όργανα LCD υψηλής ορατότητας

Για ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ της μοτοσυκλέτας και του αναβάτη, ο νέος πίνακας οργάνων εμφανίζει ένα εξατομικευμένο μήνυμα, μόλις γυρίσετε το κλειδί ανάφλεξης στη θέση ενεργοποίησης. Εκτός από το ευανάγνωστο στροφόμετρο τύπου ράβδων στο κέντρο και το μεγάλο, ψηφιακό ταχύμετρο, αυτή η κομψή LCD οθόνη με τη σπορ εμφάνιση διαθέτει επίσης λυχνία χρονισμού αλλαγής ταχυτήτων, ένδειξη επιλεγμένης ταχύτητας και ένδειξη της κατάστασης του συστήματος VVA.

Πιο ευέλικτη θέση οδήγησης


Οι σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο του 2019 έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μεγαλύτερα επίπεδα άνεσης αναβάτη και συνεπιβάτη. Το νέο τιμόνι με πιο ανοιχτή και οριζόντια θέση έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ιδανική ισορροπία μεταξύ της σπορ οδήγησης και της καθημερινής άνεσης, ενώ και οι δύο σέλες έχουν ανασχεδιαστεί και διαθέτουν πλέον αφρό μεγαλύτερου πάχους. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το ανασχεδιασμένο ρεζερβουάρ καυσίμου και τα νέα, πίσω μαρσπιέ αλουμινίου, καθιστούν τη νέα ZF-R125 πιο άνετη και πρακτική, χωρίς συμβιβασμούς στον συναρπαστικό supersport χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Όπως και το ρεζερβουάρ καυσίμου, η σέλα κλειδώνει και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα όταν απαιτείται πρόσβαση στον κινητήρα, για γρήγορη και εύκολη εκτέλεση των καθιερωμένων εργασιών συντήρησης.

Νέο, μεγαλύτερο πίσω ελαστικό διατομής 140 χιλ.


Για βελτιστοποίηση της αυξημένης απόδοσης σε όλους τους τομείς που προσφέρει ο νέος κινητήρας και το ανασχεδιασμένο πλαίσιο, η YZF-R125 διαθέτει μεγάλο πίσω ελαστικό διατομής 140 χιλ. Αυτό το νέο πίσω ελαστικό 140/70-17 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καλή ισορροπία ανάμεσα στο κράτημα και την ανθεκτικότητα, βελτιωμένη σταθερότητα και καλύτερο χειρισμό. Το φαρδύ προφίλ του τονίζει ακόμα περισσότερο τη δυναμική εμφάνιση αυτής της supersport μοτοσυκλέτας 125 κ.εκ.

Βελτιωμένη αίσθηση πέδησης


Ο μπροστινός δίσκος 292 χλστ. και ο πίσω δίσκος 230 χλστ. εξασφαλίζουν ισχυρή απόδοση με υψηλή απόκριση, ενώ για το μοντέλο του 2019 αυτό το κορυφαίο στην κατηγορία του σύστημα έχει βελτιστοποιηθεί περαιτέρω με ανασχεδιασμένη διάταξη στους σωλήνες φρένων και νέα πίσω δαγκάνα φρένου με τακάκια διαφορετικών προδιαγραφών, που προσφέρει ακόμα καλύτερη αίσθηση πέδησης και μεγαλύτερο έλεγχο.

Βασικά χαρακτηριστικά
•    Νέος κινητήρας 125 κ.εκ. με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων
•    Αυξημένη απόδοση καύσης για ομαλότερη ισχύ
•    Ανασχεδιασμένο πλαίσιο Deltabox για εξαιρετική ακαμψία
•    Νέο ψαλίδι αλουμινίου για ευελιξία και σταθερότητα
•    Ελαφρύτερος και ακριβέστερος μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) με υποβοήθηση
•    Κομψό, νέο πλαίσιο σειράς R με διπλούς προβολείς LED
•    Ρεζερβουάρ καυσίμου νέας σχεδίασης με χωρητικότητα 11 λίτρων
•    Ολοκαίνουργιος πίνακας οργάνων με έμπνευση από τη YZR-M1
•    Εξελιγμένα νέα όργανα LCD υψηλής ορατότητας
•    Βελτιωμένη εργονομία για καλύτερη θέση οδήγησης
•    Μεγαλύτερο πίσω ελαστικό για πιο σίγουρο κράτημα στο δρόμο και στυλ
•    Απόλυτα βελτιστοποιημένη αίσθηση πέδησης
•    Η απόλυτη supersport μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ. σειράς R


Διαθεσιμότητα

Η YZF-R125 θα είναι διαθέσιμη στους αντιπροσώπους της Yamaha από τις αρχές του 2019. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και την τιμή λιανικής πώλησης στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με τον τοπικό εκπρόσωπο Τύπου.

Χρώματα:    Yamaha Blue
Tech Black
Competition White

 

Ακριβώς πριν από 20 χρόνια, η πρώτη Yamaha YZF-R1 άλλαξε εντελώς τα δεδομένα στον τομέα των μηχανών supersport. Κατασκευασμένη χωρίς συμβιβασμούς, σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και παρέχοντας τα πιο εκπληκτικά επίπεδα ισχύος με εντυπωσιακή ευελιξία και ασυναγώνιστη παρουσία στους δρόμους, αυτή η μοτοσυκλέτα γνώρισε τεράστια απήχηση, ενώ δημιούργησε τον R-World και προετοίμασε το δρόμο για την ανάπτυξη των σύγχρονων μοντέλων της σειράς R υψηλής τεχνολογίας.

Σχετικά Άρθρα