Με αυτή την προπόνηση σώζει ο Marquez τις πτώσεις του – VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του 2017 ο Marc Márquez ήταν το επίκεντρο, όχι μόνο για την κατάκτηση του Τίτλου, αλλά και για το εκπληκτικό σώσιμο που έκανε.

Πέρα από την εικόνα του χαμογελαστού οδηγού, ο Marc Márquez εργάζεται σκληρά για να καταφέρει να κάνει αυτά τα εκπληκτικά σωσίματα που βλέπουμε στην οθόνη μας. Πέρα από το ταλέντο του, πού είναι έμφυτο, άλλοι παράγοντες όπως η εκρηκτικότητα του, η μυϊκή του δύναμη και η ικανότητα του να αντιδρά τόσο άμεσα, επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

«Με τον προπονητή μου αρχίσαμε σε ηλικία 11 ετών, εστιάζοντας πολύ στην ελαστικότητα, το οποίο είναι αυτό που μου επιτρέπει, σε περίπτωση πτώσης στην αμμοπαγίδα, να υπάρχει μικρότερος κίνδυνος τραυματισμού,» αποκαλύπτει ο Márquez.


«Θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο προετοιμασμένοι, πράγμα που δεν σημαίνει πολλή δύναμη, αλλά γρήγορος ρυθμός αντίδρασης, τόνωση, εκρηκτικότητα και τα χέρια. Την ώρα που οδηγάς ασκείται πολύ πίεση στη βουβωνική χώρα, γιατί με ένα πόδι σπρώχνεις προς την πίστα και με το άλλο σπρώχνεις την μοτοσυκλέτα», λέει ο Ισπανός οδηγός.


Είναι σε θέση να τα επιτύχει όλα αυτά, κάνοντας πολλές διαφορετικές ασκήσεις ισορροπίας στο γυμναστήριο. «Η ισορροπία είναι ένας σημαντικός παράγοντας όπως και τα αντανακλαστικά, γιατί η μοτοσυκλέτα μπορείτε να κουνηθέι δύο ή τρεις φορές την ώρα που στρίβεις και το σώμα σου πρέπει να αντιδράσει γρήγορα. Η οδήγηση μιας MotoGP μοτοσυκλέτας απαιτεί πολλή δύναμη στον άνω κορμό, στους κοιλιακούς και στα πόδια, στην περιοχή προσαγωγών», εξηγεί ο Marc.


Τέλος, το κύριο χόμπι του, είναι το motocross, κάτι το οποίο επίσης βοηθά τον Marc να πάρει πράγματα που μπορεί να εφαρμόσει στο MotoGP: «Ακόμα και αν είσαι στην ίδια πίστα, από ώρα σε ώρα αλλάζει τελείως: δημιουργούνται λακκούβες, χαντάκια σε κάθε στροφή, και σε κάνει να αυτοσχεδιάζεις πολύ και σου δίνει αυτή την ταχύτητα αντίδρασης που χρειάζεσαι. Είναι η πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση και προσωπικά, η μοτοσικλέτα αυτή είναι που απολαμβάνω περισσότερο».

WordPress Gallery Extra

Σχετικά Άρθρα