Motul & The Mountain: η αμοιβαία έλξη του Isle of Man TT

Τρελοί, παλαβοί, γενναίοι, τολμηροί, απίστευτοι, συναρπαστικοί,…! Είτε συμφωνείτε με κάποιους ή και όλους από αυτούς τους χαρακτηρισμούς, είναι απλά μόνο μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τους αναβάτες που συμμετέχουν στον θρυλικό αγώνα του Isle of Man TT.

Για άλλη μια χρονιά η Motul θα είναι ο Επίσημος Συνεργάτης Λιπαντικών στο Isle of Man TT. Αυτή την χρονιά ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς έναν από τους ήρωές της: τον τραυματισμένο John McGuinness. (photo credit: Steve Babb)

Ως Επίσημος Συνεργάτης Λιπαντικών για 8η συνεχόμενη χρονιά, η Motul θα είναι παρούσα σε όλο το event από 27 Μαΐου έως 9 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών. Η εταιρεία ως ειδικός στην τεχνολογία λιπαντικών είναι επίσης βασικός συνεργάτης της ομάδας Mugen και της Shinden Roku για τον αγώνα TT Zero για ηλεκτρικά superbikes.

Με μήκος 60 χιλιομέτρων, η διαδρομή Snaefell Mountain που βρίσκεται στο ανεξάρτητο νησί μεταξύ της Βορειοδυτικής Αγγλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας αποτελεί μια πρόσκληση που ανταμείβει αυτούς που οδηγούν αλάνθαστα, ενώ είναι σκληρή και αμείλικτη με αυτούς που δεν το κάνουν. Μια ατελείωτη σειρά από στροφές, ανωμαλίες οδοστρώματος, άλματα, πέτρινους τοίχους, καλύμματα φρεατίων και τηλεφωνικούς στύλους είναι μερικοί μόνο τους κινδύνους που πρέπει να ξεπεράσουν οι οδηγοί!

Η Motul θα υποστηρίξει και πάλι αρκετές κορυφαίες ομάδες, που θα φέρουν τα ερυθρόλευκα χρώματα του brand και θα χρησιμοποιήσουν τη γκάμα των προϊόντων της σειράς Motul Factory Line. Τα 100% συνθετικά λιπαντικά κινητήρων 300V Factory Line και τα αγωνιστικά υγρά φρένων RBF 660 θα παίξουν καθοριστικό και κρίσιμο ρόλο στην αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας και την απόδοση των κινητήρων και σε όσους τελικά θριαμβεύσουν στον αγώνα TT.

Στις ομάδες περιλαμβάνεται η Honda Road Racing Team, η οποία έχει να δείξει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν και είναι το σύνηθες σπίτι του ζωντανού θρύλου του TT, John McGuinness και του TT/ΤV-star Guy Martin. Ο “Morecambe Missile” δυστυχώς παραμένει με πολλούς τραυματισμούς και ένα σπασμένο πόδι μετά τον αγώνα του North West 200 στα μέσα Μαΐου και δεν θα είναι σε θέση να προσθέσει άλλη μια νίκη ΤΤ στις 23 που κατέχει έως τώρα. Η αντικατάστασή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από την ομάδα, αλλά όποιος κι αν είναι, θα πρέπει να σταθεί δίπλα στον δημοφιλή βρετανικό τηλεοπτικό παρουσιαστή και larger-than-life Guy Martin, ο οποίος έχει ήδη ανέβει στο βάθρο του ΤΤ 15 φορές, αλλά εξακολουθεί να κυνηγάει την άπιαστη μέχρι τώρα γι αυτόν πρώτη θέση.

Με την Bennetts Suzuki / MD Racing θα αγωνιστεί ο 13-φορές πρωταθλητής TT Michael Dunlop, ο οποίος σίγουρα σκοπεύει να υπερασπιστεί τη νίκη του στην κατηγορία Senior Race του 2016, ενώ η Motul θα υποστηρίξει και την βρετανική Birchall Racing, που είχε ήδη ένα πολύ επιτυχημένο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν στην κατηγορία Side Car.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα για τις ερχόμενες εβδομάδες στο Isle of Man και ξανά τον Αύγουστο στο Classic TT, στο οποίο θα συμμετέχει η Motul ως Επίσημος Συνεργάτης Λιπαντικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ MOTUL

Η γαλλική εταιρία Motul  δραστηριοποιείται παγκοσμίως και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή λιπαντικών προϊόντων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και άλλων οχημάτων), καθώς και λιπαντικών βιομηχανικής χρήσης μέσω της δραστηριότητας της Motul Tech.

Η Motul έχει επίσης αναγνωριστεί ως ειδικός στα συνθετικά λιπαντικά. Ήδη από το 1971, η Motul ήταν η εταιρία πρωτοπόρος στην παρασκευή του πρώτου 100% συνθετικού λιπαντικού για κινητήρες αυτοκινήτων, το 300V, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας εστέρων η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών,  η Motul απέκτησε αξεπέραστη εμπειρία ως επίσημος προμηθευτής λιπαντικών  για πολλές αγωνιστικές ομάδες και κατασκευαστές και συμμετέχει ενεργά στην περεταίρω ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών στα motorsports.

Η Motul υποστηρίζει ομάδες αλλά και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα όπως: 24 Hours of Le Mans (αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας), FIA World Endurance Championship, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Super GT, Drift, Pikes Peak, Japanese championship Super Formula, Blancpain Endurance Series, Dakar, Tour Auto, Le Mans Classic, MotoGP, World Superbike, World MX, FIM Endurance World Championship, IOM TT, MOTUL FIM Ice Speedway Gladiators World Championship, Roof of Africa και πολλές ακόμη.

Σχετικά Άρθρα