Marc Márquez: “Δεν βλέπω κανέναν αναβάτη της Honda κοντά στη νίκη τώρα”

Ο Marc Márquez συνεχίζει να ανακάμπτει από τον τραυματισμό του και  δεν είναι ακόμα στο 100% του και δεν του επιτρέπει να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο, αφού πρέπει ακόμη να ανακτήσει δύναμη.

Τελείωσε τη πρώτη ημέρα δοκιμών στην 8η θέση, κάτι που τον κάνει να έχει θετική αίσθηση στον αγώνα της Κυριακής.

«Είχαμε μια κανονική μέρα σήμερα, στο βρεγμένο νιώθω καλύτερα γιατί είναι λιγότερο απαιτητικό σωματικά. Στο στεγνό δοκιμάσαμε μερικά πράγματα στη μοτοσυκλέτα, αλλά εξακολουθούμε να δουλεύουμε για να βελτιώσουμε την αίσθηση μου και να καταλάβω την μοτοσυκλέτα και πως θα δουλέψει λόγω της φυσικής κατάστασής μου. Όταν γύρισα στο γκαράζ και είδα ότι ήμουν στην όγδοη θέση, έδειξε ότι βελτιώνουμε. Σήμερα δεν ήθελα να ρισκάρουμε με τις δύσκολες συνθήκες, μπορούμε να ρισκάρουμε στα προκριματικά και στον αγώνα αλλά για τώρα είμαι εντός του ορίου.»

Ο αναβάτης της Honda εξηγεί ότι στο Le Mans οι αισθήσεις ήταν διαφορετικές από αυτές του Portimao και της Jerez. Εδώ η πίστα και το φρενάρισμα είναι δυνατά, όπως στη Jerez, αλλά οι αλλαγές κατεύθυνσης είναι λίγο πιο ομαλές. «Εδώ ένιωσα λίγο πιο περιορισμένος, αλλά είναι επειδή οδήγησα πολύ λίγο στο στεγνό. Στο βρεγμένο ένιωσα καλύτερα γιατί βάζω λιγότερη δύναμη. Δεν είμαι στα καλύτερά μου εδώ, ούτε και στο Mugello ή στο Montmelo. Χρειαζόμαστε χρόνο. Εξαρτάται από το πώς είναι η δυσφορία, εάν ο πόνος αυξάνεται, η δύναμη μειώνεται και το αντίστροφο. Θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο.»

Για τους δύο αγώνες στην Αυστρία που ανακοινώθηκαν λόγο της ακύρωσης του αγώνα στην Φινλανδία είπε: «Δεν είναι θέμα “αυτή η πίστα είναι καλύτερη από την άλλη ” . Προς το παρόν δεν είμαι δυνατός σε καμία πίστα. Ίσως οι αριστερόστροφες πίστες είναι καλύτερες για μένα, γιατί στις αριστερές στροφές αισθάνομαι πιο φυσιολογικά και το συναίσθημα είναι καλύτερο, οδηγώ καλύτερα. Η Φινλανδία ήταν πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα και τώρα θα έχω περισσότερες εβδομάδες για να είμαι έτοιμος και να φτάσω στην Αυστρία σε καλύτερη κατάσταση. Ξέρω ότι μόλις θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση, θα είμαι πιο κοντά στους ταχύτερους αναβάτες ».

Ο αναβάτης της Honda εξήγησε πώς το στυλ οδήγησης είναι πλέον διαφορετικό λόγω του τραυματισμού του. «Κανονικά ήμουν σε θέση να πάω γρήγορα χωρίς να έχω υπό έλεγχο πλήρως την κατάσταση, τώρα πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο. Η μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να κάνει επιθετικές κινήσεις, πρέπει να είμαι ήπιος γιατί αλλιώς κουράζομαι πολύ γρήγορα και, επιπλέον, δεν την ελέγχω πολύ καλά.»

«Το ένστικτό μου είναι να πιέζω, αλλά μέσα στην ομάδα με συγκρατούν και μου το επισημαίνουν έντονα ότι πρέπει να μην πιέζω. Βρισκόμαστε σε μια συγκεκριμένη κατάστασή, και το κυνήγι για το πρωτάθλημα δεν είναι η προτεραιότητα μου. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση. Ο Alberto Puig, ο Emilio Alzamora και ο Santi Hernández μου το θυμίζουν συνεχώς. Τίποτα δεν αποκλείεται, ούτε μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε πού είμαστε και  πού μπορούμε να φτάσουμε.»

Οι στόχοι της Honda έχουν αλλάξει πολύ, καθώς δεν έχουν νίκες από το 2019. Ο Márquez επιθυμεί να σπάσει αυτό το σερί.

«Νομίζω ότι αυτή η πίστα, για τον Pol Espargaró , είναι μια από τις αγαπημένες του ή μια από αυτές που είναι καλύτερες. Ήταν γρήγορος με όλες τις μοτοσυκλέτες και γι ‘αυτό ο Pol θα πάει γρήγορα. Ο Nakagami ήταν επίσης γρήγορος στη Jerez.»

«Αλλά, ειλικρινά, δεν βλέπω κανέναν αναβάτη της Honda κοντά στη νίκη τώρα. Δεν είναι ότι «δεν μπορεί να έρθει» . Ο πρώτος στόχος για τη Honda είναι να πάρει ένα βάθρο και, πάνω απ ‘όλα, να είναι πιο συνεπής στις πρώτες πέντε θέσεις. Αν φέρουμε περισσότερες μοτοσυκλέτες στο Top 5 ή στο Top 8, θα έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν νίκες της Honda πριν από το τέλος της σεζόν.»

Ο Márquez σκέφτεται πρώτα την ανάκαμψη του, οπότε δεν θέλει έναν αγώνα flag to flag, επειδή θέλει ένα κανονικό Σαββατοκύριακο για να συνεχίζει να πιέζει, να δυναμώνει και να κάνει γύρους και να προσθέτει χιλιόμετρα. Αλλά έχει μια άλλη πλευρά που τον κάνει να σκέφτεται τα αποτελέσματα.

«Η άλλη μου πλευρά σκέφτεται τι αποτέλεσμα μπορώ να βρω και, αν κοιτάξω εκεί, όταν ένας αναβάτης δεν έχει σχήμα, αυτό που ψάχνει είναι ότι υπάρχει ένα χάος, ότι υπάρχει λίγη βροχή και λαχειοφόρος αγορά ».

Ο Καταλανός αναβάτης εξηγεί ότι οι αναβάτες που είναι σε φόρμα προτιμούν έναν στεγνό αγώνα, και αυτοί που δεν είναι σε φόρμα προτιμούν έναν υγρό αγώνα.

«Από τη μία πλευρά σκέφτομαι την ανάκαμψη, όπου με ενδιαφέρει ένα κανονικό Σαββατοκύριακο για να συνεχίσω να πιέζω, να κερδίζω δύναμη και να συνεχίζω να κάνω γύρους και να προσθέτω χιλιόμετρα. Η άλλη μου πλευρά σκέφτεται τι αποτέλεσμα μπορώ να πετύχω. Αν το δω έτσι, όταν ένας οδηγός δεν είναι σε φόρμα αυτό που ψάχνει είναι να εκμεταλλευτεί το χάος, όταν υπάρχει βροχή, αφού είναι σαν λαχειοφόρος αγορά. Μπορείς να κερδίσεις το λαχείο και να πέσεις, αλλά, δεν μου αρέσει η βροχή και αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι σε φόρμα. Όταν ένας αναβάτης βρίσκεται στη πίστα, κι βλέπει ότι βρέχει και δεν νοιάζεται, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σε φόρμα. Εάν είσαι σε φόρμα, προτιμάς το στεγνό.»

Related Posts