Marc Marquez: “Την τελευταία στιγμή βρήκαμε το πρόβλημα και το σωστό δρόμο”

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, Marc Marquez λέει ότι η Honda “βρήκε τον δρόμο” με το RC213V 2020, στο τέλος της δοκιμής πριν από την σεζόν, που “ανησύχησε” τον τραυματισμένο Ισπανό.

Η προ-σεζόν του Marquez ήταν αρκετά περίπλοκη με την συνεχιζόμενη ανάκαμψη του από την εγχείρηση του ώμου του τον Νοέμβριο, που έδειξε να ανησυχεί τους πάντες γύρω του, εκτός ίσως από τον ίδιο, αφού ο ίδιος παραδέχτηκε μετά από μια δύσκολη δοκιμή στο Sepang ότι ανησυχεί περισσότερο για την μοτοσυκλέτα παρά τον τραυματισμό του.

Οι δυσκολίες της Honda φάνηκαν και στο τεστ του Κατάρ που αν και δεν είχαν καλό  ξεκίνημα, φαίνεται ότι ο Ισπανός σιγά-σιγά κατάφερε να βρει το δρόμο του την τελευταία ημέρα. «Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος. Ήμασταν πολύ ανήσυχοι, αλλά σήμερα κατανοήσαμε πολλά πράγματα. Η μοτοσυκλέτα είναι πλέον πολύ λιγότερο απαιτητική από φυσική άποψη. Νομίζω ότι βρήκαμε τη κατεύθυνση.»

«Χθες χαθήκαμε εντελώς. Σήμερα, την “τελευταία στιγμή” βρήκαμε το πρόβλημα και το σωστό δρόμο»,  δήλωσε ο αναβάτης της Honda.

«Τίποτα από αυτά που δοκιμάσαμε σε αυτό το preseason τεστ δεν δούλεψε. Τώρα που έχουμε βρει τον τρόπο θα πρέπει να δοκιμάσουμε τα πάντα . Η δοκιμή ξεκίνησε πολύ άσχημα, αλλά σήμερα ξεκινήσαμε να αλλάζουμε τα πράγματα και βρήκαμε πολλές λύσεις. Υπάρχει πολλή δουλειά, αλλά είμαστε σε ένα αξιοπρεπή χρόνο και ρυθμό.»

Τα δεινά της Honda, κυρίως στην είσοδο των στροφών και την κακή συμπεριφορά μέσα στην στροφή, τις πρώτες δύο ημέρες στο Κατάρ, έκαναν τον Cal Crutchlow της LCR να πει ότι έπρεπε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα σαν “ερασιτέχνης” μόνο για να μπορέσει να παραμείνει πάνω στην μηχανη του!


«Είχαμε έλλειψη σταθερότητας στην είσοδο των στροφών, και χάναμε την ταχύτητα μέσα στην στροφή, και στην έξοδο της στροφής προσπαθούσαμε να ανακτήσουμε την ταχύτητα (να ανοίξουμε το γκάζι) είχαμε απώλεια πρόσφυσης.
 Όλα ήταν λάθος»


«Δοκίμασα την μοτοσυκλέτα του Takaaki Nakagami την τελευταία ημέρα της δοκιμής την μηχανη του 2019. Υστέρα χρησιμοποίησα μέρος της μοτοσυκλέτας του 2019.
 Δεν μπορούσαν να καταλάβω τι συμβαίνει, έπεσα και κατηγόρησα τον ώμο μου. Νόμιζα ότι ήταν η σωματική μου κατάσταση το πρόβλημα, αλλά και οι άλλοι αναβάτες της Honda υπέφεραν επίσης με τον ίδιο τρόπο . Κάναμε ένα μίγμα για να μάθουμε πού ήταν το πρόβλημα.». 

«Η είσοδος βελτιώθηκε, βελτιώθηκε η ταχύτητά μέσα στη στροφή, οπότε και η έξοδος ήταν πιο γρήγορη.»

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει βρει κάποιο φως, ο Ισπανός οδηγός είναι ρεαλιστής. « Αν έπρεπε να τρέξουμε σήμερα, θα είχα τερματίσει ένατος ή δέκατος. Εάν ήταν αύριο, δεν ξέρω αν θα αγωνιζόμουν για την νίκη.» «Τώρα, τουλάχιστον, μπορούμε να οδηγήσουμε μια μοτοσικλέτα και οι χρόνοι είναι αξιοπρεπείς. Τις πρώτες δύο μέρες βρισκόμασταν σε εξέλιξη.» 

Παρά όλα τα προβλήματα που έχει βιώσει κατά τη διάρκεια αυτής της preseason, ο Márquez είναι σαφής για το στόχο του: « Ο στόχος φέτος είναι ο ίδιος να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αν δεν το καταφέρω, θα είναι για διάφορους λόγους, αλλά ο πρωταθλητής πρέπει να έχει αυτόν τον στόχο» είπε.

Αναγνώρισε επίσης την ανησυχία του κατά τις προηγούμενες ημέρες. μια ανησυχία που φαίνεται να διαλύεται σιγά-σιγά. «Ανησυχούσα γιατί δεν πήγαινα γρήγορα και επειδή δεν είχα αίσθηση της μοτοσικλέτας . Την τελευταία μέρα όμως βρήκαμε μια ακτίνα φωτός. Η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη, θα δούμε.» 

«Θέλω να πω ευχαριστώ στην Honda, σε όλη μου την ομάδα, σε όλους τους μηχανικούς μου, επειδή έκαναν μεγάλη δουλειά.»

«Συγκέντρωσαν όλη τη δύναμη και όλη την προσπάθεια μέσα στο box μου και βρήκαμε τον τρόπο.»

«Τώρα που βρήκαμε το πρόβλημα, πρέπει να προσπαθήσουμε ξανά όλα τα πράγματα.»

Σχετικά Άρθρα