Νέο BMW R 1250 RT για το 2021 – VIDEO – Photo Mega Gallery

Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, το όνομα BMW “RT” είναι συνώνυμο στον κόσμο των τουριστικών μοτοσυκλετών. Για να διασφαλίσει ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει στο μέλλον, η BMW Motorrad έχει κάνει εκτεταμένες αλλαγές και καινοτομίες στο νέο R 1250 RT.

“Έχουμε δώσει στο νέο R 1250 RT μια νέα εμφάνιση, μια ολοκληρωμένη αύξηση του βασικού εξοπλισμού και πολλές τεχνικές αναβαθμίσεις για να επιτύχει μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης. Ως δυναμική τουριστική μοτοσυκλέτα με τον ασύγκριτο κινητήρα BMW ShiftCam, διαθέτει επίσης την τέλεια μονάδα ισχύος με εντυπωσιακή ισχύ σε ολόκληρο το εύρος ταχύτητας” δήλωσε ο Harald Spagl, Project Manager.
Η νέα BMW R 1250 RT: Το σημείο αναφοράς μεταξύ των τουριστικών μοτοσυκλετών είναι ακόμη πιο εξελιγμένη και καινοτόμα για μέγιστη απόλαυση σε μεγάλα ταξίδια.

Όπως και πριν, ο θρυλικός 2κύλινδρος μπόξερ κινητήρας εξασφαλίζει άνετη διαδρομή και δύναμη. Έχει ακόμα χωρητικότητα κινητήρα 1 254 cc και αποδίδει 100 kW (136 hp) και στην τρέχουσα έκδοση πλήρη τις προδιαγραφές EU5.

Χάρη στην τεχνολογία BMW ShiftCam για διαφορετικό χρονισμό βαλβίδων και διαδρομή βαλβίδας από την πλευρά εισαγωγής, Προσφέρει ανώτερη ισχύ σε ολόκληρο το φάσμα ταχύτητας, εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και βελτίωση καθώς και εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών.

Δυναμικός έλεγχος πρόσφυσης (DTC) και νέα λειτουργία οδήγησης Eco ως στάνταρ. Riding Modes Pro με προεπιλογή τρόπου οδήγησης και έλεγχο ροπής έλξης κινητήρα (MSR) ως επιλογές.

Ο τυπικός κωδικός DTC Dynamic Traction Control εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας οδήγησης λόγω εξαιρετικής πρόσφυσης, ενώ η νέα τυπική λειτουργία οδήγησης Eco βοηθά τον αναβάτη να επιτύχει την καλύτερη δυνατή απόδοση καυσίμου.

Το νέο R 1250 RT Adventure μπορεί να εξοπλιστεί με το “Pro Riding Modes” ως εργοστασιακή επιλογή. Ένα άλλο νέο στοιχείο του Riding Modes Pro είναι ο έλεγχος ροπής στρέψης κινητήρα (MSR): αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποφυγή ασταθών συνθηκών οδήγησης που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας πτώσης λόγω υπερβολικής ολίσθησης φρένων στον πίσω τροχό.
Νέο BMW Full Integral ABS Pro στάνταρ.

Στην τελευταία της έκδοση, το R 1250 RT είναι στάνταρ με τη νέα BMW Motorrad Full Integral ABS Pro. Πρόκειται για ένα σύστημα φρεναρίσματος στο οποίο χρησιμοποιούνται τόσο η μανέτας  του φρένου  όσο και του ποδιού για ταυτόχρονη εφαρμογή των εμπρός και πίσω φρένων. Σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του ABS Pro με βελτιστοποίηση της απόδοσής κατά την διάρκεια της στροφής και δυναμική κατανομή δύναμης φρένων, το Full Integral ABS Pro είναι το τέλειο σύστημα φρεναρίσματος  για μια τουριστική μοτοσυκλέτα όπως το R 1250 RT

Νέος πλήρης προβολέας LED με φώτα στροφής.

Ο νέος προβολέας με τη λειτουργία περιστροφής με την επιλογή “Adaptive Turning Light”, η διασταυρούμενη δέσμη του τυπικού πλήρους προβολέα LED μετακινείτε στην στροφή σύμφωνα με την θέση που έχει η μοτοσυκλέτα. Με αυτόν τον τρόπο, η στροφή φωτίζεται σχεδόν πλήρως, επειδή το φως κινείται προς το σημείο που παει η μοτοσικλέτα.