Μεγάλη πυρκαγιά στην πίστα Termas a Rio Hondo της Αργεντινής – VIDEO

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή το απόγευμα και συνεχίστηκε το Σάββατο στη διεθνή πίστα αγώνων Las Termas de Río Hondo στο Σαντιάγο ντελ Έστερο της Αργεντινής.

Οι αιτίες της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά οι φλόγες έχουν καταστρέψει αρκετές εγκαταστάσεις.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την Παρασκευή στις 11μμ. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για πυρκαγιά που προήλθε από την περιοχή των pit και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην περιοχή VIP και στον τομέα που χρησιμοποιείται συνήθως από τον τύπο.

Πλήρης δήλωση του Autodromo de Termas de Río Hondo

«Δυστυχώς ολόκληρο το κτίριο των pit καταστράφηκε από την πυρκαγιά που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στην πίστα αγώνων, ο τομέας περιλάμβανε επίσης τις αίθουσες τύπου, τον έλεγχο των αγώνων και τα σαλόνια VIP.

Τόσο το μουσείο όσο και ο πύργος ελέγχου, που βρίσκονται στην  άκρη δίπλα στα γραφεία, το μίνι νοσοκομείο κ.λπ., δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Το μουσείο αυτοκινήτων θα ανοίξει ξανά στο κοινό τις επόμενες ημέρες.

Η πίστα έχει πλήρη ασφάλεια έναντι της πυρκαγιάς, οπότε το ζήτημα της οικονομικής ζημίας καλύπτεται με αυτή την έννοια, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την ανοικοδόμηση του σημαντικού χώρου που απαιτείται για εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Δόξα τω Θεώ, δεν υπήρχαν θύματα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνεργάστηκαν σε αυτό το περιστατικό που δημιούργησε στιγμές μεγάλου κινδύνου λόγω του ανέμου που έτρεχε.

Ευχαριστώ πολύ τα διάφορα πληρώματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τους αστυνομικούς, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους εργαζόμενους στη πίστα, κ.λπ., που έκαναν τα πάντα για να αποτρέψουν περαιτέρω ζημιές.

Θα εργαστούμε από τώρα και στο εξής για να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε σχεδιάσει, συμπεριλαμβανομένου του MotoGP τον Νοέμβριο.»

 

Related Posts