Νέο Superbike BMW S1000RR για το 2019

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δίνουν την πρώτη σαφή ματιά του νέου superbike της BMW για την επόμενη χρονιά

Πριν από μια δεκαετία η BMW τάραξε τα τότε νερά με τη δημιουργία του superbike της, όταν ξεκίνησε το πρωτότυπο BMW S1000RR .

Τώρα είναι έτοιμοι να το κάνουν και πάλι, σχεδιάζοντας ένα νέο superbike  από την αρχή, που πιθανόν να παρουσιάσει την επόμενη χρονιά.

Επισήμως, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την έκθεση Intermot στην Κολωνία τον Οκτώβριο για να δούμε το νέο μοντέλο, αλλά αυτές οι εικόνες από το σχεδιαστικό πρόγραμμα CAD, είναι από το επίσημο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του σχεδιασμού της εταιρείας για το  S1000RR του 2019, όπου σαφώς δείχνουν όλα τα βασικά στοιχεία.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια εντελώς νέα σχεδίαση. Ο κινητήρας, το πλαίσιο, η ανάρτηση και τα φέρινγκ έχουν σχεδιαστεί από το μηδέν με τη σαφή πρόθεση να κάνει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός από την τρέχουσα έκδοση του S1000RR, κατι που θα πρέπει να κανει τους ανταγωνιστές της BMW να ανησυχούν.

Ο κινητήρας είναι ακόμα εν σειρά τετρακύλινδρο, αλλά όλα τα ορατά κομμάτια δείχνουν πως είναι εντελώς νέα, έτσι δεν είναι απλώς μια εξέλιξη. Η περισσότερη ισχύς είναι εγγυημένη, και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολύ πάνω από 200hp

Το πλαίσιο είναι επίσης νέο, και προσκολλάται πολύ πιο κοντά στον κινητήρα. Η πρόθεση φαίνεται να είναι να κάνουν την μοτοσυκλέτα πιο συμπαγής από ποτέ, και σίγουρα φαίνεται μικρό σε αυτές τις εικόνες.

Στο πίσω μέρος, το ψαλίδι είναι ενισχυμένο από κάτω και όχι από πάνω. Αυτό είναι συνήθης πρακτική στις μοτοσυκλέτες MotoGP.

Κανονικά, η ογκώδες εξάτμιση έχει καταφέρει να τα έχει όλα χωρίς να κάνει συμβιβασμούς, ιδιαίτερα δεδομένου ότι έχει ένα μικρότερο τέλειωμα και είναι σίγουρα σχεδιασμένη  για να καλύψει τα όρια εκπομπών Euro 5 2020.

Όσο  για το στυλ, αξίζει να σημειωθεί ότι, η BMW δεν έχει πλέον τους ασύμμετρους προβολείς που είχε το S1000RR για μια δεκαετία. Στη θέση τους είναι ένα ζευγάρι συμμετρικά LED φώτα.

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την έκθεση Intermot στην Κολωνία τον Οκτώβριο …

Σχετικά Άρθρα