Η KTM ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την Moto2 την επομένη σεζόν – Μένει στο MotoGP μέχρι το 2026

Η μεγάλη είδηση στην , ήταν η ανακοίνωση της ότι θα αποχωρήσει η εργοστασιακή της ομάδα από την μεσαία κατηγορία

Η μια κακή είδηση συνοδεύτηκε από μια καλή, αφού ανακοίνωσε επίσης ότι θα διατηρήσει το εργοστάσιο πρόγραμμα , τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026.

Ο αυστριακός κατασκευαστής είχε ενταχθεί στο MotoGP με μια αρχική συμφωνία πέντε ετών το 2017, και τώρα επαναβεβαίωσε τη συμμετοχή του για άλλα πέντε χρόνια,  αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της KTM, Stefan Pierer και ο διευθύνων Σύμβουλος του MotoGP και της Dorna, Carmelo Ezpeleta υπέγραψαν ανανέωση της συμφωνίας στο .

«Κάναμε μια δυναμική απόφαση εδώ στο σπίτι μας στο grand prix μας για να ανανεώσουμε  την παραμονή μας στο MotoGP και να δεσμευτούμε για άλλα πέντε χρόνια.

«Αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής και τώρα έχουμε επτά χρόνια για να ανέβουμε προς την κορυφή της κατηγορίας MotoGP, το ίδιο χρονικό διάστημα που μας πήρε για να κατακτήσουμε το Ράλι Ντακάρ.»

Ωστόσο, παράλληλα με την ανακοίνωση της παράτασης MotoGP, Η ΚΤΜ επιβεβαίωσε ότι θα αποχωρήσει από την Moto2 ως κατασκευαστής σασί το επόμενο έτος.

Η αυστριακή εταιρεία επιμένει ότι θα «διατηρήσει τη στενή σχέση με την ομάδα του Aki Ajo ως το κρίσιμο σκαλοπάτι για την Red Bull KTM στο MotoGP».

Η KTM λέει ότι θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στην μικρή κατηγορία Moto3, και ότι η αδελφή της μάρκας Husqvarna θα έχει ως στόχο να εισέλθει στην κατηγορία το 2020 με την δική της μοτοσυκλέτα.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Moto3: αυτό είναι το θεμέλιο και η βάση των αγώνων δρόμου για εμάς», δήλωσε ο Pierer. «Είναι από εκεί από όπου ξεκινήσαμε και πού είμαστε μία από τις κορυφαίες μάρκες.»

«Βλέπουμε μια πολύ καλή ευκαιρία εδώ, φέρνοντας πίσω την Husqvarna με δύναμη, θα υπάρξει μια νέα μοτοσυκλέτα. Όλη αυτή η κίνηση σημαίνει ότι θα συγκεντρώσουμε τους πόρους και την ενέργεια μας και ως εκ τούτου θα φύγουμε από την Moto2.»

Related Posts