Νέο KTM 1290 Super Duke RR για το 2021 – Φωτογραφίες – Video

H KTM συνεχίζει να εκπλήσσει, παίρνοντας τo δημοφιλή KTM 1290 SUPER DUKE R και φτιάχνει ένα ακόμα άγριο θηρίο.

Η KTM παρουσίασε επισημά το 1290 SUPER DUKE RR του 2021 μια μοτοσυκλέτα, στην κορυφή της γκάμας της KTM ως μια μοτοσικλέτα ναυαρχίδας περιορισμένης έκδοσης, που φορά το διακριτικό «RR»

Μόνο 500 Super Duke RR, από αυτές τις εξαιρετικές σπάνιες γυμνές μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν, και για την Ευρώπη η διάθεση/παραγγελία θα μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Το RR βασίζεται στο 1290 Super Duke R, με πολλά έξτρα καλούδια όπως τις νέες αναρτήσεις WP APEX PRO και τα Michelin Power Cup2 ελαστικά, το Carbon φέρινγκ, την μπαταρία λιθίου (-2,5 κιλά), τους σφυρήλατους τροχούς (-1,5 κιλά), το Carbon υποπλαίσιο, και αρκετά ακόμα αξεσουάρ. Παρόλα αυτά, η ΚΤΜ άφησε απείραχτο τον κινητήρα του R.

Βασισμένο στο πιο πρόσφατο πρωτότυπο KTM 1290 SUPER DUKE R, το RR είναι μια απόδειξη του τι συμβαίνει όταν το τμήμα Ε & Α πιάνει δουλειά. Είναι ένας πραγματικός ορισμός του READY TO RACE, με πρόσθετα αποκλειστικά εξωτικά εξαρτήματα και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 1.301 cc, 180 hp, 180 kg και 140 Nm, που μεταφράζονται σε αναλογία ισχύος προς βάρος 1: 1, με αρκετή ροπή για να ξηλώσει την άσφαλτο!

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα Hyper Naked χωρίς συμβιβασμούς που έχει δημιουργηθεί από τα πιο σκοτεινά βάθη του εργαστηρίου επιδόσεων.

Ζυγίζοντας συνολικά 9 κιλά λιγότερα, το RR είναι πιο ευέλικτο, πιο άκαμπτο και προσφέρει καλύτερη σταθερότητα υψηλής ταχύτητας από το τυπικό KTM 1290 SUPER DUKE R.

Οι ζάντες είναι ελαφρύτερες κατά 1,5 κιλό και φοράν ελαστικά Michelin Power Cup2.

Στο μπροστινό μέρος, το KTM 1290 SUPER DUKE RR χρησιμοποιεί πλήρως ρυθμιζόμενα πιρούνια κασέτας (κλειστού φυσιγγίου) WP APEX PRO 7548, μαζί με ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού (σταμπιλιζατέρ) WP APEX PRO 7117. Στο πίσω μέρος, ένα APEX PRO 7746 Shock με προφόρτιση, το οποίο έχει προσαρμοστεί ειδικά στις προδιαγραφές του KTM 1290 SUPER DUKE RR.

Το Carbon  (ανθρακόνημα) έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς στο KTM 1290 SUPER DUKE RR, με το υποπλαίσιο να είναι επίσης από Carbon. Αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές να επαναπροσδιορίσουν την ουρά του κτήνους, δημιουργώντας μια μοναδική σέλα ( μονόσελο), με επανασχεδιασμένα πίσω φώτα LED ενσωματωμένα μέσα στα νέα φλας LED. Στάνταρ περιλαμβάνει επίσης το σύστημα Adaptive Brake Lights της ΚΤΜ, το οποίο ανιχνεύει το φρενάρισμα πανικού και αναβοσβήνει τα πίσω φωτιστικά σώματα για να προειδοποιήσει τα οχήματα πίσω.

Ο κινητήρας V-Twin είναι συμβατός Euro5 είναι ίδιος με το R, αποδίδοντας το ίδιο 180 ίππους και 14,3 κιλά ροπής.

Νέο γκριπ γκαζιού με μικρότερη διαδρομή κατά 7 μοίρες έναντι του στάνταρ του KTM 1290 SUPER DUKE R, και τελική διαδρομή 72 μοίρες. Αυτό αναπτύχθηκε για να προσφέρει βελτιωμένη απόκριση του γκαζιού, αλλά και για να μειώσει τη γωνία του καρπού όταν ο αναβάτης στρίβει

Έχει επίσης ένα ελαφρύ τελικό εξάτμισης Akrapovic Slip On. Κατασκευασμένο από τιτάνιο με καπάκι από ίνες άνθρακα. Για την απόλυτη κατανάλωση ενέργειας, το πλήρες σύστημα Akrapovic Evolution Line διατίθεται ως προαιρετικό επιπλέον.

Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του KTM 1290 SUPER DUKE RR περιλαμβάνονται:
// Ο πιο ισχυρός κινητήρας V-Twin
// 180 hp και 180 kg δίνει στο KTM 1290 SUPER DUKE RR αναλογία ισχύος / βάρους 1: 1
// Νέα ανάρτηση WP APEX PRO και ελαστικά Michelin Power Cup2
// Ελαφριά μπαταρία ιόντων λιθίου, εξοικονόμηση 2,5 kg
// Εξαιρετικά ελαφρύς σφυρηλατημένοι τροχοί, εξοικονομώντας 1,5 kg βάρους
// Υποπλαίσιο από ανθρακονήματα με ένα επανασχεδιασμένο μονό κάθισμα
// Πρωτότυπο εμπνευσμένο από CTG
// Αποκλειστικό πακέτο PowerTM KTM
// Περιορίζεται μόνο σε 500 μονάδες παγκοσμίως

Το KTM 1290 SUPER DUKE RR έχει εάν πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο και όλα ως στάνταρ.

Το πιο αξιοσημείωτο από όλα σε αυτό το πακέτο είναι οι προηγμένες λειτουργίες Track και Performance, οι οποίες επιτρέπουν στους αναβάτες σχεδόν απεριόριστες επιλογές προσαρμογής για ολίσθηση πίσω τροχού, απόκριση γκαζιού, Control Launch και κανονισμού ολίσθησης κινητήρα.

Το αποκλειστικό KTM 1290 SUPER DUKE RR διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση ς και μπορεί να προ παραγγελθεί από τις 8 Απριλίου, 11:00 το πρωί ώρα Ελλάδας εδώ για τις ευρωπαϊκές αγορές.

VIDEO 

Πατήστε για πλήρη οθόνη -Full Screen  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Related Posts