Νέο Active Cruise Control (ACC) από την BMW Motorrad – VIDEO – Photo

Η νέα BMW Motorrad Active Cruise Control (ACC). Cruise control με έλεγχο απόστασης για μέγιστη άνεση και καλύτερη δυνατή ασφάλεια κατά την οδήγηση μοτοσικλέτας.

Χαλαρό ταξίδι με ενεργό το cruise control, χωρίς να χρειάζεται να προσαρμόζεις χειροκίνητα στην ταχύτητα οδήγησης του οχήματος μπροστά – είναι ήδη διαθέσιμο σε αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά όχι στις μοτοσικλέτες μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, με το Active Cruise Control (ACC), η BMW Motorrad θα προσφέρει σύντομα αυτόν τον τύπο συστήματος βοήθειας αναβάτη, παρέχοντας έτσι στους μοτοσικλετιστές μια εντελώς νέα, άνετη εμπειρία οδήγησης.

Το νέο BMW Motorrad Active Cruise Control (ACC). Κρουζ κοντρόλ με έλεγχο απόστασης για μέγιστη άνεση και καλύτερη δυνατή ασφάλεια κατά την οδήγηση μοτοσικλέτας.

Το ACC είναι ένα νέο σύστημα βοήθειας αναβάτη που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Bosch. Η πολυετής εμπειρία με τα συστήματα βοήθειας των επιβατών αυτοκινήτων και των δύο εταιρειών θα μπορούσε να εφαρμοστεί επιλεκτικά εδώ και να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές στις μοτοσικλέτες. Το νέο ACC παρέχει μέγιστη άνεση για τον απαιτητικό ταξιδιώτη μοτοσικλετιστή, ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα που έχει θέσει ο αναβάτης και την απόσταση από το όχημα που είναι μπροστά του.

Το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος όταν μειώνεται η απόσταση από το μπροστινό όχημα και διατηρεί την απόσταση που ορίζει ο αναβάτης. Αυτή η απόσταση μπορεί να ποικίλλει με τρία επίπεδα. Τόσο η ταχύτητα οδήγησης όσο και η απόσταση από το μπροστινό όχημα μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα με ένα κουμπί. Οι ρυθμίσεις εμφανίζονται στο ταμπλό οργάνων TFT. Το νέο BMW Motorrad ACC έχει δύο προγράμματα ελέγχου: άνετη ή δυναμική, στην οποία η συμπεριφορά επιτάχυνσης και επιβράδυνσης αλλάζει ανάλογα. Ο έλεγχος απόστασης μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί για να μπορεί να χρησιμοποιεί το Dynamic Cruise Control (DCC).

Όταν η μοτοσυκλέτα στρίβει, η ταχύτητα μειώνεται αυτόματα από το ACC εάν απαιτείται και στοχεύει μια άνετη γωνία κλίσης. Ωστόσο, με μια αυξανόμενη γωνία κλίσης, η δυναμική φρεναρίσματος και επιτάχυνσης είναι περιορισμένη προκειμένου να διατηρηθεί μια σταθερή ικανότητα οδήγησης και να μην διαταραχθεί ο αναβάτης με απότομο φρενάρισμα ή επιτάχυνση.

Το BMW Motorrad ACC είναι ένα σύστημα βοήθειας αναβάτη που αφήνει την ευθύνη στον αναβάτη και του επιτρέπει να παρέμβει ανά πάσα στιγμή. Αυτό συμβαίνει επίσης επειδή το νέο ACC ανταποκρίνεται μόνο σε κινούμενα οχήματα. Τα στατικά οχήματα – όπως στην κυκλοφοριακή συμφόρηση ή στα φανάρια – δεν λαμβάνονται υπόψη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αναβάτης πρέπει να φρενάρει.

Related Posts