Νέο BMW R 1250 RT για το 2021 – VIDEO – Photo Mega Gallery

Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, το όνομα BMW “RT” είναι συνώνυμο στον κόσμο των τουριστικών μοτοσυκλετών. Για να διασφαλίσει ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει στο μέλλον, η BMW Motorrad έχει κάνει εκτεταμένες αλλαγές και καινοτομίες στο νέο R 1250 RT.

“Έχουμε δώσει στο νέο R 1250 RT μια νέα εμφάνιση, μια ολοκληρωμένη αύξηση του βασικού εξοπλισμού και πολλές τεχνικές αναβαθμίσεις για να επιτύχει μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης. Ως δυναμική τουριστική μοτοσυκλέτα με τον ασύγκριτο κινητήρα BMW ShiftCam, διαθέτει επίσης την τέλεια μονάδα ισχύος με εντυπωσιακή ισχύ σε ολόκληρο το εύρος ταχύτητας” δήλωσε ο Harald Spagl, Project Manager.
Η νέα BMW R 1250 RT: Το σημείο αναφοράς μεταξύ των τουριστικών μοτοσυκλετών είναι ακόμη πιο εξελιγμένη και καινοτόμα για μέγιστη απόλαυση σε μεγάλα ταξίδια.

Όπως και πριν, ο θρυλικός 2κύλινδρος μπόξερ κινητήρας εξασφαλίζει άνετη διαδρομή και δύναμη. Έχει ακόμα χωρητικότητα κινητήρα 1 254 cc και αποδίδει 100 kW (136 hp) και στην τρέχουσα έκδοση πλήρη τις προδιαγραφές EU5.

Χάρη στην τεχνολογία BMW ShiftCam για διαφορετικό χρονισμό βαλβίδων και διαδρομή βαλβίδας από την πλευρά εισαγωγής, Προσφέρει ανώτερη ισχύ σε ολόκληρο το φάσμα ταχύτητας, εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και βελτίωση καθώς και εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών.

Δυναμικός έλεγχος πρόσφυσης (DTC) και νέα λειτουργία οδήγησης Eco ως στάνταρ. Riding Modes Pro με προεπιλογή τρόπου οδήγησης και έλεγχο ροπής έλξης κινητήρα (MSR) ως επιλογές.

Ο τυπικός κωδικός DTC Dynamic Traction Control εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας οδήγησης λόγω εξαιρετικής πρόσφυσης, ενώ η νέα τυπική λειτουργία οδήγησης Eco βοηθά τον αναβάτη να επιτύχει την καλύτερη δυνατή απόδοση καυσίμου.

Το νέο R 1250 RT Adventure μπορεί να εξοπλιστεί με το “Pro Riding Modes” ως εργοστασιακή επιλογή. Ένα άλλο νέο στοιχείο του Riding Modes Pro είναι ο έλεγχος ροπής στρέψης κινητήρα (MSR): αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποφυγή ασταθών συνθηκών οδήγησης που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας πτώσης λόγω υπερβολικής ολίσθησης φρένων στον πίσω τροχό.
Νέο BMW Full Integral ABS Pro στάνταρ.

Στην τελευταία της έκδοση, το R 1250 RT είναι στάνταρ με τη νέα BMW Motorrad Full Integral ABS Pro. Πρόκειται για ένα σύστημα φρεναρίσματος στο οποίο χρησιμοποιούνται τόσο η μανέτας  του φρένου  όσο και του ποδιού για ταυτόχρονη εφαρμογή των εμπρός και πίσω φρένων. Σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του ABS Pro με βελτιστοποίηση της απόδοσής κατά την διάρκεια της στροφής και δυναμική κατανομή δύναμης φρένων, το Full Integral ABS Pro είναι το τέλειο σύστημα φρεναρίσματος  για μια τουριστική μοτοσυκλέτα όπως το R 1250 RT

Νέος πλήρης προβολέας LED με φώτα στροφής.

Ο νέος προβολέας με τη λειτουργία περιστροφής με την επιλογή “Adaptive Turning Light”, η διασταυρούμενη δέσμη του τυπικού πλήρους προβολέα LED μετακινείτε στην στροφή σύμφωνα με την θέση που έχει η μοτοσυκλέτα. Με αυτόν τον τρόπο, η στροφή φωτίζεται σχεδόν πλήρως, επειδή το φως κινείται προς το σημείο που παει η μοτοσικλέτα.

WordPress Gallery Extra

Dynamic Cruise Control (DCC) ως στάνταρ. Active Cruise Control (ACC) – cruise control με ενσωματωμένο έλεγχο απόστασης για χαλαρή περιήγηση ως εργοστασιακή επιλογή.

Σε σχέση με το πρότυπο Dynamic Cruise Control (DCC), το “dynamic” σημαίνει ότι η προεπιλεγμένη ταχύτητα διατηρείται σε σταθερό επίπεδο κατά την οδήγηση. Εάν το αποτέλεσμα φρεναρίσματος του κινητήρα δεν είναι αρκετό για αυτό, το πλήρως ενσωματωμένο φρένο ενεργοποιείται αυτόματα έτσι ώστε να διατηρείται η επιθυμητή ταχύτητα οδήγησης. Το Active Cruise Control (ACC), διαθέσιμο ως προαιρετικό έξτρα, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Χάρη στην τεχνολογία αισθητήρων ραντάρ, επιτρέπει την  χαλαρή οδήγηση με έλεγχο απόστασης – και δεν χρειάζεται ο αναβάτης να προσαρμόσει την ταχύτητα του δρόμου στο όχημα μπροστά.

Νέα έγχρωμη οθόνη TFT 10,25 ιντσών με ενσωματωμένη πλοήγηση και χάρτη για βολικό σχεδιασμό διαδρομών και εκτεταμένη συνδεσιμότητα στάνταρ.

Το νέο R 1250 RT είναι εξοπλισμένο με έγχρωμη οθόνη TFT 10,25 ιντσών με ενσωματωμένη πλοήγηση και χάρτη και συνδεσιμότητα. Η εξαιρετική του ικανότητα ανάγνωσης, η καθαρή πλοήγηση στο μενού και η πολύ ολοκληρωμένη φιλοσοφία λειτουργίας έβαλαν το νέο R 1250 RT στην κορυφή της σειράς τουριστικών μοτοσικλετών. Η νέα έγχρωμη οθόνη 10,25 ιντσών καθιστά δυνατή την εμφάνιση χάρτη πλοήγησης στο ταμπλό οργάνων, οπότε δεν απαιτείται πρόσθετη οθόνη.

Μαζί με την εισαγωγή της τυπικής συνδεσιμότητας και του χάρτη πλοήγησης που εμφανίζεται στην οθόνη, διατίθεται η νέα επιλογή «Comfort τηλεφωνία με εκτεταμένη σύνδεση smartphone». Ένα smartphone μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια σε ένα χώρο αποθήκευσης που προστατεύεται από το νερό και αερίζεται από έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα και η μπαταρία του μπορεί να παραμείνει έτοιμη για χρήση επαγωγικά ή μέσω σύνδεσης USB. Με το Audio System 2.0, το νέο R 1250 RT προσφέρει ακόμα πιο έντονη εμπειρία ήχου από τον προκάτοχό του.

Το νέο R 1250 RT: βελτιωμένη ικανότητα ταξιδιού και απόδοσης χάρη στο νέο φέρινγκ.

Χάρη σε ένα επανασχεδιασμένο φέρινγκ, το νέο R 1250 RT τώρα όχι μόνο φαίνεται πιο φρέσκο ​​και πιο δυναμικό, αλλά έχει βελτιώσει τις δυνατότητες ταξιδιού και περιηγήσεων χάρη στις πρόσθετες αεροδυναμικές εξελίξεις. Όχι μόνο το νέο μπροστινό φέρινγκ περικλείει τους νέους προβολείς πλήρους LED, για παράδειγμα, αλλά και το άνω τμήμα του φέρινγκ μειώνεται επίσης σε ύψος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο για τον αναβάτη, ενώ ταυτόχρονα κάνει το νέο R 1250 RT να φαίνεται ελαφρύτερο και πιο δυναμικό.

Εκτός από την ελκυστική βασική έκδοση στο Alpine White 3, το νέο R 1250 RT διατίθεται επίσης στις εκλεπτυσμένες παραλλαγές Style “Elegance”, “Sport” και “Option 719”.

VIDEO

Τα κυριότερα σημεία της νέας BMW R 1250 RT:

 • Αυθεντικός κινητήρας μπόξερ με τεχνολογία BMW ShiftCam για παραλλαγή των χρονισμών βαλβίδων και της διαδρομής βαλβίδας στην πλευρά εισαγωγής.
 • Ισχυρή απόκριση σε όλο το εύρος στροφών του κινητήρα, υποδειγματική κατανάλωση καυσίμου, επίπεδα εκπομπών, ομαλή λειτουργία και φινέτσα.
 • Έξοδος και ροπή: 100 kW (136 hp) στις 7 750 rpm και 143 Nm στις 6 250 rpm.
 • Σύστημα αισθητήρα χτυπήματος για βελτιστοποιημένη καταλληλότητα ταξιδιού.
 • Νέα BMW Motorrad Full Integral ABS Pro στάνταρ.
 • Τρεις τρόποι οδήγησης ως στάνταρ.
 • Νέα λειτουργία οδήγησης Eco για ιδιαίτερα οικονομική οδήγηση στάνταρ.
 • Riding Modes Pro με πρόσθετη λειτουργία οδήγησης “Dynamic” και νέο έλεγχο ροπής στρέψης κινητήρα (MSR) ως εργοστασιακή επιλογή.
 • Δυναμικός έλεγχος πρόσφυσης DTC ως στάνταρ
 • Ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA “Next Generation” με πλήρως αυτόματη αντιστάθμιση φορτίου ως προαιρετικό επιπλέον.
 • Hill Start Control Pro (HSC Pro) ως εργοστασιακή επιλογή.
 • Επανασχεδιασμένο φέρινγκ με βελτιστοποιημένη αεροδυναμική.
 • Νέος προβολέας LED στάνταρ και νέος προβολέας πλήρους LED με προσαρμοζόμενο φλας ως προαιρετικό
 • Συνδεσιμότητα: Νέο πολυλειτουργικό ταμπλό οργάνων με πλήρη οθόνη TFT 10,25 ιντσών και πολλές άλλες λειτουργίες στάνταρ.
 • Νέα επιλογή «Τηλεφωνική άνεση με εκτεταμένη σύνδεση smartphone».
 • Νέα επιλογή Audio System 2.0.
 • Νέος διπλός ανεμιστήρας στάνταρ.
 • Έξυπνη κλήση έκτακτης ανάγκης ως εργοστασιακή επιλογή.
 • Ελκυστικό βασικό φινίρισμα βαφής μαζί με τις τρεις παραλλαγές στυλ “Elegance”, “Sport” και “Option 719” ως εργοστασιακή επιλογή.
 • Εκτεταμένη γκάμα προαιρετικών πρόσθετων και αυθεντικών αξεσουάρ BMW Motorrad.

WordPress Gallery Extra

Related Posts