Μια BMW R 1200 GS που οδηγιέται μόνη της – VIDEO

Χάρη στο σύστημα ConnectedRide, η BMW μπορεί να κάνει την R 1200 GS της να οδηγιέται μόνη της.

Η BMW εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης για τις μοτοσυκλέτες της, ένα έργο που είναι κάτω από την ομπρέλα της ConnectedRide, που μέχρι τώρα περιοριζόταν στην παροχή ενός συστήματος επικοινωνίας μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας. Αλλά οι Γερμανοί έκαναν ένα βήμα πιο μακριά όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο.

Αυτή η αυτοοδηγούμενη BMW R 1200 GS είναι ένα έργο που αναπτύσσεται για να δοκιμάσει καινοτόμα συστήματα δυναμικής ασφάλειας.

Ο στόχος του προγράμματος αυτού δεν είναι φτιάξει μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να κινηθεί χωρίς αναβάτη, αλλά η BMW προσπαθεί να ενσωματώσει τις δυναμικές του έργου αυτού, ώστε να μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό να επιλέξει το ασφαλέστερο τρόπο αντιμετώπισης, όταν συναντήσει κάποιο εμπόδιο.

Η BMW λέει ότι την ευθύνη της οδήγησης, θα την έχει πάντα ο οδηγός, αλλά δείχνει ότι η γρήγορη αντίδραση από το σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια και μπορεί επίσης να επιτευχθεί μεγαλύτερη σταθερότητα σε κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις.

Το έργο αυτό εντάσσεται στα συστήματα της ConnectedRide και ακολουθεί τη φιλοσοφία “ματιά στο μέλλον” για τα 100 χρόνια BMW και με την ευκαιρία παρουσίασε το πρωτότυπο BMW Motorrad VisionNex T100, όπου δείχνει ένα μέλλον στο οποίο οι μοτοσυκλέτες τους θα μπορούσαν να είναι 100% ασφαλείς ακόμη και χωρίς κράνος.

Προφανώς – και μέχρι σήμερα – αυτό είναι μια ουτοπία, αλλά φαίνεται ότι η BMW δεν θα μείνει απλώς στην παρουσίαση ενός φιλόδοξου σχεδίου αλλά εργάζεται πιο συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Related Posts