ΜΤ-10 το νέο γυμνό της Yamaha! LIVE από την EICMA φωτογραφίες και VIDEO! Πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά!

Όπως σας υποσχεθήκαμε σας παρουσιάζουμε LIVE φωτογραφίες αλλά και ΒΙΝΤΕΟ  από το σαλόνι της EICMA στο Μιλάνο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το ολοκαίνουργιο ΜΤ-10.

Ακολουθούν και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά από το νέο μοντέλο.

 

EICMA-2015-YAMAHA-mt10-5

Ισχύς. Ροπή. Ευελιξία. Η MT-10 είναι η μοτοσυκλέτα που περιμένατε. Είναι η πιο ισχυρή MT που δημιουργήθηκε ποτέ. Και ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο του σκότους.

Έχετε οδηγήσει πολλές μοτοσυκλέτες. Οπότε ξέρετε ακριβώς τι θέλετε. Μεγάλη ισχύ με απόλυτη ακρίβεια στο χειρισμό. Και φυσική εργονομία, ώστε να μπορείτε να κινείστε με τη μοτοσυκλέτα οπουδήποτε, σε οποιονδήποτε δρόμο. Ακολουθήστε τη Σκοτεινή Αχτίδα με την MT-10.

EICMA-2015-YAMAHA-mt10-4

 

Η MT-10 διαθέτει κινητήρα crossplane 998 κ.εκ. ρυθμισμένο για περισσότερη ροπή στις χαμηλές έως μεσαίες στροφές και στηρίζεται σε ένα ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου Deltabox με εξαιρετικά κοντό μεταξόνιο, ώστε να σας παρέχει απόλυτη ισχύ με κορυφαία στην κατηγορία ευελιξία και ολοκληρωμένο έλεγχο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Τετρακύλινδρος κινητήρας ‘CP4’ crossplane με ισχυρή ροπή
 • Ο κινητήρας, το πλαίσιο και η ανάρτηση προέρχονται από την YZF-R1
 • Ρυθμισμένη για ισχυρή, γραμμική ροπή στις χαμηλές έως μεσαίες στροφές
 • YCC-T, D-MODE και Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
 • Σύστημα υποβοήθησης και μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) (A&S)
 • Ελαφρύς κύριος σκελετός αλουμινίου Deltabox
 • Κοντό μεταξόνιο 1400 mm για κορυφαία ευελιξία
 • Δυναμική εμπροσθοβαρής σχεδίαση
 • Όρθια θέση οδήγησης με κλίση προς τα εμπρός
 • Φρένα υψηλών προδιαγραφών με ABS και ακτινικές δαγκάνες
 • Πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση υψηλών προδιαγραφών
 • Όργανα LCD πολλαπλών λειτουργιών
EICMA-2015-YAMAHA-mt10-9

Κινητήρας

Τύπος κινητήρα Υγρόψυκτος, τετράχρονος, 2EEK, τετραβάλβιδος
Κυβισμός 998κ.εκ.
Διαμέτρος x Διαδρομή 79,0 χλστ. x 50,9 χλστ.
Σχέση συμπίεσης 12 : 1
Μέγιστη ισχύς Δ/Υ
Μέγιστη ροπή Δ/Υ
Σύστημα λίπανσης Υγρό κάρτερ
Τύπος συμπλέκτη Υγρός, Πολύδισκος
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα ανάφλεξης TCI
Σύστημα εκκίνησης Ηλεκτρική
Σύστημα μετάδοσης Μόνιμης εμπλοκής, 6 ταχυτήτων
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
EICMA-2015-YAMAHA-mt10-1

Πλαίσιο

Σκελετός Πλαίσιο
Σύστημα εμπρός ανάρτησης Τηλεσκοπικό πιρούνι, Ø 43 χλστ.
Διαδρομή εμπρός Δ/Υ
Γωνία Κάστερ Δ/Υ
Ίχνος Δ/Υ
Σύστημα πίσω ανάρτησης Ψαλίδι, (ανάρτηση με μοχλικό)
Διαδρομή πίσω Δ/Υ
Εμπρός φρένο Διπλό υδραυλικό δισκόφρενο, Ø 320 χλστ.
Πίσω φρένο Υδραυλικό μονό δισκόφρενο, Ø 220 χλστ.
Εμπρός ελαστικό 120/70 ZR17 M/C (58W)
Πίσω ελαστικό 190/55 ZR17 M/C (75W)

EICMA-2015-YAMAHA-mt10-2

Διαστάσεις

Συνολικό μήκος 2.095 χλστ.
Συνολικό πλάτος 800 χλστ.
Συνολικό ύψος 1.110 χλστ.
Ύψος σέλας Δ/Υ
Μεταξόνιο 1.400 χλστ.
Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος 130 χλστ.
Βάρος (πλήρες υγρών) Δ/Υ
Χωρητικότητα Δοχείου Καυσίμου 17 λίτρα
Χωρητικότητα Δοχείου Λαδιού 3,9 λίτρα

Τετρακύλινδρος κινητήρας CP4 crossplane

Ο υγρόψυκτος τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 κ.εκ. με διάταξη σε σειρά προέρχεται από την YZF-R1 και διαθέτει νέα συστήματα εισαγωγής, εξάτμισης και παροχής καυσίμου, που ενισχύουν την υψηλή απόδοση στις χαμηλές έως μεσαίες στροφές. Καθώς διαθέτει ανομοιόμορφη ακολουθία ανάφλεξης 270° – 180° – 90° – 180°, αυτός ο απολαυστικός κινητήρας crossplane παρέχει γραμμική ροπή με ακαριαία απόκριση και έλεγχο ακριβείας.

EICMA-2015-YAMAHA-mt10-6

Ηλεκτρονική τεχνολογία ελέγχου

Για να έχει ο αναβάτης τον μέγιστο δυνατό έλεγχο, η MT-10 είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) και με ένα εύκολα προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πορείας που τίθεται σε λειτουργία πάνω από τα 50 km/h. Για σωστή ανταπόκριση σε διάφορες συνθήκες, το σύστημα D-MODE της Yamaha προσφέρει τρεις τρόπους λειτουργίας του κινητήρα και μία πρίζα 12 V DC για σύνδεση διάφορων αξεσουάρ.

EICMA-2015-8

Έλεγχος πρόσφυσης και συμπλέκτης A&S

Για να εξασφαλίζεται η ομαλή και αποτελεσματική μετάδοση της ισχύος από τον κινητήρα crossplane υψηλής ροπής στο οδόστρωμα, η MT-10 διαθέτει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) με δυνατότητα απενεργοποίησης, το οποίο διαθέτει τρία επίπεδα παρέμβασης. Και για έλεγχο ακριβείας κατά την επιτάχυνση και επιβράδυνση, έχει τοποθετηθεί ένας μονόδρομος συμπλέκτης (slipper) (A&S) μικρών διαστάσεων.

EICMA-2015-6

Όρθια θέση οδήγησης και εμπροσθοβαρής σχεδίαση

Η σχέση τιμονιού/σέλας/μαρσπιέ εξασφαλίζει μια θέση οδήγησης με ελαφριά κλίση προς τα εμπρός, η οποία σάς επιτρέπει να αξιοποιείτε πλήρως τη γραμμική ροπή. Και για να τονιστεί η δυναμική “εμπροσθοβαρής” όψη, η ναυαρχίδα των MT διαθέτει πλευρικά φέρινγκ με καλύμματα σε σχήμα αεραγωγού και καπάκι που προεξέχει στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

EICMA-2015-3-2

Κοντό μεταξόνιο 1400 mm για απόλυτη ευελιξία

Το μικρού μεγέθους, ελαφρύ πλαίσιο της MT-10 είναι βασισμένο στο σχέδιο της βραβευμένης YZF-R1. Για εξαιρετική ευελιξία σε συνδυασμό με μικρό βάρος και ουδέτερη απόκριση κατά τον χειρισμό, αυτό το νέο κορυφαίο μοντέλο διαθέτει λεπτομερώς ρυθμισμένη γεωμετρία και εξαιρετικά κοντό μεταξόνιο μήκους μόλις 1400 mm, οπότε έχει το πιο μικρό μέγεθος στην κατηγορία των 1000 κ.εκ.

EICMA-2015-5-2

Ελαφρύς κύριος σκελετός αλουμινίου Deltabox και ψαλίδι

Η κορυφαία MT διαθέτει ελαφρύ σκελετό αλουμινίου Deltabox και εξαιρετικά μακρύ ψαλίδι αλουμινίου τύπου ανερχόμενης δοκού, που εξασφαλίζει βελτιστοποιημένη ισορροπία αντοχής/ακαμψίας. Αυτή η σχεδίαση, η οποία είναι βασισμένη στην YZF-R1, εξασφαλίζει χειρισμό κορυφαίας κατηγορίας με καλή ευστάθεια κατά την κίνηση σε ευθεία και ευκινησία λόγω μικρού βάρους.

Πλήρως ρυθμιζόμενη εμπρός και πίσω ανάρτηση

Με βάση τη σχεδίαση της ανάρτησης της YZF-R1, το πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό πιρούνι 43 mm τύπου φυσιγγίου και το πίσω σύστημα ανάρτησης Monocross με μοχλικό είναι από τα πλέον προηγμένα συστήματα στην κατηγορία των μοτοσυκλετών με κινητήρα ενός λίτρου και “γυμνό” πλαίσιο. Καθώς διαθέτει ειδική ρύθμιση για το συγκεκριμένο μοντέλο, αυτή η αγωνιστικού τύπου ανάρτηση παρέχει εξαιρετική ακρίβεια χειρισμού και άνεση κατά την οδήγηση.

EICMA-2015-10

Οι ακτινικές δαγκάνες των φρένων και το σύστημα ABS περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό

Η MT-10 έχει σχεδιαστεί για να διαπρέψει σε κάθε κατηγορία, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης των φρένων. Οι διπλοί πλευστοί δίσκοι 320 mm στα μπροστινά φρένα είναι εξοπλισμένοι με ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων τοποθετημένες αντικριστά, οι οποίες παρέχουν τεράστια δύναμη πέδησης με απόλυτο έλεγχο από τα ακροδάχτυλα του αναβάτη. Επιπλέον, ο πίσω δίσκος των 220 mm παρέχει άφθονη αίσθηση πέδησης. Το σύστημα ABS περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

Όργανα LCD πολλαπλών λειτουργιών

Ο πίνακας με τα όργανα LCD πολλαπλών λειτουργιών περιλαμβάνει ψηφιακό κοντέρ με στροφόμετρο τύπου ράβδων, καθώς και μετρητή καυσίμου, χιλιομετρητή και ένδειξη ταχυτήτων. Υπάρχει επίσης μια ένδειξη χρονισμού αλλαγής ταχυτήτων, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί για διάφορα στυλ οδήγησης – και μια σειρά φωτεινών ενδείξεων για διάφορες λειτουργίες και προειδοποιήσεις.

EICMA-2015-1-2

Διπλός προβολέας μικρών διαστάσεων τύπου LED

Η ελαφριά μπροστινή μάσκα είναι στερεωμένη στο πλαίσιο και αναδεικνύει την επιθετική όψη και την εμπροσθοβαρή σχεδίαση της μοτοσυκλέτας. Διαθέτει συγκρότημα διπλού προβολέα μικρών διαστάσεων τύπου LED, που χαρίζει στην MT-10 δυναμική εμφάνιση. Για να τονιστεί το υψηλό επίπεδο προδιαγραφών της μοτοσυκλέτας, όλα τα φώτα είναι τύπου LED.

Δυναμικό, νέο χρώμα MT

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ενός τολμηρού χρωματικού συνδυασμού για τη σειρά MT, η οποία αναδεικνύει τη δυναμική όψη του μοντέλου και τονίζει την επιθετική εμπροσθοβαρή του σχεδίαση. Στους ελαφριούς τροχούς χρησιμοποιείται μια λαμπερή, φωσφορίζουσα κίτρινη απόχρωση, ενώ το γωνιώδες πλαίσιο διαθέτει φινίρισμα σε απαλό γκρίζο χρώμα που ενισχύει την ιδιαίτερη και δυναμική όψη της μοτοσυκλέτας.

WordPress Gallery Extra

Related Posts