Μια ανάσα ο Adrien Van Beveren από το Podium στο Dakar

O οδηγός της Yamaha, Adrien Van Beveren, ολοκλήρωσε την δεύτερη προσπάθεια του στο Rally Dakar.

Μετά από 8.000km, σε 3 χώρες και δώδεκα ειδικές, ο 26χρονος αποχαιρετά την 39η έκδοση του δυσκολότερου αγώνα στον κόσμο και ο οποίος του άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. 48 δευτερόλεπτα τον χώρισαν από το podium, αποτέλεσμα μηχανικών προβλημάτων που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του.

 

Εκτός από αυτά, ο Γάλλος έκανε κάποια λάθη στο δέκατο stage αλλά και το penalty που του επιβλήθηκε στο ενδέκατο. Παρ’ όλα αυτά, ο Adrien Van Beveren  άφησε πίσω του τον κατά πολύ πιο έμπειρο teammate του Helder Rodrigues.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χιλιομέτρων του 12ου stage, πίεσε απίστευτα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να περάσει τον Farres και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

«Ήταν ένα ιδιαίτερο Dakar για εμένα και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να τερματίσω. Τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν όταν περνάς την γραμμή του τερματισμού, ειλικρινά δεν μπορείς να τα περιγράψεις με λόγια. Έδωσα πραγματικά τον καλύτερό μου εαυτό σήμερα προκειμένου να κλείσω το κενό ανάμεσα σε εμένα και στον Farres και να κατακτήσω την τρίτη θέση, αλλά το stage ήταν πολύ μικρό προκειμένου να τα καταφέρω. Όλα πήγαν σύμφωνα με το πλάνο μας. Αυτό ήταν το δεύτερο Dakar της καριέρας μου και νιώθω ότι πλέον ξέρω ακόμα περισσότερα. Δεν θα πω πως δεν με ενδιαφέρει που δεν ανέβηκα στο podium, γιατί θα ήτα ψέμα. Θα κρατήσω τα θετικά και θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά.»

Related Posts