Νέοι κανονισμοί για την άκυρη εκκίνηση Jump start και για τις ξύστρες

Η ποινή για Jump start αλλάζει από το 2020.

Η Επιτροπή Grand Prix, η οποία αποτελείται από τους κκ. Carmelo Ezpeleta (Dorna, Πρόεδρος), τον Paul Duparc (FIM), τον Herve Poncharal (IRTA) και τον Takanao Tsubouchi (MSMA), παρουσία του Jorge Viegas. Dorna), Mike Trimby (IRTA, γραμματέας της συνάντησης) και Corrado Cecchinelli (Διευθυντής Τεχνολογίας), σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Red Bull Ring στις 9. Αύγουστος 2019 έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις:

Κανόνας που θα ισχύσει ΑΜΕΣΑ 
Μαύρη σημαία με πορτοκαλί κύκλο
Ο οδηγός υποχρεούται να εγκαταλείψει την πίστα με την εμφάνιση αυτής της σημαίας, και πρέπει να πάρει άδεια από έναν υπεύθυνο του αγώνα για να επανέλθει στην πίστα.

Κανόνας που θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν του 2020 
Ποινή για την άκυρη εκκίνηση (Jump start)
Η ποινή για άκυρη εκκίνηση (Jump start) αλλάζει και από διέλευση μέσα από τα πιτ, γίνεται διέλευση δύο «μακριών γύρων (long lap)». Οι μακρινοί γύροι πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε πέντε γύρους, αφού ο αναβάτης ενημερωθεί για την ποινή.

Τεχνικοί κανονισμοί

Moto3 και Moto2 Ελαστικά κατηγορίας

Οι οδηγοί που προχωρούν από την Προκριματική Πρακτική 1 Q1 στην Προκριματική Πρακτική 2 Q2, θα μπορούν τώρα να έχουν ένα επιπλέον εμπρός ελαστικό. Αυτοί οι οδηγοί παίρνουν ήδη ένα επιπλέον πίσω ελαστικό. Αυτή η αλλαγή είναι αποτελεσματική από τον επόμενο αγώνα που είναι το Grand Prix της Αγγλίας

Υλικά που χρησιμοποιούνται στις ξύστρες Sliders
Έχουμε πρόσφατη εμπειρία ενός αναβάτη που χρησιμοποιεί ξύστρες Sliders στα γόνατα στα οποία είχαν προστεθεί μεταλλικά στηρίγματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή σπινθήρων που θα μπορούσαν να διαταράξουν έναν επόμενο αναβάτη. Με άμεση ισχύ απαγορεύεται η κατασκευή ή η τροποποίηση στις ξύστρες Sliders γόνατος ή άλλων ολισθητήρων- ξυστρών να συμπεριληφθεί οποιοδήποτε υλικό το οποίο, όταν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια της ασφάλτου, μπορεί να προκαλέσει οπτική διαταραχή σε άλλους αναβάτες.

Μια πλήρη κανονικά ενημερωμένη έκδοση των κανονισμών Grand Prix της FIM, η οποία περιέχει το λεπτομερές κείμενο των αλλαγών του κανονισμού, μπορεί να δείτε εδώ >>>

Σχετικά Άρθρα