Νέες Αλλαγές για τα ελαστικά στο MotoGP 2017 – Αυτόματη Ανίχνευση ελαστικού

Η Επιτροπή Grand Prix,  έλαβε κάποιες νέες αποφάσεις σχετικά με τα ελαστικά για το 2017.

Αυτόματη Ανίχνευση του Τύπου των ελαστικών

Σε συνεργασία με τη Michelin και τους κατασκευαστές της κατηγορίας MotoGP θα εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα που θα επιτρέπει την αυτόματη ανίχνευση των ελαστικών που χρησιμοποιούν οι αναβάτες και θα δίνουν τις πληροφορίες σε όλους τους αναβάτες και τις ομάδες, καθώς στα ΜΜΕ.

Η ανίχνευση των ελαστικών θα γίνεται με τη βοήθεια της ασύρματης τεχνολογίας. Οι πληροφορίες στη συνέχεια μέσω της ενοποιημένης ECU και θα πηγαίνει στο σύστημα χρονομέτρησης της πίστας.

Διάθεση ελαστικών

Για να αντιμετωπιστεί το μειονέκτημα που έχουν οι αναβάτες που περνούν πρώτα από την QP1 και μετά στην QP2, οι δύο αυτοί αναβάτες θα είναι πλέον σε θέση να επιλέξουν ένα ακόμα μαλακό πίσω ελαστικό. Ο συνολικός αριθμός των ελαστικών παραμένει αμετάβλητος.

Προσθήκη – Διάθεση ελαστικών

Εσφαλμένη ήταν η πληροφορία που κυκλοφόρησε σχετικά με τις αποφάσεις της Επιτροπής Grand Prix στη Μαδρίτη, όπου αναφέρεται ότι ο μέγιστος αριθμός βρόχινων και σλικ ελαστικών παραμένει αμετάβλητος. Ο μέγιστος αριθμός των βρόχινων ελαστικών έχει αλλάξει σε πέντε εμπρός και έξι πίσω. (Ο Race Direction μπορεί ακόμη να εγκρίνει την πρόσθετη χορήγηση ενός επιπλέον εμπρός και πίσω ελαστικού, όταν όλα τα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά γίνουν στο βρεγμένο).

Σχετικά Άρθρα