Με επιτυχία ο 1ος αγώνας Scramble Νοτίου Ελλάδας 2016 – Φωτογραφίες – Αποτελέσματα

Με τον 1ο αγώνα περιφερειακού πρωταθλήματος Scramble Νοτίου Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21/02/2016, έγινε η επίσημη έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς του 2016. Σε μια ηλιόλουστη μέρα, έξω από την πόλη των Μεγάρων, 75 αθλητές πήραν εκκίνηση για τον πρώτο αγώνα Scramble Νοτίου Ελλάδας.

IMG_0731

Οντας ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα, Enduro, Motocross κλπ, αρκετά μεγάλα ονόματα έδωσαν  το παρόν στον αγώνα, αφού ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για προπόνηση σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η λέσχη των Μεγάρων (ΛΕ. Μ. Μ.) είχε ετοιμάσει την διαδρομή λίγο έξω από την πόλη, όπου με την πολύ καλή σηματοδότηση από την έξοδο της εθνικής οδού έως και το σημείο του αγώνα, ο καθένας μπορούσε εύκολα να το βρει χωρίς να παιδευτεί ψάχνοντας.

IMG_0723

Αξίζει να σημειώσουμε πως η οργάνωση από την λέσχη ήταν άρτια, και απολαύσαμε έναν πολύ καλό αγώνα.

Κατηγορία SB

Στο αγωνιστικό κομμάτι την μέρα άνοιξε η κατηγορία SB, που αποτελούνταν κυρίως από νέους αναβάτες και έκαναν ξεχωριστό αγώνα από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Η διάρκεια σε αυτή την κατηγορία ήταν 45 λεπτά και δυο γύροι, αντί για 90 που ήταν στις υπόλοιπες. 15 αναβάτες πήραν εκκίνηση με τον Δημόπουλο Σιδερή, να παίρνει την καρό σημαία μετά από 49 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

1ος 411 δημοπουλος

441 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Στον χρόνο αυτό ο Δημόπουλος μπόρεσε να ολοκληρώσει 8 γύρους των 3.8 χιλιόμετρων που ήταν η διαδρομή. Πίσω του στην δεύτερη θέση, τερμάτισε ο Φλώρος Νικόλαος  με 01 λεπτό και 34 δευτερόλεπτα διαφορά από τον νικητή ενώ την τρίτη θέση του βάθρου κατέκτησε ο Αντελους Ξενοφών με 9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο.

Τέταρτος ο Ντουράκης Φώτης με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά από την τρίτη θέση του βάθρου, με τον αναβάτη να σημειώνει και τον δεύτερο ταχύτερο γύρο της κατηγορίας, (τον ταχύτερο γύρο σημείωσε ο νικητής, Δημόπουλος Σιδερής). Ο Καπετανεας Βενιζέλος τερμάτισε πέμπτος με 01:53 διαφορά από την κορυφή ενώ την κορυφαία εξάδα έκλισε ο Καρποδινης Περικλής.

sb

Κατηγορία SΕ (EXPERT)

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα για την κατηγορία SB, στο σημείο της εκκίνησης στήθηκαν 60 μοτοσυκλέτες, από τέσσερις κατηγορίες (S1, S2, S Senior, και S EXPERT). Οι κατηγορίες πήραν εκκίνηση με διαφορές ενός λεπτού μεταξύ τους, με τους αθλητές να δοκιμάζονται πρώτα στο ποιος θα ανάψει πιο γρήγορα την μοτοσυκλέτα του, και θα στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή.

1ος Κακολυρης

12 ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την παράσταση όπως ήταν αναμενόμενο έκλεψε κατηγορία  EXPERT  που αποτελούνταν από αναβάτες που δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν στις άλλες κατηγορίες γιατί συμμετέχουν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ή ανήκουν σε άλλες περιφέρειες, (Βόρεια Ελλάδα), γι’αυτό και η κατηγορία αυτή δεν βαθμολογείτε.

Ο δευτεραθλητής της κατηγορίας Ε1 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro, Παναγιώτης Κακολύρης, ήταν ο ταχύτερος όλων οδηγώντας άριστα κατά την διάρκεια των 90 λεπτών + δυο γύρων, με χρόνο 1:41:00. Ο Παναγιώτης στον χρόνο αυτό κατάφερε να ολοκληρώσει 17 γύρους.

2ος 190 ντουζενης

190 ΝΤΟΥΖΕΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Πίσω του στην δεύτερη θέση ο Μιχάλης Ντουζένης, από την ομάδα RED RIDERS, με 47 δευτερόλεπτα διαφορά από τον συναθλητή του στην Ε1 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro, όπου πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο Μιχάλης μπορεί να τερμάτισε δεύτερος σήμερα, σημείωσε όμως τον ταχύτερο γύρο της ημέρας από όλες τις κατηγορίες, με χρόνο 5 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα, και ίσως θα έπρεπε να υπήρχε κάποια βράβευση για αυτό.

σιαφαρικας

1298 ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Κοινωνας, που επίσης είναι αθλητής στο Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro, με τον πολυπρωταθλητή του Enduro, Βασίλη Σιαφαρίκα, να είναι πίσω του  στην 4η θέση με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά.

3ος Κοινωνας

161 ΚΟΙΝΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Μανωλίδης, ενώ την κορυφαία εξάδα συμπλήρωσε ο Λευτέρης Πανέτης από την Beta-Chachagias Racing Team, που είναι και ο τελευταίος από τους 6 αναβάτες, από τους 75 αθλητές που πήραν εκκίνηση, που κατάφεραν να ολοκληρώσουν 19 γύρους.

se

Κατηγορία S1

Στην S1 με τα 125αρια δίχρονα και τα 250αρια τετράχρονα, νικητής αναδείχτηκε ο Ανδρέας Θεοδώρου με YZF 250 και χρόνο 1:44:03, ολοκληρώνοντας 18 γύρους. Πίσω του στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αλέξανδρος Πολυχρονης με μια Husqvarna 125 και 21 λεπτά διαφορά από την κορυφή.

1ος 142 Θεοδωρου

142 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

Με ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά, ο Κορδονούρης Παναγιώτης συμπλήρωσε την κορυφαία τριάδα και το βάθρο της κατηγορίας. Ο Χρήστος Σαμιώτης  τερμάτισε στην τέταρτη θέση και ήταν ο τελευταίος αναβάτης της κατηγορίας που μπόρεσε να ολοκληρώσει 18 γύρους.

IMG_0780

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Άρης Πυρλης με χρόνο 1:41:41 και 17 γύρους ενώ την κορυφαία εξάδα ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης Λάμπρου από την RED RIDERS του Βασίλη Σιαφαρίκα, με HONDA CRF 250.

s1

Κατηγορία S2

Η μεγάλη κατηγορία S2, που ήταν και η πολυπληθέστερη με 19 αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Γιώργο Κυπραίο με χρόνο 1 ώρα και 45 λεπτά, με τον αναβάτη να ολοκληρώνει επίσης 18 γύρους.

1oς κυπραιος

259 ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πίσω του στην δεύτερη θέση, βρέθηκε ο Σταύρος Μπουζουκος, με 13 λεπτά διαφορά από την κορυφή ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Θανάσης Μουγιος, με τον αναβάτη της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ να ολοκληρώνει 17 γύρους.

Ο αναβάτης της διοργανώτριας λέσχης, ΛΕ.Μ.Μ, Χρήστος Θεοδοσόπουλος, τερμάτισε στην 4η θέση μπροστά από τον  Δημήτρη Λεβειδιώτη από την ΦΙΛ. Μ.Α και τον Σταύρο Μαντζώρο που συμπλήρωσε την κορυφαία εξάδα.

s2

Κατηγορία S Senior

Τέλος, στην κατηγορία των Βετεράνων, με αθλητές γεννηθέντες έως και το 1978, 13 αναβάτες πήραν εκκίνηση με τον Δημήτρη Ραπατσουλεα να είναι ο μεγάλος νικητής. Με χρόνο 1:41:34, ολοκλήρωσε 17 γύρους, τερματίζοντας μπροστά από τον Νικόλαο Τσάνα με σχεδόν 2 λεπτά διαφορά, και τον Σπύρο Σταματόπουλο που συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών.

1ος 311 ραπατσουλεας

311 ΡΑΠΑΤΣΟΥΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Νικόλαος Αναγνωστόπουλος τερμάτισε τέταρτος ολοκληρώνοντας έναν γύρο λιγότερο από τους τρεις πρώτους, όπως και οι Δημήτρης Τουμπαναρης και Κωνσταντίνος Γκλιατης που συμπλήρωσαν την κορυφαία εξάδα της κατηγορίας.

ss

Στον χώρο όπου είχε στηθεί η γραμματεία του αγώνα έγιναν και οι απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων του αγώνα στους νικητές της ημέρας, ενώ μετά από αυτό ακολούθησαν και οι βραβεύσεις των ταχύτερων αθλητών από την AMOTOE, για την χρονιά του 2015 (Μείνετε συντονισμένοι για το σχετικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο ).

Μείνετε συντονισμένοι για το βίντεο με στιγμιότυπα από τον αγώνα καθώς και  περισσότερες φωτογραφίες! 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ PDF |-| ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΥΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ PDF |-| ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ PDF 

Δείτε το Video με στιγμιότυπα από τον 1ο αγώνα Scramble του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας 2016

WordPress Gallery Extra

Κατηγορία SB

WordPress Gallery Extra

Κατηγορία SΕ (EXPERT)

WordPress Gallery Extra

Κατηγορία S1

WordPress Gallery Extra

Κατηγορία S2

WordPress Gallery Extra

Κατηγορία S Senior

WordPress Gallery Extra

Video από τον 1ο αγώνα Scramble Νοτίου Ελλάδας 2016

Σχετικά Άρθρα