Μοτοσυκλέτα 500 κυβικών έρχεται σύντομα από την KTM

Στην συνέντευξη του στο Speedweek όπου ανέφερε ότι θέλει να αγοράσει την Ducati (διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ >>) ο Stefan Pierer, επιβεβαίωσε ότι έρχεται από την KTM μια μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού των 500cc σύντομα.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις μοτοσικλετών το 2018 αυξήθηκαν κατά περίπου 5%. Στη Γερμανία, η KTM πούλησε περίπου 30% περισσότερες μοτοσυκλέτες από ό, τι το 2017.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά μας στις μοτοσικλέτες φέτος, αλλά αισθάνομαι μια παγκόσμια αλλαγή», σημειώνει ο Stefan Pierer. «Στην Ευρώπη, το 2018 πήγε πολύ καλά. Αλλά δεν ξέρουμε πώς θα επηρεάσει το Brexit. Στην Αμερική, έχουμε έναν απρόβλεπτο πρόεδρο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί εκεί αύριο. Σε κάθε περίπτωση, η συνολική αγορά στην Αμερική μειώνεται ελαφρά, ο τομέας μας αυξάνεται ελαφρά εκεί, αλλά η Harley-Davidson βρίσκεται υπό τεράστια πίεση.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της KTM λέει: «Το 790 adv, θέλουμε να πουλήσει 15.000 μονάδες το επόμενο έτος, η μεσαία κατηγορία γίνεται όλο και πιο σημαντική. Στην κατηγορία των 500cc έχουμε σύντομα ένα δικύλινδρο κινητήρα, το οποίο κατασκευάζει η Bajaj, ο συνεργάτης μας στην Ινδία και με την οποία θα ανταγωνιστούμε τους Ιάπωνες. Η ανάπτυξη που συμβαίνει σήμερα στην «αναδυόμενη αγορά», και σε αυτές τις αναδυόμενες αγορές, προτεραιότητα εχει η μεσαία κατηγορία των 500 – 800 cc.»

Related Posts