Νέο Kawasaki Versys 1000 SΕ για το 2021 με τεχνολογία Showa Skyhook

Σχεδιασμένο για να προσφέρει τη μέγιστη απόλαυση σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών οδήγησης, το δημοφιλές Kawasaki SE για το 2021 μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο την άνεση και την πληροφόρηση που λαμβάνει ο από την ανάρτηση με την προσθήκη της τεχνολογίας Showa Skyhook.

Ήδη κορυφαίο στην κατηγορία μοτοσυκλετών μικτής χρήσης, χάρη στην τοποθέτηση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης εμπρός και πίσω ανάρτησης της Showa, η τελευταίας τεχνολογίας ανάρτηση Skyhook προορίζεται να μεταφέρει το ιδιαίτερα δημοφιλές concept της οικογένειας Versys στο επόμενο επίπεδο ποιότητας και τεχνολογίας.

Στην πράξη, το νέο λογισμικό για το ημι-ενεργητικό σύστημα KECS του Kawasaki Versys 1000 SE ενσωματώνει την τεχνολογία Skyhook EERA (Electronically Equipped Ride Adjustment) της Showa για να προσφέρει μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή.

Το σκεπτικό της τεχνολογίας Skyhook προϋποθέτει ένα άγκιστρο που υποστηρίζει το αναρτώμενο βάρος της μοτοσικλέτας και ρυθμίζει τη δύναμη απόσβεσης της ανάρτησης για να επιτρέψει στους τροχούς να αποσβαίνουν τις λακκούβες και τα αναχώματα που συναντώνται διατηρώντας παράλληλα την κατακόρυφη θέση της μοτοσικλέτας με ελάχιστη παρέκκλιση.

Το λογισμικό του Skyhook της Showa, το οποίο έχει ρυθμιστεί με εξαιρετική λεπτομέρεια από τους μηχανικούς της Kawasaki, διασφαλίζει τη διατήρηση του σπορ χαρακτήρα του Kawasaki Versys 1000 SE, παρέχοντας μια ομαλότερη διαδρομή καθώς προσαρμόζεται συνεχώς στην επιφάνεια του δρόμου σε πραγματικό χρόνο. Η ικανότητα πρόσφυσης στο δρόμο είναι εξαιρετική, ο κλυδωνισμός (ειδικά όταν οδηγείτε με επιβάτη) μειώνεται ενώ το τιμόνι παραμένει ελαφρύ όταν οδηγείτε στον αυτοκινητόδρομο και η μοτοσυκλέτα δίνει πιο σταθερή αίσθηση στη βροχή.

Αυτή η τελευταία καινοτομία είναι μόνο μέρος των αξιοσημείωτων προδιαγραφών του νέου Kawasaki Versys 1000 SE, η εξαιρετικά ικανή μοτοσυκλέτα μικτής χρήσης έχει πολύ περισσότερες πτυχές στην προσωπικότητά της τόσο από πλευράς αξεσουάρ μοτοσυκλέτας όσο και από την εντυπωσιακή σειρά ηλεκτρονικών βοηθημάτων αναβάτη.

Διαθέτοντας ένα εμβληματικό σπορ αλλά προσαρμόσιμο τετρακύλινδρο κινητήρα Kawasaki στο κέντρο του πλαισίου, τα 1.043 cm3 του νέου Kawasaki Versys 1000 SE επωφελούνται από ηλεκτρονικές πεταλούδες γκαζιού που επιτρέπουν την υιοθέτηση ηλεκτρονικού ελέγχου ταχύτητας, ενώ η λειτουργία διαχείρισης στροφών IMU της Kawasaki αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου ηλεκτρονικής βοήθειας και χειρισμού για τον αναβάτη.

Το πακέτο ηλεκτρονικών βοηθητικών αναβάτη περιλαμβάνει επίσης έλεγχο πρόσφυσης KTRC, καθώς και επιλέξιμους τρόπους ισχύος κινητήρα που ταιριάζουν στις συνθήκες και στις προτιμήσεις του αναβάτη. Το Kawasaki Versys SE διατίθεται επίσης στάνταρ προκαθορισμένους τρόπους οδήγησης, επιτρέποντας την επιλογή τριών λειτουργιών που συνδυάζουν αυτόματα τις πιο κατάλληλες ελέγχου πρόσφυσης και ισχύος για σπορ οδήγηση, για δρόμο, για βροχή καθώς και μια εξτρά λειτουργία αναβάτη που ορίζεται χειροκίνητα.

Ουσιαστικά, το πακέτο εργονομίας του νέου Kawasaki Versys 1000 SE περιλαμβάνει έναν μεγαλύτερο ανεμοθώρακα ρυθμιζόμενου ύψους για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και αναφορικά με την άνεση στην οδήγηση, δύο διαθέσιμες ρυθμίσεις ύψους για τη σέλα χάρη στο προαιρετικό αξεσουάρ Ergo-Fit για μείωση ύψους σέλας που διατίθεται σα γνήσιο αξεσουάρ.

Έχοντας ακινητοποιήσει την μοτοσυκλέτα χάρη στην ανάρτηση μεγάλης διαδρομής, τα έξυπνα KIBS με ABS βασίζονται σε ισχυρές ακτινικές, συμπαγείς δαγκάνες εμπρός φρένων, ενώ οι προβολείς LED διασφαλίζουν ότι η διαδρομή μπροστά είναι ευδιάκριτη. Στην πραγματικότητα, το Kawasaki Versys 1000 SE είναι πλήρως εξοπλισμένο με φωτισμό LED από τον προβολέα έως τα φλας, το πίσω φανάρι, το στοπ μέχρι και το φωτισμό πινακίδας κυκλοφορίας.

Υποστηρίζοντας το επίπεδο της πολυτέλειας, μια TFT οθόνη και φώτα στροφής LED αποτελούν μέρος του πακέτου αξεσουάρ μαζί με ένα quick-shifter Kawasaki για γρήγορες και απρόσκοπτες αλλαγές πάνω και κάτω στο κιβώτιο ταχυτήτων που συνδέεται και με έναν συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης.

Με τη δυνατότητα σύνδεσης smartphone μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας, χάρη στην εφαρμογή Kawasaki Rideology, οι ιδιοκτήτες Kawasaki Versys 1000 SE μπορούν να συνδέσουν τη μοτοσυκλέτας τους μέσω Bluetooth και να δουν αρχεία καταγραφής οδήγησης και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με τη μοτοσυκλέτα τους όπως διαστήματα συντήρησης και αλλαγής λαδιού αλλά και εμφάνιση εικονιδίων για τηλεφωνικές κλήσεις και εισερχόμενα email.

Ενσωματώνοντας επίπεδα εξοπλισμού παρόμοια με ένα πολυτελές αυτοκίνητο κορυφαίας τεχνολογίας, το Kawasaki Versys 1000 SE είναι επίσης εξοπλισμένο με βαφή υψηλής αντοχής της Kawasaki, η οποία, μέσω του φαινομένου “trampoline” ημι-υγρών μορίων εντός της επικάλυψης, μπορεί να διορθώσει την εμφάνιση ελαφρών γρατζουνιών και να την επαναφέρει πίσω στην αρχική κατάσταση χρησιμοποιώντας μια διαδικασία υψηλής τεχνολογίας ανάκτησης χρώματος.

Η «τουριστική» εστίαση στο Kawasaki Versys 1000 SE υποστηρίζεται με έξυπνες προσθήκες, όπως μια παροχή τάσης 12V που έχει τοποθετηθεί στο ταμπλό για την τροφοδοσία όχι μόνο των συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης, αλλά και μιας σειράς άλλων ενεργοβόρων συσκευών που απαιτούν ενέργεια. Επιπλέον, η προσθήκη των θερμαινόμενων χειρολαβών, των προστατευτικών χουφτών και ενός μεγάλου ανεμοθώρακα με ρυθμιζόμενο ύψος διασφαλίζει ότι όταν ο καιρός αλλάζει προς το χειρότερο, ο αναβάτης του Kawasaki Versys 1000 SE μπορεί να βασιστεί στην άνεση, την ασφάλεια και την ευκολία καθώς τα χιλιόμετρα περνούν.

Τώρα, για το 2021, όταν οι αναβάτες Versys ακούν το κάλεσμα της περιπέτειας, θα μπορούν να ανταποκριθούν με τα πιο προηγμένα και πολυτελή Versys από ποτέ.

VIDEO από την παρουσίαση της Kawasaki 

WordPress Gallery Extra

Related Posts